Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR]

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR]

Nový příspěvekod gonzo » pon 29.08.2016 20:02

Odjížděli jsme až projel Štolfa, takže o dost pozděj a to tam kolabovalo.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2016 20:24

švagr píše:Zajímalo by mně, jak mělo být vyřešeno spojení na rz Hošťálková v údolí po startu k levému vracáku u milířů ?
Nebyl zde téměř žádný signál, jen T mobile a to jen slabě a jen přímo u silnice. Zjistilo se dopoledne před rz, že vysílačky tam taky nefungují. A navíc po skoku přes mostek posádce č. 113 praskl tlumič, auto nepojízdné a museli jej zde odstavit. Nemohli nikam zavolat a nikdo se nedovolal jim. A navíc cca po 20 minutách se dovolali ze startu pořadateli na místě ( když byl zrovna u silnice ), že jim ONI systém ukazuje, že vozidlo pořád jede!
Nedovedu si představit situaci, kdyby se stalo něco vážnějšího, jak by se rychle přivolala pomoc :(

Nevím přesně, jak bylo na místě řešení spojení mezi radiobody-pořadateli, ale celý úsek byl v rámci GPS pokryt radiovou sítí. K zastavení vozidla došlo v čase 15:16:30, v čase 15:16:32 byl tento údaj doručen na dispečink. K potvrzení převzetí v rámci systému došlo v čase 15:16:54 (pro upřesnění - při přijetí jakéhokoliv poplachu se v první chvíli informují ostatní členové dispečinku o tom, že došlo k zastavení, zda je to nehoda či ne, která RZ, které číslo a na kterém postu ; teprve poté přichází na řadu potvrzení převzetí, proto ta časová prodleva). Kdyby posádka přivolávala pomoc nebo se spustilo nárazové čídlo (nehoda), tak by se nám to na dispečinku objevilo a samozřejmě by se zjišťování o důvodu odstoupení vedlo intenzivněji.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Group B » pon 29.08.2016 20:39

Nejlepší Barumka za poslední roky.
Díky skvělé logistice Aleše Trhlíka jsme na pohodu stihli 11RZ(1+6+4).
Pořadatelé v pohodě, na některých místech, jsem stál jako v době WRC.
Co mě nejvíc překvapilo bylo málo lidí na některých atraktivních místech.
Pěkná tečka byla noční after party ve Flipu, na které slavila i vítězná posádka a další jezdci.
Group B
A/5

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2016 20:57

Afterparty

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 29.08.2016 21:02

........
Mirek: ... Jinak se přidám ke Gurunovi v tom, že jsem veskrze měl jen příjemné zkušenosti s pořadateli u trati ...
kib: A ten zákaz ze Všeminy byl z jakého důvodu? A pokud se tam člověk nedostane ani s nálepkou Media, tak k čemu potom taková nálepka je? Tak se mi zdá, že různých regulací a zákazů každým rokem přibývá, není se co divit, že jsou lidi pak akorát nasraní ....
.......

Bohužel, na rozdíl od Mirka či Guruna se mé hodnocení přiklání na stranu kiba. Co víc, napsat to tady od plic, těžko bych vynechával vulgární slova. Jestliže ve čtyřech ze sedmi navštívených míst na RZ se vyskytne problém, už se nedá hovořit o smůle, že jsem zrovna narazil na jedno problémové místo z desítek bezproblémových, ale o systémové chybě. Zažil jsem na rally v posledních cca 4-5 letech různé absurdity typu diváckého prostoru, ze kterého nejde prakticky nic vidět, protože je umístěno za vysokou zdí (Bohemie) či tribuně používané při Ecce Homo, kde se ale nemůže stát, protože je v zakázaném prostoru (Jeseníky), ač nejrychlejší WRCo nedosahuje ani zdaleka rychlosti a výkonu rychlých spiderů. Ovšem až na letošní barumce jsem se vytočil natolik, že jsem se rozhodl bojovat proti hlouposti a tuposti daného nařízení a odmítnul - poprvé v životě! - respektovat pořadatele (i přes telefonický rozhovor se zástupcem vedoucího RZ). Protože co je moc, to je moc. Jsem pevně rozhodnutý, až budu mít více času, k tomu napsat delší text, ať je patrné, o co se jednalo. Jestli se následně něco změní k lepšímu, to netuším, každopádně jsou situace, když už se člověk musí ozvat a proti nesmyslům bojovat.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod švagr » pon 29.08.2016 21:34

