Valašská Rally [RSS]

Re: Valašská Rally [RSS]

Nový příspěvekod mikal » stř 25.03.2015 21:07

Dobry vecer panove, mohl by mi nekdo osvetlt par otazek

Rozumim tomo dobre ze ted nekomu na stole lezi seznam vozu WRC ktere mohou letos u nas startovat? Je to nekde zverejneno a jesli ne tak proc?

Rozhodne o titulu to komu vydrzi auto do konce sezony v celku? Porucha karoserie nebo pozar vozu a je po sezone bez moznosti porizeni noveho vozu nebo zapujceni jineho?
mikal
Rally škola

Nový příspěvekod PLuto » stř 25.03.2015 21:11

mikal píše:Rozumim tomo dobre ze ted nekomu na stole lezi seznam vozu WRC ktere mohou letos u nas startovat? Je to nekde zverejneno a jesli ne tak proc?

Takový seznam nikde není. V rámci MČR u nás mohou startovat vozy s homologací do roku 2006, které měly do konce roku 2014 českou SPZ. Takových aut je v ČR i zahraničí několik. Ale konkrétní seznam asi nikdo nemá. V rácmi poháru 2+ může startovat (a být klasifikováno) jakékoliv vozidlo WRC.

mikal píše:Rozhodne o titulu to komu vydrzi auto do konce sezony v celku? Porucha karoserie nebo pozar vozu a je po sezone bez moznosti porizeni noveho vozu nebo zapujceni jineho?

Pro MČR není možné pořídit žádné vozidlo WRC, které nebylo dostáno na české SPZ nejpozději do konce roku 2014. Je možné startovat s jiným autem, klidně i se zapůjčeným, musí mít ale českou SPZ. V rámci poháru 2+ je tato otázka bezpředmětná, startovat může každý vůz.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod -xp- » stř 25.03.2015 21:14

Plhus píše:Pane Haryk, pořád jsi mi neodpověděl, mě nazajímá rok 2004 ale rok 2015. To se taky můžem bavit o roce 1986!
Mě zajímá, kdo další má užitek z rozhodnutí ušitého na míru týmu ze špatného kraje? nebo to je jen doměnka celého rally národa a pouze Ty v tom vidíš něco jiného?
Je trochu tragikomické a čistě účelové snažit se vymýšlet si, komu konkrétně je to šito na míru a z kterého "nepřátelského kraje" zrovna pochází. Nastavilo se to i na mne trochu prazvláštně, ale rozhodně přesně tak, aby to splňovala veškerá u nás loni aktivně provozovaná wéercéčka...
-xp-
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 25.03.2015 21:16

Což ale Karle nic nemění na tom, že to je absolutně neférové proti všem ostatním.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod -xp- » stř 25.03.2015 21:38

Každá nově nastavená pravidla se můžou někomu jevit jako nefér vůči ostatním. A to ať už se vytvoří zákaz startů nějakých aut, nebo se naopak takový zákaz zase zruší. Skoro každým rokem se v předpisech něco mění a pokaždé se najde někdo, komu to nevyhovuje. Já osobně jsem spíš pro rušení zákazů, zvlášť ve chvíli, kdy tady je závodniček jako šafránu a některé plně funkční kvůli těm zákazům zbytečně zahálí v garážích.
-xp-
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 25.03.2015 21:58

-xp- píše:Skoro každým rokem se v předpisech něco mění a pokaždé se najde někdo, komu to nevyhovuje.
Jo, minimálně Haryk :D Beru to s nadhledem, protože už pět stran, které měy být věnovány Valašce, se tu omýlá furt dokola ten samý kolovrátek, který jsme tu točili už na podzim, když vyjely aktuální předpisy ven...
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » stř 25.03.2015 21:59

Ještě chvíli budu pokračovat v OT.
Především, zdá se mi, že se to tady zbytečně hrotí. Takový ten styl my - oni a osočování moc nemám rád ...
Když to shrnu:
- po loňských cca 30 autech na Šumavě bylo jasné, že se musí něco změnit
Svaz rally rozhodl, že:
- se půjde "národní" cestou a přestanou se kopírovat každoroční změny produkované FIA - za mne dobrý krok, na druhou stranu je jasné, jaké problémy to způsobí na barumce
- posílí se startovního pole čtyřkolkama ze sprintů
Co ale pak z WRCy, pokud by nešly do velkého mistrovství? Samostatný Cup by byl dle mého nesmysl (zvlášť po zkušenosti z roku 2006, tzv. Rally Super Série, ostatně trvala jen rok). Tak se ty zbývající (a v podstatě 2-3 jezdící) dají do MČR. Kdyby se něco dělalo čistě pro Trněného, tak se stopnou WRCa dřív než datem homologace 2006, ne?! Spíš si myslím, že tam vznikl tlak později, ať se mohou přihlásit na české značky i auta po 5. 9. 2014. Tak se udělal (první týden v listopadu) kompromis, že se ten termín posune na konec roku 2014. Toto rozhodnutí vzniklo nejspíš i pod tlakem, aby právě někdo neříkal, že původní rozhodnutí bylo děláno jen pro Trněného a Tomaštíka.
Současné řády ohledně omezení WRCů určitě nejsou ideální (i když osobně mi vadí snad jen to omezení českýma značkama do roku 2014, i když i to částečně chápu), ale zase nejsou nic zničujícího pro českou rally, jak tady bylo naznačováno. A pro diváky to bude určitě plus.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » stř 25.03.2015 22:44

Jsem velice rád, že to Tomáš takto shrnul. Pokud s tím ostatní souhlasíte, tímto bych tuto vyjitřenou nikam nevedoucí debatu ukončil a zítra ji přesunul z vlákna Valašky do "novinek MČR", kam se to hodí víc.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod -xp- » stř 25.03.2015 22:46

Túto je úplně jasný, habys to ták udělál ;) (to aby bylo jasný, že to nepodporuje jen Morava :twisted: )
-xp-
A/5

Nový příspěvekod mirakoira » stř 25.03.2015 23:49

zpět k Valašce, seznam přihlášených posádek se pomalinku začíná plnit, krom Rzeznika dnes přibylo další zajímavé jméno ze Slovenska, jen bych čekal že Martin Koči pojede už s Peugeotem , tak kdo další přijede testovat?
mirakoira
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015