V danou chvíli se přiznám, že ať si o konečném penalizačním výroku myslím cokoliv, jsem rád, že se shodneme především na tom, že pravidla mají platit pro každého stejně a že tedy ten náš sport má ještě mít smysl. V daném případě bylo zkrátka už rozhodnuto a výsledky platí, nicméně je velmi dobře, že tyhle věci tady rozebíráme a že na rozdíl od některých činovníků se tu neschováváme za někoho jiného a jsme ochotni se tu i podepsat a vzít aspoň takhle za svůj názor zodpovědnost. Zní to možná trochu jednoduše a "off topic" (Karbošu

), ale to utíkání před podepsáním se pod čímkoliv a před schovávání se za anonymitu a různé zobecňování a alibismus mne zkrátka čím dál víc s***

Hoši, děkujem.
P.S. A co se týče cizí pomoci, resp. těch jejích forem, kdy se někde dohledává horká voda, nebo dojde benzín a Dedo Béreš běhá po komentované zóně s kanystrem a prosí o něj, nebo si Märtin upevňuje rezervu kamenem, to jsou přesně okamžiky, kdy vím, že to není podle předpisů a když padne protest, že je vlastně oprávněný, ale já nikdy nebudu ten, kdo na takovéhle porušení pravidel bude upozorňovat. Co se týče časovek, kdyby tohle udělal 18letý kluk, který jede poprvé, jsem ochoten pochopit zavření očí, u takhle zkušených závodníků už to pochopení pro školáckou chybu postrádám...