Cyprus Rally 2009

Re: Cyprus Rally 2009

Nový příspěvekod Mates » ned 15.03.2009 21:07

Dreky píše:Pokud mluvíš o S2000 tak pak je to ejn otázka názoru a osobních sympatii. já sem si S2000 oblíbil od první chvíle. prostě si to jako vrcholnou kategorii dokážu představit, jelikož mě baví se na to dívat, líbí s emi zvuk motorů a to auto roztřídí piloty a piloty, jak to říkal meeke:-) tot muj názor:-)

Mám výjimečně,ale úplně,úplně stejný názor s Drekym.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PetrWRC » ned 15.03.2009 22:52

Sandell v cíli ...

PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Jan1000 » ned 15.03.2009 23:51

Mirek Fric píše:Ano, vyhrát první normální RZ v životě ve čtvrté kompletní sezoně v továrním týmu je opravdu meeeeeega úspěch. A porazit klučinu, co jede čtvrtou rally v životě s WRC a navíc jen díky tomu, že šel včera přes střechu, předtím blbě odbočil, několikrát dělal hodiny a na závěr havaroval, to je fakt taky gól. Bravo Haryku, teď jsi přišel na to, proč sledovat MS :idea:

Ještě, že tam jsou tací jako Novikov a Ogier jsou...

Celé MS je o zkušenostech. Talent bez zkušeností je málo a Ogier, Novikov nebo Latvala je dobrý příklad. Zrovna tobě to připomínat mi přijde zbytečné. Haryk to řekl dobře. Wilson nemá asi velký talent Ogiera nebo Novikova ale ma už nějaké zkušenosti jako Loeb nebo Solberg, Hirvonen. Ani kvůli tátovi tak nemá důvod vystříkat se na každé RZ.
racing.ford.com
Jan1000
A/5

Nový příspěvekod PLuto » pon 16.03.2009 01:44

Koukám, že tu půl dne chybím a vyhnu se tak vydařené konverzaci na téma MS vs IRC, obzvláště, když to nevědomky odstartoval můj příspěvek o Wilsonovi. Víte o mě, že Wilsona jr. nemám moc rád, řadím ho mezi tzv. vyježděné jezdce, tedy ty, kteří své schopnosti nahrazují počtem startů a ujetých kilometrů, což bohužel při současné přetechnizované éře speciálů WRC, které se jsou schopné řídit téměř samy, stačí. Vůbec jsem nechtěl nastartovat porovnávání MS a IRC, to sem opět zavlekl Haryk se svými objektivními srovávacími prvky. Faktem je, že mistrovství světa je a hodně dlouho zůstane nejprestižnějším a nejvýznamnějším seriálem v automobilových soutěžích. Nic to ale nemění na tom, že jeho úroveň v posledních letech prudce klesá, je to stále méně atraktivní a odrazuje to čím dál tím víc diváků, jezdců i týmů. Že je potřeba s tím něco udělat ví úplně všichni a právě seriál IRC do toho přináší nový svěží vzduch a ukazuje, jakým způsobem by to mohlo jít. Jasně, náklady na IRC stoupají, ale pořád to není úplně katastrofální. Pokud pomineme fakt, že na rozdíl od MS jsou tovární jezdci v IRC dokonce placeni, tak téměř kompletní sezóna IRC (pokud pomineme všemi opomíjenou Safari a škrtneme jeden mimoevropský podnik, jak to plánuje většina týmů) vyjde v tom nejšpičkovějším týmu o více než dvě třetiny levněji, než sezóna WRC v "podružném" týmu typu Stobart nebo PH Sport. V seriálu IRC má navíc dobrý pilot šanci uspět i s klientsky zapůjčeným vozem, to v mistrovství světa nehrozí ani omylem. A připomínat otřepané klišé s Ogierovým vítězstvím na Monte, když každý fanoušek soutěží moc dobře ví, jakou specifickou ruletou tento závod je a že při správné konstalaci hvězd jej může vyhrát skoro každý (vzpomeňme namátkou třeba na vítězství Gassnera na jedné rychlostní zkoušce). Níže jsem vypsal Ogierovo pořadí na rychlostních zkouškách na Monte. Když se na to podíváme z hodně za vlasy přitaženého statistického hlediska ohledně pořadí na rychlostní zkoušce, vyhrál jedinou zkoušku a podle průměru by měl ve výsledcích skončit někde mezi čtvrtým a pátým místem. O těch několika krizovkách, kdy byl hodně blízko odstoupení, ani netřeba hovořit. Nikdo netvrdí, že Ogier je nějaká lata či superhvězda. Je to jeden z talentů francouzského rallysportu, na jehož vývoji Citroën i francouzská federace dost tvrdě pracují. Rozhodně ale ještě není ve stavu, že by se měl stát mistrem světa. Nikdo to po něm ale nechce, jeho základním úkolem je sbírat zkušenosti a odjet co nejvíc kilometrů. Jestli se v jeho kariéře něco nezvrtne, je horkým kandidátem se jednou tím mistrem světa stát. Při vší úctě k Matthewovi, ten se k této poctě nikdy ani nepřiblíží.