gonzo píše:Jedna připomínka ke skladbě trati. Když jsem ve Sluškách potkal pár známých, i slyšel hovory vedle stojících, většina z nich se chystala přímo na Troják. Ono taky pro méně známé terénu moc jiných možností nebylo, kdo nechtěl zůstávat na druhý průjezd. Buď teda Troják nebo Semetín, ale obě RZ jsou málo přístupné i např. díky zákazu ze Lhoty. Proto nebylo žádným přeqapením, když křižovatka pod Trojákem od Držkové byla totálně zablokovaná, parkovalo se daleko za ní směrem k Hošťálkové a další auta pořád přijížděla. Ono i projet směrem k Hošťálkové byl velký problém. Proto je možná před dalším ročníkem popřemýšlet, jestli třeba nedát Slušky až jako 2-3 RZ v sobotu, nebo dále poskládat RZ s větší možností kam dále jet.

Tak když se chce stíhat tolik rz, tak se musí se zácpama počítat. Málokdo jede v klidu na 2 průjezdy jako já ;)
švagr
N/1

Nový příspěvekod švagr » pon 29.08.2016 21:41

Pluto píše:Nevím přesně, jak bylo na místě řešení spojení mezi radiobody-pořadateli, ale celý úsek byl v rámci GPS pokryt radiovou sítí. K zastavení vozidla došlo v čase 15:16:30, v čase 15:16:32 byl tento údaj doručen na dispečink. K potvrzení převzetí v rámci systému došlo v čase 15:16:54 (pro upřesnění - při přijetí jakéhokoliv poplachu se v první chvíli informují ostatní členové dispečinku o tom, že došlo k zastavení, zda je to nehoda či ne, která RZ, které číslo a na kterém postu ; teprve poté přichází na řadu potvrzení převzetí, proto ta časová prodleva). Kdyby posádka přivolávala pomoc nebo se spustilo nárazové čídlo (nehoda), tak by se nám to na dispečinku objevilo a samozřejmě by se zjišťování o důvodu odstoupení vedlo intenzivněji.

Díky Petře za odpověď. Doufejme, že by to tak fungovalo v případě co píšeš. Oni se Vlastikovi Dědicovi nemohli dovolat, hovoru nebylo vůbec rozumět, spolukezdkyně neměla signál vůbec. Pak jsem jim poradil, ať jdou do lesa na kopec, že tam by signál mohl být :D
Tomu pořadateli volali ze startu rz, že se jim tam auto pořád pohybuje
švagr
N/1

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 29.08.2016 21:56

Tomáš píše:Bohužel, na rozdíl od Mirka či Guruna se mé hodnocení přiklání na stranu kiba. Co víc, napsat to tady od plic, těžko bych vynechával vulgární slova. Jestliže ve čtyřech ze sedmi navštívených míst na RZ se vyskytne problém, už se nedá hovořit o smůle, že jsem zrovna narazil na jedno problémové místo z desítek bezproblémových, ale o systémové chybě. Zažil jsem na rally v posledních cca 4-5 letech různé absurdity typu diváckého prostoru, ze kterého nejde prakticky nic vidět, protože je umístěno za vysokou zdí (Bohemie) či tribuně používané při Ecce Homo, kde se ale nemůže stát, protože je v zakázaném prostoru (Jeseníky), ač nejrychlejší WRCo nedosahuje ani zdaleka rychlosti a výkonu rychlých spiderů. Ovšem až na letošní barumce jsem se vytočil natolik, že jsem se rozhodl bojovat proti hlouposti a tuposti daného nařízení a odmítnul - poprvé v životě! - respektovat pořadatele (i přes telefonický rozhovor se zástupcem vedoucího RZ). Protože co je moc, to je moc. Jsem pevně rozhodnutý, až budu mít více času, k tomu napsat delší text, ať je patrné, o co se jednalo. Jestli se následně něco změní k lepšímu, to netuším, každopádně jsou situace, když už se člověk musí ozvat a proti nesmyslům bojovat.

