od Mates » pát 26.08.2016 19:15
Teď jsem se vrátil z RZ Hošťálková a Semetín...a chci se upřímně zeptat, tohle DOOPRAVDY myslíte smrtelně vážně? Opravdu? To už fakt má být rally bez fanoušků? Narveme všechny jak blbce do pomalých vracáků, kde uděláme divácké zóny pro ty, kterým se nechce chodit nikam dál i s parkovištěm a stánkama a všude jinde naházíme cedule zakázaný prostor, aby nám nikdo nepřekážel? Pardon...dvě místa na Semetíně byla vypáskována relativně přívětivě a dalo se tam i stát...ale o zbytku snad ani nemluvím, sekce cca 1-1,5km před cílem se třemi skoky/hrby po sobě, nečekal jsem, že se bude stát blíže než 20-40m od cesty, a že tam na pravé straně po směru RZ bude zakázaný prostor, s tím jsem počítal. Ale ejhle, zakázaný prostor je po celé délce louky i na straně levé a nahoře na vyvýšeném kopci zhruba 50m od cesty...doopravdy jsem velmi velmi zklamaný, smutný a velice slušně řečeno hodně nasr...štvaný. Nemít to de facto "za barákem", tak na takovouhle rally rozhodně nejedu. A i takhle velice silně zvažuji, jestli vůbec někam jezdit. Neumím si představit, že bych přijel z druhého konce republiky a viděl tohle. Přitom je tenhle ročník Barumky co do sportovní hodnoty určitě jedním z těch nejlepších, protože Lukyanuk, Kajetanowicz, Sirmacis + celá česká kompletní špička a spousta dalších včetně juniorů předváděli již na shakedownu hodnotný sport, doopravdy jsem se díky jejich průjezdům hodně bavil, ale ten zbytek mi to dost kazí. Jestli loňská Barumka byla co do vypáskování tragédie, tak tohle je ještě o level horší (alespoň co jsem měl možnost vidět). Jasně, na rally neexistuje bezpečné místo, to víme všichni...ale ta relativně bezpečná, kde by se muselo stát a sehrát opravdu neskutečně moc nešťastných událostí dohromady, aby došlo k nějakému problému...a přesto jsou vypáskována tak jak jsou, nemám slov. Velice mne to mrzí jako zastánce domácí rally, ale taková rally mne nebaví. V žádném případě mi nevadí na lepší místo jít třeba 4-5km, ale po tom co jsem viděl a to jsem místní, vážně nevím kam jít. Pro všechny co se chystáte, přeji hodnotný sportovní zážitek a snad to bude jinde lepší než má dnešní zkušenost.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer