Novinky v MČR v sezóně 2015

Re: Partr Rally Vsetín [RSS]

Nový příspěvekod Haryk » úte 13.10.2015 02:09

Haryk píše:v celkovém součtu jelo letos na dvoudenních soutěžích průměrně o 20 aut VÍC, než jich jelo loni (plus 30%)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod JirkaD » úte 13.10.2015 11:05

Milane, já Tvoje argumenty respektuju a rozumím jim. Koneckonců, já větu o zničeným šampionátu z pusy nevypustil a ještě za dob svého pravidelného ježdění po rally jsem zažil v zahraničí několik mnohem "zničenějších" šampionátů než je RSS a přitom tam bylo na co koukat. Na stranu druhou, ne vše jde změřit či vyjádřit kvantitativně. Ztráta statutu mistrovství ČR je pro pořadatele prostě rána a jak už jsem zmínil výše, pro některé pořadatele naprosto nezasloužená. Srovnání se Šumavou či Hustopečemi mi příliš nevoní, protože Klatováci si za mizerný zájem posádek v posledních letech mohli především sami (inu, špatná pověst se napravuje roky) a u Hustopečí chvíli trvalo, než našly svou parketu. Otázka by podle mě neměla být o tom, koho zvýhodním a komu přivodím vrásky na čele, jako spíš, jak nabídnu odpovídající tvořivý prostor všem schopným pořadatelům. A pro mě je odpověď jasná - jeden šampionát, který bude mít statut mistrovství ČR. Možná by závodů bylo opět víc, ale tu nejpřirozenější možnou selekci způsobí zájem či nezájem posádek bez jiných vedlejších vlivů.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod PLuto » úte 13.10.2015 11:20

Jeden šampionát s miliardou závodů je špatný krok, to už praxe ukázala (koeficienty, staré "špatné" ERC, aktuálně třeba WRC2). Na poměry národního šampionátu je maximum 7-8 závodů, cokoliv navíc společného je špatně a bude na tom bita jak kvalita seriálu (kvůli roztříštěnosti), tak i ty menší soutěže (v případě koeficientů).

Od začátku byla myšlenka mistrovství republiky jako první ligy a rallysprintů jako druhá liga, určená primárně začínajícím jezdcům. V průběhu let se situace z různých důvodů vyvinula jinak a měli jsme tu dva regulerní šampionáty skoro na stejné úrovni. A v podstatě i dva různé mistry republiky. Což bylo podle mého názoru špatně, nejsme tak velká a bohatá země, abychom si to mohli dovolit. A proto považuju tento krok s oživením "první ligy" za správný. Ale samozřejmě je jasné, že je něco za něco. Věřím tomu, že organizátoři rallysprintů ztrátu statutu "mistrovství republiky" dokáží ustát. Z pohledu partnerů jde v podstatě jen o slovíčkaření a jde jen o to jim to správně vysvětlit. A pak už je to o tom, jestli na to chceš přistoupit a snažíš se jim to vysvětlit a nebo nechceš (a nebo neděláš nic).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » úte 13.10.2015 12:20

Bity na tom budou především nekonkurenceschopné a neoblíbené závody, nikdo jiný. Síly se mnohem více tříští právě teď. Co se týče tématu "partneři a slovíčkaření", mojí výhodou je, že se už snažit nemusím, ale jen bych poznamenal, že praxe bývá složitější. Mistrovství ČR bude v chápání laika vždy mistrovstvím ČR a pofidérní série zůstane vždy pofidérní sérií.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod Haryk » úte 13.10.2015 12:32

vyvěste fangle! tentokrát s Plutem souhlasím bez výhrad a bez lehkého nádechu ironie, který byl u crashe té delty
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 13.10.2015 12:34

Hlavní problém té série je v tom, že je to vedené jako RSS, ale nikdo z účastníků RSS ty závody absolutně nevyhrává. Každý závod vyhraje někdo jedoucí v rámci přidruženého poháru čtyřkolkářů, přičemž, ale v něm jedou převážně jen jezdci, co se prostě chtějí svézt a zazávodit si na závodech, co mají rádi a vůbec neřeší body do nějakého poháru. Vsetín třeba má parádní sestavu čtyřkolek, ale kolik procent lidí, co už viděli seznam přihlášených četlo dál ke skutečným účastníkům RSS? Každý ví, kdo vyhrál závod absolutně, ale kdo ví, kdo vyhrál RSS? Kdo vůbec ví, kdo v RSS jede. Propagace dvoukolkářů zavedením RSS, jak bylo proklamováno, se nijak nezměnila proti dřívějšku. Jsou pořád stejně neviditelní, i když jedou v sérii, která je určěna jen pro ně, ale jejíž závody nemohou nikdy vyhrát.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » úte 13.10.2015 12:45

Souhlas. Nemluvě o tom, že sport by měl mít aspoň přiměřeně jednoduchá a srozumitelná pravidla. Dnes jsme ale v situaci, kdy by manuál pro laickou veřejnost, jak správně pochopit pravidla a bodování RSS, možná byl prospěšnější než manuál pro spolupráci s obcemi.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod Haryk » úte 13.10.2015 12:52

to mi zní skoro jako byste pánové chtěli, aby se uplatnil ribeirovskej přístup k neERCovým autům na Barumce ;)
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 13.10.2015 13:06

Ono je to stejně i s médii, teprve na Jeseníkách mediasport pochopil, že RSS je hlavní záležitost a konečně se dvoukolkám věnoval trochu obšírněji, trvalo to ale od dubna...
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » úte 13.10.2015 13:12

Haryk píše:to mi zní skoro jako byste pánové chtěli, aby se uplatnil ribeirovskej přístup k neERCovým autům na Barumce ;)

Můj problém je, že jsem liberál a jakékoliv umělé zásahy či umělé narovnávání mi z principu nesedí. Kdyby byl jeden šampionát, nemusí se tu takové věci (viz mediasport) vůbec řešit.
JirkaD
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015