SVK Rally Příbram [MČR, MČR-HA]

Re: SVK Rally Příbram [MČR, MČR-HA]

Nový příspěvekod Mates » ned 30.09.2018 18:27

Honza Černý nakonec Příbram asi opravdu pojede...a pozor :!: Přihlášen i Honza Dohnal s Focusem WRC ;)
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PetrWRC » ned 30.09.2018 19:33

Černý pojede, veřejně o tom psal už 27.9.
Ať se práší za kočárem!:) Mám velkou radost, že se nám podařilo udělat vše potřebné k tomu, abychom startovali na mojí domácí RALLY PŘÍBRAM !!! Tento závod nebyl v plánu, ale když je šance bojovat o pěkné umístění v MČR, nemohli jsme to vzdát! Díky všem, kteří nám pomohli!
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » pon 01.10.2018 07:09

asi stojí za připomenutí, že Černý bude škrtat 22,5 bodů z Barumky, zatímco Pech může bodovat naplno
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Tomáš » pon 01.10.2018 19:59

V podstatě má tedy Pech (pokud dojede) náskok před Černým 14 bodů (takže s ním v boji o titul vicemistra může teoreticky může i prohrát) ...
Zajímavý je i Dohnalův Focus WRC ve třídě 13 (předpokládám, že to bude muset být zase nějaká výjimka) ....
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 01.10.2018 20:14

Karbonyl píše:... Pokud se nepletu, Tomáš Kunc to otevřeně osvětloval mj. v časopisu Rally. Utajování si představuju jinak .... Pokud je pro mě něco nelogického, tak předpis v řádech týkající se původu jezdce ze země EU. Kdyby byl Lukjaňuk třeba ze Španělska, podle řádů by to bylo sice OK, ale jeho vliv na šampionát by byl úplně stejný.

Tak problém byl z mého pohledu nejvíc asi v tom, že to vysvětlení přišlo poněkud pozdě. Pokud se už na Komisi rally rozhodli pro tak zásadní posun za rámec stávajících řádů, mělo to být oznámeno, vykomunikováno (hrozné manažerské slovo) či vysvětleno před Šumavou. Bylo mi tehdy, když jsem se po tom po Šumavě pídil, řečeno, že se to objeví v zápisu z další Rally Komise, nic takového ale zápis z května neobsahuje, viz: http://autoklub.cz/dokument/14790-zapis ... 80520.html
No a to, že je v řádech předpis týkající se možnosti bodování "profesionálních jezdců z EU", je naopak vzhledem ke geopolitickému umístění naší země naprosto logické. Jestliže v rámci EU existuje mj. volný pohyb osob včetně zaměstnávání, tak je pochopitelné, že chci-li se jako "profesionál" živit svým zaměstnáním mimo hranice své země, tak mi to musí být umožněno (pomiňme problém s kategorizací toho, kdo z jezdců je či není profesionál).
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 01.10.2018 20:16

Rok se s rokem sešel a opět a znova se řeší, jak to vlastně s tím pravidlem ohledně starých WRC je a bude. Vloni jsme řešili Šínovo Fabii, co byla na neplatných převozkách a taky to nějak šlo. Samozřejmě to auto rád uvidim a Dohnala taky, ale asi by chtělo objasnit, co umožnilo start toho druhýho auta, který doteď bylo mimo hru.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 01.10.2018 20:34

Jsem na tom úplně stejně ...
a, Každopádně, zatím tak byla podána jen přihláška, což ještě úplně nemusí znamenat, že se tak stane (uvidíme, jak to bude vypadat ve startovní listině).
b, Měnit znovu řády v průběhu sezony by mi přišlo docela nevhodné (a taky pominu sympatie, které u mne Honza Dohnal má)
c, Naopak bych uvítal obměnu řádů pro příští rok a zrušil tu pro mne překonanou registraci vozidel (do 31.12. 2014). Stačilo by dle mého pouze omezení wrců dle stáří (do toho roku 2006)
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 01.10.2018 20:55

Bohužel se opět a znova dostáváme k tomu, že se používají různé kličky a výjimky k obejití pravidla, které v první řadě nemělo nikdy vzniknout.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 01.10.2018 21:47

Tak já to beru tak, že to pravidlo vznikalo v určité přelomové době (přechod z mez. na národní řády), kdy si každý nutně prosazoval své zájmy a nakonec to byl výsledek určitého kompromisu. Vše bylo řečeno dopředu (byť chápu, že pro řadu i uvažujících o nákupu WRC na poslední chvíli, protože taková věc se neřeší v řádu týdnů či max. měsíců), takže z tohoto pohledu to bylo transparentní. Na druhou stranu při stále se posouvajícím vývoji je otázka, jestli obava ze starých vozů WRC už není zbytečná a tedy to pravidlo (o registraci do 2014) nezrušit. A znovu transparentně, tedy např. od nové sezony, ne nějaké výjimky pro jeden závod či jednoho konkrétního jezdce s jedním konkrétním vozem ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Miloš-V » pon 01.10.2018 21:53

Není možné to řešit třeba faktickým zánikem prvního Focusu (k němuž došlo při zničení pozarem) a papírovým zánikem druhého (a následném zápisu výměny karosérie zničeného exempláře)? Tedy že by ten pojizdny, nicméně zapovězený dostal SPZ a doklady toho povoleného, nicméně zniceneho?
Samozřejmě jsem odpůrcem tohoto naprosto nelogickeho pravidla, jen se zamyslím nad tím, jak se Honza Dohnal dostal do startovky (díky Bohu za to).
Naposledy upravil Miloš-V dne pon 01.10.2018 21:57, celkově upraveno 1
Miloš-V
N/2

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2018