Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod PLuto » stř 08.08.2018 02:13

Acom píše:Apson nebudu muset tak dlouho cekat na Erika.

Budeš ;)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Kukynos » stř 08.08.2018 05:33

Sledování by měl prokázat své kvality,i když tady nikdy nejel
Kukynos
Rally škola

Nový příspěvekod Kukynos » stř 08.08.2018 05:47

Sordo
Kukynos
Rally škola

Nový příspěvekod karlos555 » stř 08.08.2018 14:07

Chlapi... je to vážně silnější než já a musím poprvé reagovat do této diskuze k Barum rally.
1. ) Start Sorda na Barumce je skutečně pouze ojedinělou akcí a není za tímto startem nic jiného než marketingový tah s reklamním cílem pro automobilku Hyundai (výstižně to píše někdo dříve - cílem je aby Hyundai "skalpovat" Škodovku).
2. ) Za úplné sci-fi a totální blábol lze označit příspěvek někoho dříve, že se za volantem tovární Fabie na Barumce může objevit Pech či Lukyanuk aby Kopeckému a Škodovce pomáhali proti Sordovi...rozepisovat důvody proč je to nereálné snad nemusím.
3. ) stejný absolutní nesmyls je lež, že si ŠM nenajala Romana Krestu aby ,,kryl" Kopeckému na Barumce záda - toto tvrzení může napsat pouze někdo kdo rally absolutně nerozumí. Ve vší úctě k Romanovi, jeho umění a tomu co v životě dokázal, na jezdce jako je Sordo, Lukyanuk či Kopecký dnes už zdaleka nemá. Loni na Bohemce Kopecký porazil (a to nemusel jet naplno) Krestu o více než 2 minuty a nemá to nic společného s vyježděností či (ne)továrním autem.
4. ) Nicméně start Romana Kresty na Barumce je k dnešnímu dni 50 na 50. Rozhodujícím faktorem pro Krestu bude jestli se mu povede někomu pronajmout nachystanou a nyní ještě volnou Fabii s kterou měl startovat Nordgren.
5. ) Start Nordgrena na Barumce vedení ŠM skutečně zrušilo jako reakci na fakt kdy se objevila oficiální informace o startu Sorda. Jde samozřejmě o taktický tah ŠM - Nordgren jezdecky nemá na to, aby Kopeckému stačil, kryl mu záda či v případě jakýchkoliv potíží Kopeckého Sorda sám porazil. Škodovka chce samozřejmě na domácí půdě Sorda porazit a za ušetřené finance za start Nordgena chce investovat do startu někoho kdo může Sorda porazit (o tom jak to myslí ŠM vážně dokazuje i fakt, že Nordgren tímto tahem je ošizen účastí v IRC ). Je potvrzeno, že ŠM oslovila několik špičkových jezdců, ale s jakým výsledkem není známo a je to zatím samozřejmě tajemstvím. Jak tu kdosi již psal B.Buffier ,,prý" odmítl ze zdravotních důvodů (nedoléčená žebra), slyšel jsem i několik jiných zajímavých jmen včetně jména jednoho sympaťáka, který dostal letos vyhazov z jednoho nejmenovaného francouzského týmu v MS a je volný. Existuje prý i plán ,,B" pokud ŠM nikoho nesežene...ale to vše jsou jen nepotvrzené informace a spekulace jímž bude v pondělí ráno konec.
karlos555
Rally škola

Nový příspěvekod Haryk » stř 08.08.2018 14:33

[quote="karlos555"][/quote]jejda jejda, místní akademici ti asi pěkně umyjou hlavu, nebo tě nechaj bez bez komentáře a pak vynesou svoje trumfy, což bude skorem to samý, to nechám na nich ;)
ale vytáhnout ze záhrobí IRC? to nemůžeš myslet vážně, viď :D
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod karlos555 » stř 08.08.2018 15:46

Moc tomu co píšeš nerozumím....trumfy ? Mytí hlavy ? Ano došlo k překlepu, omlouvám se jsem obyčejný člověk a při psaní článku jsem přemýšlel o krásných dobách minulých jak z Barumky tak jsem se v myšlenkách dostal i do hezké éry IRC a omylem to tam napsal. V dobách kdy se jezdil šampionát IRC Nordgren neměl snad ani řidičák - díky tomuto lze logicky pochopit, že se jedná o omyl. Za to ty budeš pravděpodobně neomylný nadčlověk či stroj, že ?
karlos555
Rally škola

Nový příspěvekod PLuto » stř 08.08.2018 16:15

Mno nevím. Kolik aut ze Škody pojede už jasno být musí, v neděli byla uzávěrka přihlášek. Každopádně už minimálně týden před uzávěrkou Škoda zrušila start Nordgrena a potvrdila, že pojedou s jedním autem. To oslovování ostatních jezdců by mě zajímalo... Třeba s Bryanem Bouffierem jsem se shodou okolností bavil dneska a nic o nabídce od Škody neříkal (naposledy měl nabídku na letošní Monte). Šance na start Meeka je taky utopická, ten se momentálně soudí s Citroënem a tak je start na jakékoliv soutěži momentálně utopií.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » stř 08.08.2018 18:20

Jak už psal Pluto, o přihlášených už je jasno, v pondělí se to všichni dozvíme. Předpokládám, že to dokola řešené TOP jméno jako náhrada Nordgera se týká pořád jen toho jednoho auta - tedy Krestovo "ex-Nordgren". Že by mohl jet Meeke rozhodně nevěřím a i to hafan jasně vyloučil. A je jasný, že pokud se by se ŠM podařilo ulovit nějakýho lovce, pak nebude dle mě startovat pod hlavičkou ŠM. Pořád musejí mít v hlavě, že by se to krásně mohlo otočit proti nim v případě neúspěchu.

Na druhou stranu se tu mluví o Sordovi jako o jistotě toho, že se bude nahánět s Kopejdou, za sebe si myslím, že na to jezdecky rozhodně má, bude rozjetý, i když pro něj ve skoro neznámé R5 ... a myslim, že rychlej rozhodně bude. Taky to ale v reálu nemusí dopadnout a může zklamat jako už jiní tady (z různých důvodů).
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Miloš-V » stř 08.08.2018 19:19

Dovolil bych si poznamenat, že můj příspěvek pár stran zpátky byl pouze zamyšlením, rozebírajícím úplně všechny možnosti, a to i ty teoretické, tedy bez uvažování jejich pravděpodobnosti (pročež to skutečně bylo v některých částech textu trochu 'sci-fi'). Takže když už tu byl tento příspěvek zmíněn jako 'blábol' zmiňující to, že 'je možné, že se v sestavě Škodovky objeví Lukyanuk nebo Pech', rád bych při té příležitosti zopakoval, co jsem tehdy doslova napsal:

'Další možnosti jsou v jednorázové účasti jezdce, za Škodovku obvykle nejezdícího - na to by podle mě měl pouze Matesem zmíněný Lukyanuk a Pech, ovšem ani u jednoho si nedovedu představit, že by jeli za Škodovku.'

Prosím, aby před tím, než se v diskusi něco výslovně označí za 'blábol', je dobré si to raději dvakrát přečíst a případně také nezanedbat kontext.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Ruba » stř 08.08.2018 22:04

Na tom oslovování něco bude... Škodovka oslovila nejen Meeka, ale i Loeba a dokonce i Armina Schwarze ;) :D
Ruba
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2018