Nějak nám tu chybí téma...
Tak jsem se pokusil (neúspěšně) zmrznout na speciálce na stadionu (navíc jsem na botníku zapomněl teplé ponožky). Postupně se trať místy vyhladila na
led a k vidění tak byly desítky nárazů do bariér, hodin atd. Bylo to opravdu hodně akční. Škoda, že na stadionu diváků, kteří nepatřili k nějakému z týmů, bylo minimum...
Szabovi klekl motor po padesáti metrech a Bujda asi urazil kolo (nepostřehl jsem, kde o něco ťukl, ale měl vylomené pravé přední). Landa, Votava, Josef Semerád, Brynda a další byli mimo trať nebo do něčeho narazili (většina několikrát). Semerádi se pak málem srazili v dlouhém smyku ve dvojici, to byla asi nejakčnější vložka večera. Chybu udělal i Valda v poslední půlkole, kdy ve vracáku zachytil předkem o bariéru, udělal hodiny a chcíplo mu to.
Jinak co je zajímavé... Pech a Štěpánek jedou malé brzdy, šotolinový podvozek a úzká kola, Valda a Szabo asfaltový a široké osmnáctky (nejspíš nedostatek materiálu). Většina PV jede malá kola různých typů (Bujda protektory Vraník). Štajf a Pech mají asi poslední zbylé měkké úzké matadory, které by teoreticky měly být bez hrotů nejlepší. Z WRC už jel úzké jen Votava, zbytek osmnáctky. Totéž S2000. někdo závodní zimáky (třeba PG), někdo sériové (třeba Tlusťák).
PS V Karlickém údolí je právě -18°C...