Asi jsem měl štěstí, nicméně takto to bylo z mého pohledu:
Kvalifikace - stáli jsme tři metry od trati na břehu za páskou, pořadatel v klidu, nikdo nehrotil přesuny po trati ani během průjezdů bezpečnostních vozidel ani přebíhání mezi přejezdy ostrých aut.
Městská - tady se standardně stálo hodně daleko, ale k našemu údivu nás chvilku před startem veteránů posunuli i s bariérami o 3 mety blíž k trati. Během RZ se tam vyskytla potyčka opilých teenagerů, kterou během jedné či dvou minut vyřešila nedaleko stojící hlídka policie, když si jednoho z výtržníků odvedla s sebou (šel dobrovolně). Následně se pořadatelka, ten mladík a policista ještě vrátili najít utržený zlatý řetízek, což se podařilo. Jinak jsme o pořadatelích prakticky nevěděli, drželi se "za rohem", aby nepřekáželi výhledu.
Březová - tady asi jediný problém - pokud to jde problémem nazvat. Prostě esíčko před rybníkem bylo zapáskované zase o kus výš než loni. Problém je, že lidi jsou zvyklí, že tam roky stáli o hodně níž a o hodně líp viděli (i já). Po pravdě já bych se ale pod bezpečnostní plán se starou variantou (kdy se stálo proti autům na první mezi) nepodepsal, přeci jen tam auta dosahují maximálku a brzdí přímo proti lidem, byť stojícím na poměrně vysokém břehu. Pásku bych posunul na levé straně (z pohledu diváků), kde by mohla být o dost blíž, protože tam to není na ráně. No ale k věci, pár diváků (i cizinců), tam okázale ignorovalo pořadatelku, která z toho byla poněkud na nervy, ale nakonec tyhle chytráky usměrnili ostatní diváci.
Hošťálková - celý hřeben od diváckého místa na Trojáku po "Breenovu" zatáčku byl jeden obrovský zakázaný prostor s několika povolenými zónami vesměs pekelně daleko od trati. Vzhledem k nehodám Botky nebo Kostky před lety se to tam dá pochopit. Na těch travnatých svazích to auto prostě nejde zastavit a opět řeknu, že kdybych se měl podepsat pod bezpečnostní plán, co by tam diváky pod úrovní tratě někde nechal, tak to asi riskovat nebudu. Samotní pořadatelé byli opět v klidu, přesun nahoru po trati RZ cca půl hodiny před startem byl bezproblémový a nahoře u rozhledny jsme o nich prakticky ani nevěděli.
Košíky - v posledním úseku v lese naprostá pohoda, nehrotil nikdo vůbec nic
Pindula - kousek od cíle opět maximální pohoda, přesun po trati půl hodiny před startem bez problémů, vypáskováno přívětivě (až překvapivě blízko) a bez problémů se dalo stát i jinde
Maják před diváckým místem u cíle - vypáskováno dál než loni, ale jelikož nad námi byla až k silnici kukuřice a přijíždějící auta jsme tak viděli až na poslední chvíli, tak to dávalo smysl, pořadatel pohodář, ještě nám nabídl, že nám přečte aktuální výsledky, pokud je neznáme. Přesuny byly opět v pohodě
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » úte 30.08.2016 02:10

Myslíte, že někdo někde zveřejní Alexův onboard z prvního Semetína nebo druhých Košíků? Tam to musela být asi hodně velká palba vzhledem k rozdílům mezi ním a zbytkem pole včetně Kopejdy. A kde přesně na Kašavě udělal ty hodiny?
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod tomart » úte 30.08.2016 08:53

Mates píše:Myslíte, že někdo někde zveřejní Alexův onboard z prvního Semetína nebo druhých Košíků? Tam to musela být asi hodně velká palba vzhledem k rozdílům mezi ním a zbytkem pole včetně Kopejdy. A kde přesně na Kašavě udělal ty hodiny?

Co se týče mediasportu, tyto RZ má, ale jak už bylo řečeno, zveřejnit se celé podle nové dohody s Eurosportem nesmí. Ale alespoň se udělá něco podobného jako z jeho rz8 i s dalšími jezdci získanými od Eurosportu.
tomart
Rally škola

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2016