PLuto píše:Já si myslím, že loňské Monte se skoro 340 km rychlostních zkoušek ukázalo, že bez problémů vydrží (a to se jelo v úplně jiném tempu, než letos).
Monte je hodně specifická soutěž ,tu bych se netahal ...
PLuto píše:Já si myslím, že loňské Monte se skoro 340 km rychlostních zkoušek ukázalo, že bez problémů vydrží (a to se jelo v úplně jiném tempu, než letos).
jonas3 píše:.. To je jako by maratonec napálil tempo, utavil se na 6. km, 1/2 hodinky si dáchnul a nastoupil s penalizací 15 minut na 30. km. Odběhl ještě maratón?
A řešení? Podle mě se řeší (léčí) až druhotné následky. Pěkně to napsal Haryk. Řeší se především nedostatek posádek v posledních RZ (etapě). A to vymýšlením nějakých blbostí, jak je dostat znova do závodu. Kdyby stálo na startu okolo 30 wrc, s tím že mohl vyhrát kdokoliv z třeba 5-8 posádek a dalších 10 může být na bedně, jako tomu bylo na konci 90. let, tak je po problému a nikoho nebude zajímat, že vypadly 3 tovární a 2 polotovární posádky.
Takže jako úkol č. 1 vidím dostat zpět několik dalších automobilek, vrátit např pravidlo o 3 továrních jezdcích, z nichž 2 lepší v cíli berou body pro továrnu...
Haryk píše:Můžu se vám do toho taky namontovat?Když zapomenu, že SR je blbost a znouzectnost, tak mi fakt vadí, že je penalizace za neodjetou erzetu a ne neodjetý kilometry. Dostat pět minut za dvouminutovou speciálku asi není stejný, jako když dostanu pět minut za neodjetou erzetu o třiceti kilometrech. Při mým umění bych na trati reálně asi dostal i víc, takže na tom nespravedlivě vydělám. Stejně tak je nespravedlivý, když ,á jedna rallye 12 srzet a jiná pětadvacet, přičemž kilometrově vyjdou vcelku nastejno. Na jedný sbírám penalty jak na běžícím pásu a na druhý se spokojím skoro jen se čtvrthodinou. Shrnuto, SR je blbost, PS je blbost a pomůžeme si jenom dostatkem aut na startu, ale to furt nikdo nechce slyšet
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků