od karlos555 » stř 15.08.2018 11:01
Děkuji kolegovi ,,Karbonyl" za velmi užitečnou dopravní radu, díky.
Stejně mám ale ze složení sobotních RZ určité obavy co se týče dopravních kolapsů při přejezdech diváků . Pokud v sobotu dopoledne nepatřím mezi obdivovatele „okruhové“ RZ Březová, tak zbývají k vidění pouze Semetín nebo Rajnochovice.
Semetín mě díky rallybusům už neláká a na chození na „tajná“, ale vzdálená místečka pěšky lesem už nemám bohužel věk ani zdraví.
Pro Rajnochovice bude tedy citelně znát dopravní uzávěra a zákaz vjezdu od Chvalčova (už se těším až mi kluci ukážou itinerář, protože tápu nad tím jak se po cíli této RZ dostanou soutěžáci díky této uzávěře zpět na přeskupení do Zlína…bo cíl RZ je až cca. 200 metrů po odbočení před Rajnochovicemi – jasně použijí k přejezdu bývalou RZ směr na Tesák – ale dál ? ).
Z druhé možné příjezdové strany od Jablůnky (Vsetína) je v Ratibořicích semafor a doprava se tam řídí kyvadlově - to bude peklo ! Takže jediný „bezpečný“ příjezd bude pravděpodobně z jihu od Držkové, Lukov.
A pak celý rally svět alou na RZ Kudlovice a odpoledne opět zpátky řešit stejné dilema…nemá někdo nějaký zajímavý tip kam zajet se podívat ?