Ogier_Monte.jpg
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod chryby » pon 16.03.2009 10:08

předkládat výsledky v jednotlivých RZ není argument
argument je, že v cíli Monte byl první! to znamená, nejdřív ze všech, co se na postavili na start

jinak s většinou souhlas
chryby
N/1

Nový příspěvekod sloní kýta » pon 16.03.2009 11:05

jejda-jajda, to je mi teď líto, že jsem tu chyběl...
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 16.03.2009 11:29

Klidně pokračuj dál, faktor sec/km tu ještě nepadl :D
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 16.03.2009 11:49

chryby píše:předkládat výsledky v jednotlivých RZ není argument
argument je, že v cíli Monte byl první! to znamená, nejdřív ze všech, co se na postavili na start

jinak s většinou souhlas

Ano i ne. Jelikož se tam jako první dostal extrémní haluzí, která se sotva někdy bude opakovat, tak bych to první místo nepřeceňoval (i když mu ho samozřejmě neberu a historie se ptát nebude). On stejně jako několik před ním postupně odpadlých jezdců také havaroval, ale jemu se nic nestalo (urval nárazník, video havárie je na 1max2rallye.com). Vouilloz 2 defekty a pak poškodil zavěšení, Garde porucha, Sarrazin 4 minuty venku a pak utržený tlumič, Meeke havárie, Hänninen defekt a havárie, Loix defekt (2,5 minuty). Teoreticky se k té klice dají počítat i Kopeckého 4 minuty hned na první RZ a Rossettiho havárie na RZ1. Samozřejmě, že krom Gardeho se vystříleli sami, ale z pohledu Ogiera to haluz je. Nedá se říct, že by se vyhnul chybám soupeřů, udělal je taky, ale jeho nic nestály. Taky havaroval a taky měl defekt (RZ3), ale dohromady tím ztratil tak 20 sekund. Pokud by se situace zopakovala, tak může vyhrát i v MS, když odpadne Loeb, Hirvonen, Latvala, Sordo i Petter :D

Tím nechci snižovat jeho výkon. Zajel určitě výborně, ale to vítězství je pro mě především neuvěřitelná klika na problémy soupeřů :)
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 16.03.2009 12:36

chryby píše:předkládat výsledky v jednotlivých RZ není argument

jinak s většinou souhlas

Proto jsem taky ve větě mého příspěvku použil výraz "Když se na to podíváme z hodně za vlasy přitaženého statistického hlediska". Ovšem o vývoji soutěže to vypovídá víc, než jen celkové pořadí na konci. Obzvláště u Monte.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod chryby » pon 16.03.2009 15:04

pluto: máš pravdu, nečetl jsem to úplně pozorně

mirek: extrémní haluz, klika, smůla, štěstí, odpadnout, havarovat, poškodit atd. pro mě taky nejsou argumenty ;) vždyť jsou to věci, kterých je při rally mrtě, na zasněženym monte pak třikrát tolik
chryby
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009