Rally Liepaja [ERC, LAT, ERCJ]

Re: Rally Liepaja [ERC, LAT, ERCJ]

Nový příspěvekod PLuto » stř 11.02.2015 13:43

Tomáš píše:Zkrátka řády jsou pro mne určitá pravidla, podle kterých se má řídit jak jezdec, tak především sportovní komisař (resp. každý jiný činovník).

Tak by to správně mělo být, ale bohužel se to mnohdy porušuje...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 11.02.2015 13:44

Tomáš píše:Ad Pluto: změny řádů pro ERC navrhuje, domnívám se, především promotér, takže největší máslo na hlavě by měl mít podle mne právě Eurosport. Chápu, že když někdo má promoterství, chce mít šampionát tak trochu podle svých představ a FIA by mu měla jít (v rámci možností) na ruku.

Čím dál tím víc mám pocit, že lidé z Eurosportu a FIA jsou, co se sportovní stránky týká, mimo realitu. U Eurosportu to celkem chápu, oni jsou od začátku zaměřeni spíš na propagaci, ale u FIA... ...mě to nepřekvapuje.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 11.02.2015 13:46

Tomáš píše:Svilis i Gorelov s prioritama ERC 2 v oficiálním podepsaném dokumentu, viz http://2015.lvrally.com/upload/files/Ra ... g1_TC0.pdf
Takže nejspíš to jen není aktualizované na stránkách ERC. Ostatně oba jeli kvaldu a tu jedou pouze prioritní jezdci.

On obecně s aktualizací seznamu registrovaných je trochu problém. Dosud se o to staral hlavně Richard Rodgers, který ale z ERC odchází. Tak jsem zvědavý, jak to tam bude vypadat. Navíc FIA a Eurosport čeká do poslední chvíle, kdo skutečně je na tom seznamu (nejen dle přihlášek, ale i příchozích plateb).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 11.02.2015 13:52

Plhus píše:Já taky... naživo to bylo něco! Tuším že naasfaltu bude slabší, ale tady to byl koncert!

Teďka uvidíme, jak tito seveřani budou rychlí na asfaltu...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod atomrally » stř 11.02.2015 15:56

atomrally
A/5

Nový příspěvekod Petr Hejtmánek » stř 11.02.2015 16:58

PLuto píše:...Ale místní (a severští) střelci jsou prostě jiná liga a na velkém hrotu to umí.

Ne že bych chtěl kohokoliv kritizovat, ale Consani a Costenaro taky nejsou úplně typičtí seveřané. Irsko sice na severu je, ale asi tam toho na hrotech též moc nenajezdí.
"...a při zrychlení tečou slzy dojetí po tvářích vodorovně dozadu" Walter Röhrl
Petr Hejtmánek
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 11.02.2015 17:06

PLuto píše:Ono upřímně, žádný velký výsledek od českých posádek se očekávat nedal. Spíš to bylo o "zábavě" a svezení se na sněhu, ledu a velkých hrotech. Jasně, že tam hrálo roli počasí (třeba Jeets doplatil na to, že jel po oba dva dny vepředu, první den se hodně trápil Hideg), občas se měnily podmínky i mezi auty v průběhu RZ. Ale místní (a severští) střelci jsou prostě jiná liga a na velkém hrotu to umí.

Nic proti, ale Honza Černý dokázal v Lotyšsku vyrávat RZ jak s dvoukolkou, tak se čtyřkolkou a dokonce tam vyhrál JERC. Takže to jde...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » stř 11.02.2015 17:56

Vím, že já sám bych to líp nezvládl, ale výkony českých posádek mě velice zklamaly, ostatně ani ten Breen moc na sněhu neumí (alespoň někteří tohle tvrdili po Monte a Janneru) ... já bych proti výsledkům našich kluků nic moc neměl, ostatně jeli nás reprezentovat a je dobře, že jeli venku...kdyby to ale alespoň neargumentovali neustálými výmluvami ... stačilo by si přiznat na rovinu, že jim to prostě nešlo a ne neustále hledat výmluvy, ovšem je to jen můj názor.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PLuto » stř 11.02.2015 18:33

Mirek Fric píše:Nic proti, ale Honza Černý dokázal v Lotyšsku vyrávat RZ jak s dvoukolkou, tak se čtyřkolkou a dokonce tam vyhrál JERC. Takže to jde...

Jj, s tím plně souhlasím. Byl tam rychlý i rok předtím s S2000. A doteď ho za to místní (i junioři) obdivujou.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Čejda » čtv 12.02.2015 08:09

Mates píše:Vím, že já sám bych to líp nezvládl, ale výkony českých posádek mě velice zklamaly, ostatně ani ten Breen moc na sněhu neumí (alespoň někteří tohle tvrdili po Monte a Janneru) ... já bych proti výsledkům našich kluků nic moc neměl, ostatně jeli nás reprezentovat a je dobře, že jeli venku...kdyby to ale alespoň neargumentovali neustálými výmluvami ... stačilo by si přiznat na rovinu, že jim to prostě nešlo a ne neustále hledat výmluvy, ovšem je to jen můj názor.

Samozřejmě všichni víme, jak je těžké sehnat peníze na starty v Evropě nebo světě a vlastně i u nás ať už jakýmkoli způsobem. Ale souhlasím s tím, že po tolika letech "učení" a s technikou kterou má by se měl někam posunout, ale nic takového se nestalo. Samozřejmě ani já bych to nezajel lépe, ale jde to zajet z pohledu výsledků hůř?

Vždycky říkám (s nadsázkou) "Takhle blbě umím jet taky"
Fan of Petter Solberg
Čejda
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015