-xp- píše:Jak to cítím já:
a) Takováto věc se může stát, že zkrátka nějaký termín nelze použít. Navíc to, že termín vypsaný FASem koliduje s volbami, by podle mne soudný FAS měl brát jako svou chybu a měl by se snažit sám o nápravu. Je též pravdou, že kalendář je vymyšlen FASem tak "geniálně", že v něm pro takovéhle případy nejsou žádné rezervy.
Kalendář není jen chybou FASu. Je to i o tom, že pořadatelé nemají zájem o pořádání svých soutěží v na počasí nejistých termínech a snaží se vše sunout do léta. Chybou FASu je, že to dopouští a termínově jsou pak některé měsíce extrémně napěchované.
b) Je dobře, že FAS dal šanci se k této změně vyjádřit AJR, nicméně pochopitelně skutečnost, že pak argumentoval výsledkem ankety, které se z různých důvodů (mj. že to bylo narychlo a zas tolik lidí to nesleduje denně, zvlášť mimo sezónu) zúčastnilo jen minimum respondentů, to byl nesmysl. Trochu mi to zavání tím, že se ten výsledek FASu hodil do krámu, takže to použili, a kdyby to dopadlo obráceně, tak že se vymluví na málo respondentů a nepoužijí to.
Těžko říct, jak skutečně tato komunikace probíhala. Jakým způsobem se FAS ptal AJR? Jakým způsobem AJR odpověděl? Z pohledu FASu bylo legitimní se zeptat AJR na názor. Víme někdo, jakou dostali odpověď?
c) Bohužel mi to zavání i neobjektivitou a velkým vlivem současné antipatie FASu vůči neposlušným vyškovským. Připadá mi, že FAS se pod záminkou takovýchto problémů zbavují nepohodlných pořadatelů (vždyť přece v kalendáři je jiných závodů dostatek), podobně loni dopadl při jiné příležitosti Pelhřimov a do určitě míry i Třebíč. Nějak mám jiné představy o férové hře...
V současném kalendáři je zařazením soutěže na termín 19-20.6. špatným řešením (z pohledu kalendáře a posádek), s tím s FASem souhlasím, a to vůči vyškovským žádné antipatie nemám, spíš naopak. Že by Třebíč byl vyřazen kvůli FASu? Ale prosímtě, sám moc dobře víš, že po tom volali jezdci sami. No a Pelhřimov je kapitola sama pro sebe, to víš taky moc dobře.
d) Určitě není ale v tomhle případě chyba jen v prahozlínských sídlech FASu, souhlasím s názorem, že namísto zdlouhavé ventilace všech detailů kauzy přes média mohli vyškovští (například) při onom FASáckém nesmyslém se odvolávání se na AJR v první řadě zavolat představitelům AJR a zjistit, jak přesně byl od AJR směrem k FAS prezentován onen názor jezdců na změnu termínu. Myslím, že by se tím hodně vyjasnilo na začátku a spousta věcí by se zjednodušila a bylo by snáze i pro veřejnost jasné, kde je zakopaný pes a kdo co jakým způsobem prezentoval či pootočil pro své potřeby.
Jo, tak s tímto taky přesně rozumím. Tohle jsou věci, které by se asi neměli řešit přes otevřené dopisy či články v médiích, ale přímou komunikací všech zainteresovaných subjektů. Mrzí mě, že situace dospěla až do tohoto stádia. Než obdobné přestřelky, chtělo to si hned na začátku sednout a domluvit se napřímo, jaké jsou možnosti i varianty schůdné pro všechny tři strany.