1. No, jen doplním : já už na pravidlo bodování etap na Valais upozorňoval někdy vloni. Teď se mi to nechce hledat, ale myslím, že to bylo někde pod článkem k Raidu Polském. Tehdy jsme, mám dojem že s Karbonylem, vedli lehce akademickou debatu, zda-li už po Polsku je či není Kopecký mistrem. On pracoval s myšlenkou, že Valais bude mít tří etapy a tedy bude možnost zisku 46 bodů (25 + 3x7), já poukazoval na ten rok nové pravidlo o min. délce erzet nutných pro bodování etapy.
2. Dotaz: kromě podepisování of. výsledků se po konci souteže podepisují i přidělené bonusové body, že? Takže když podepíše nějakou blbost (chybu sbor komisařů), tak pak už s tím opravdu nejde nic dělat? Opravit to, udělat revokaci apod.? Přiznám se, že s tím se nějak nemůžu srovnat ...
3. Ať tak či tak, měl by si Eurosport, Fia nebo kdo je za to zodpovědný udělat v bodování pořádek. Působí to na mne dost amatérským dojmem, když se před Valais fotí první čtyři s tabulkama s body, viz:
www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=196246 (takto totiž ty body měli na fiaerc.com ještě v průběhu soutěže, někdy potom to měnili), kde má Lappi 123 a Wiegand 94, ve stejnou chvíli je na fia.com Lappi 124, Wiegand 93 (a je to tam i v tuto chvíli), přitom (snad) správné je 124 - 94. No a následně se připočítává místo dle řádů správných 37 pro Lappiho a 21 pro Wieganda mylně 38 a 24 ...