Tomáš píše:Mirku, za mylnou informaci o české registraci do 5. 9. 2014, kterou jsem Ti posílal SZ, se omlouvám (resp. ona byla správná, stala se mylnou až o pár dní později). Na základě rozhovoru Toma Plachého s T. Kuncem a S. Kafkou (vyšel tento týden v Rally) jsem se dotazoval, jak se to má přesně s těmi registracemi. Odpovědí (přišla do redakce 2.11) bylo to, že povoleny budou WRCa pouze s homologací do 2006 a na českých registračních značkách do zmíněného datumu (5. 9. 2014). Co se stalo mezi 2.11 a 6.11, kdy vyšla na stránkách Autoklubu upřesňující informace (o možnosti registrovat auto do konce roku 2014), to netuším, každopádně tam byl zřejmě tlak, aby nebyli zvýhodněni pouze ti, kteří mají auta na českých značkách už před tímto datumem.
Podle mne se tím ten paskvil moc nezlepšil. Tohle pravidlo, ať už je omezené datem v září nebo v prosinci je prostě špatné a především naprosto zásadně ovlivňuje sportovní hodnotu budoucího šampionátu, který navíc začne až nějaké čtyři měsíce po vypršení limitu pro nákup auta. To je už vůbec absurdní podmínka.
Buď tam ty WRC teda chceme, pak musíme povolit, ať si je sežene kdo chce jak chce, a nebo je tam nechceme, a pak bychom je měli zakázat všem. Ne, že budeme chránit něčí business na úkor ostatních, kterým navíc zakážeme si takové auto pořídit, nebo jim na to dáme absurdně krátný čas.