liposh píše:Už pár dní mi něco vrtá hlavou a rád bych se na to zeptal. Proč se tolik lidí příští rok hrne do WRC2? Já vím, že je to kvalitní seriál, ale je to kvalitní asi zejména těmi jmény a technikou tam. Mediální pokrytí mi přijde naprosto otřesné i ve srovnání s ME. Nebo mi něco uniká? Bude se to pokrytí příští rok měnit? Nebo snad česká televize něco nenakoupila a tak jsem dezorientován a ve skutečnosti to tak není?
Nad touto otázkou přemýšlím každý rok a vrtá mi to hlavou. Proto jsem taky s řadou jezdců v kontaktu a snažím se dát dohromady obraz, proč to dělají. Většina (hlavně těch nejmladších) jede do MS (nejen WRC2, ale i WRC3/JWRC případně DMack Fiesta Trophy) hlavně proto, aby poznali tratě MS. To uvádějí jako hlavní důvod. Někteří se narovinu přiznávají, že tam vidí větší šanci na úspěch, než v ME, kde musí bojovat proti extra rychlým národním jezdcům. Pak jsou tací, co nechtějí jít do Evropy, kde se jede víc závodů na asfaltu a oni by raději jen na šotolině. A v neposlední řadě - při shánení sponzorů se jim víc daří při ohánění se slovíčkem "svět". No a taky nesmíme zapomínat na velmi úspěšné promo některých výrobců aut (M-Sport a na příští rok celkem dost i Citroën), kteří podporují jezdce, aby jeli radši MS...