Rally Vyškov [RSS]

Re: Rally Vyškov [RSS]

Nový příspěvekod Karbonyl » sob 05.05.2018 15:06

To je samozřejmě jeden názor, a druhý názor je zase ten, že si z dlouholeté české sprintové špičky dělá bez ohledu na jeden retardér trhací kalendář.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 05.05.2018 15:12

Jsem od rána na trati a že čtyřkolek se dá dívat opravdu na minimum posádek, a to i na šotolině (2-4 podle místa). Ještě, že to zachraňují velmi zábavné dvojkolky a blázni jako Urban s LR.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » sob 05.05.2018 15:47

Tak to dopadlo z hlediska toho nešťastného retardéru ještě dobře (+0,2s pro Odložilíka).
Ad "trhací kalendář" - to se mi zdá, Kubo, jako hodně silné vyjádření. Ber to tak, že Vlček, Odložilík, Trněný, Rujbr atd. jsou už přece jenom páni ve středním věku (43-48 let), někteří z nich začínali velmi pozdě (třeba Rujbr cca ve stejném roce, byť je o 16 let starší, jako Mareš), v cizině by se o nich hovořilo spíše jako o gentleman driverech (a to nemyslím nijak hanlivě). Mareš je mladý střelec, který dostal špičkové podmínky, špičkové auto, letos v tom sedí prakticky pořád (má v tom vč. testování už letos najeto klidně nějakých 800 km), tak proč by je ve čtvrtém závodě neměl porážet. Určitě je to dobře a zaslouží si pochvalu, ale on se bude muset srovnávat už s jinými.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Miloš-V » sob 05.05.2018 16:10

To je otázka, zda s jinými... Podle mně jeho cílem by mělo být dostat se do špičky MČR, a to v současné době znamená nahradit právě tyto zmíněné pány ve středním věku (a hlavně tedy další v jejich věku v čele s Pechem).
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod PetrWRC » sob 05.05.2018 18:11

Karbonyl píše:Za mě prorazil a neobjel = 20 :)

Uznávám, že zrovna tady u toho retardéru je to na úhlu pohledu (což je špatně) - to se dalo jet naplno bez toho vůbec zkoušet brzdit. Tady šlo teda podle tohohle pohledu dostat "jen" tu dvacítku, přes pole by to bylo 30 :D Můj pohled je při projetí tohohle retardéru rovně jako vynechání. Každopádně jsem rád, že výsledek je takovej jakej je, i když teď se může cítit být poškozený Trněný.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Walach » sob 05.05.2018 19:20

Padlo tady spousta prohlášení a následných reakcí, tak se teda přidám :D
Tomáš moc dobře poznamenal, že pro Mareše je úplně jedno, jestli vyhrál nebo ne, pokud se na to samozřejmě podíváme ve větších souvislostech. Opět ukázal progres, ukázal že na tu výhru má. Souhlasím i Karbonylem, že si ze sprintové špičky posledních let udělal trhací kalendář, můj pocit byl naprosto stejný. Upřímně si ale myslím, že to je pro něj téměř povinnost - resp. je to něco, co se od něj jednoznačně očekává. Cíle projektu jsou určitě výš než se plácat mezi zmíněnými "gentlemen drivers" (ostatně tato pozice už je obsazená, pomalu si ji přisvojil dobře hustý instagram facebook chlapec Honza Marný Černý) - v tomhle ohledu souhlasím s Milošem. Jak to vidím já, nejsme tady vlastně vůbec ve při :)
Jinak klasicky pěkně poskládaná soutěž, že v naprostém klidu budeme zvládat 4 průjezdy bych úplně nečekal. Přišlo mi i celkem hodně lidí, pořadatelé v pohodě. Snad až na jednoho šmoulu na diváckém místě pod mostem, ale to k rally patří asi tak stejně jako teplé pivo a studená klobása od místních hasičů. U mě dobrý.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod Speed178 » ned 06.05.2018 08:53

Zdravím vsechny příznivce rally sportu. Přidám pár postřehů asi s dobře organizované rally Vyškov.
Úroveň startovního pole, standart. Byl jsem hlavne zvedav na Mareše. Loeb asi nebudel, ale zen chlapec je už nyní o pevel jinde. Promyšlená jizda, hlava a nervy na svém miste. Především hlava a psychika budou jeho silner stránky. Kvalitní zázemí a lidi kolem něj. Parádní vykon Trněného, stále krásný pohled na babicku Fabii a dokáže držet krok s moderní technikou.Co je však zoufalé, je pohled na dvou kolky. Kromě Semiše a možná dvou jezdců, totální zoufalství. Kde jsou doby Krestů, Foterů, Vanciku, Rehaku a mnohých dalších střelců s A5, kitama a třeba i malyma enkama. Meli chuť, nasazení drive a odhodlání se někam dostat. Dnes to nevidím. Možná je to jen můj subjektivní pohled. Nebýt Urbana, Černého a par střelců tak jedu po dvou autech domů. Pořadatelsky asi v pohodě, jen pod dálničním mostem byl chlapec krapet mimo, ale jinak fajn sobota. Všem dík za uspořádanou soutěž a jezdcům za účast.
Speed178
Rally škola

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 06.05.2018 09:42

PetrWRC píše:Uznávám, že zrovna tady u toho retardéru je to na úhlu pohledu (což je špatně) - to se dalo jet naplno bez toho vůbec zkoušet brzdit. Tady šlo teda podle tohohle pohledu dostat "jen" tu dvacítku, přes pole by to bylo 30 :D Můj pohled je při projetí tohohle retardéru rovně jako vynechání. Každopádně jsem rád, že výsledek je takovej jakej je, i když teď se může cítit být poškozený Trněný.

Teď jsem se díval na ten onboard a za mne je tohle celkem jednoznačně proražení. Jestli prorazí balíky, mlíko, pneumatiky nebo třeba nějaké cedule je už podle mne celkem jedno.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JanO » ned 06.05.2018 10:15

Přesně tak.
JanO
A/5

Nový příspěvekod PetrWRC » ned 06.05.2018 11:01

Proto jsem psal, že záleží na úhlu pohledu - on byl určitě i ten čtvrtej balík u krajnice vlevo součást retardéru, proto chápu i to rozražení a ne objetí (to vlastně krom pole zrovna tady u toho retardéru ani nešlo) - tedy 20s. Jen jsem poukazoval na to, že právě ten čtvrtej balík u krajnice z hlediska zpomalení (retardéru) nic moc neřeší a proto jsem bral jako zpomalovací prvek jen to vpravo (tzn. objetí těch třech balíků napravo) - a to je ten můj pohled, že retardér minul (objel). Mlíko mohli uvázat za ten sloup a hned by to bylo za 30s. Ale jasný, že nejde řešit co by bylo kdyby :) Byl takovej, projel skrz něj a to je za 20.

Aby to ale nevypadalo, že jsem nějak zasedlej :) Marešovi to přeju jako už dlouho nikomu, jen bych byl nerad stejně jako už zmiňoval Tomáš, že by se jeho první výhra spojovala zrovna s tímhle a spojení s Autoklubem mě samozřejmě napadlo stejně jako jeho (i když si rozhodně nemyslím, že by tam nějaká podobná "pomoc" byla).
Přílohy
retarder2.PNG
retarder1.PNG
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2018