Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod Haryk » pon 27.08.2018 17:04

Karbonyl píše:Podle mě to stáhnout na dva dny v současné chvíli nejde. Vždyť ještě když se město nejezdilo, tak se taky závodilo tři dny, vždycky pár erzet na večer v pátek a pak plné dva dny. Byla sice o něco delší trať, ale nebyla Star Rally, která v současné chvíli nafukuje program na každé RZ o dobré tři hodiny a startovní pole o dalších sto aut. K tomu je navíc kvalifikace se shakem, které zaberou půl dne a musely by se šoupnout do čtvrtka a tím by se celý program pro posádky protáhl o jeden den dopředu a ve finále by se neušetřilo nic. Prostě udělat na barumce harmonogram á la Hustopeče, když tu jede i se starama třikrát víc aut, je podle mě zbytečná špona, je-li vůbec realizovatelná.
pak je potřeba si říct, co vlastně chci pořádat, teta Kateřina by zcela jistě řekla: "Mnoho psů, zajícova smrt...", nebo: "Kdo chce víc, nemá nic...", á nébo: "Žádný strom neroste do nebe..."
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Walach » pon 27.08.2018 17:31

Jednoznačně hlasuji PROTI zvýšení veškerých snížení - počtu dní, soutěžních kilometrů, posádek. Délka a náročnost z toho dělá teprve pravou soutěž, skutečnou rally jak má být. Že jsou zkoušky daleko od sebe? No a co. Holt se musí více kalkulovat s výběrem pneu, přemýšlet jak se k nim chovat, což (jak jsme ostatně letos viděli díky počasí) totálně boří všechno, na co jsme tady u nás poslední roky zvyklí. Je to pravá rally se vším všudy.
Uvítal bych nové úseky. Vím, těžké, ale tyhle aktuální už se opravdu hodně opakují.
Uvítal bych kdyby někdo trochu více zapřemýšlel nad místy pro diváky. Orgie s cedulkama zakázaný prostor stále přetrvávají a stále jsou místa, kde to nepřestane člověka nikdy udivovat.
Velmi dobře Erik Cais, velký talent, přirozeně zatím ale i hodně velký divočák. Možná by pomohl opravdu zkušený spolujezdec. Obecně se na špičku R2 dívalo velmi pěkně - Kamenec, Dohnal a samozřejmě evropané. Skvělý byl Madsen se svým nádherným speciálem.
K vrcholné kategorii - Honza Černý jednoznačný tragéd víkendu. Snové spojení s Pantálkem nese své ovoce. Velmi hezky Ingram, Kreim. Gryazin zejména v sobotu naprosto skvělý. Fantasticky zajel Jakeš, škoda že to nakonec na Sorda nevyšlo. Myslím že se Dani tenhle víkend pořádně zapotil.
Lukyanuk zvládl celou soutěž výborně ve vyrovnaném tempu, nicméně... V půlce poslední Kašavy byl zhruba o 5 vteřin před Kopejdou, tzn. v plné bitvě o výhru. Všechny ty jeho vyjádření o tom jak bojovat nebude tudíž beru trochu s rezervou. Kopecký vyhrál naprosto zaslouženě, stejně jako v Německu po neuvěřitelném výkonu. Gratulace opravdovému mistrovi.
Výborná soutěž, jednoznačně nejlepší za opravdu hodně dlouhou dobu.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 27.08.2018 17:41

Obrázek
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod kondec » pon 27.08.2018 17:56

Haryk píše:pak je potřeba si říct, co vlastně chci pořádat, teta Kateřina by zcela jistě řekla: "Mnoho psů, zajícova smrt...", nebo: "Kdo chce víc, nemá nic...", á nébo: "Žádný strom neroste do nebe..."

Přísloví to jsou pěkná, ale začátek debaty byl myslím o dlouhé neděli a tam podle mne žádných mnoho psů nebylo, pouze ME a MČR. Třeba na RZ Kašava měli pořadatelé mezi průjezdem posledního soutěžního auta v prvním průjezdu a uzavíracím vozidlem před druhou rundou "celých" 15 minut na odpočinek. Bylo to sice dáno zejména zpožděním z Halenkovic, ale to jsou věci, které k rally patří. Se systémem Rally2 je velmi obtížně odhadnutelné, jak početné bude nedělní pole. Letos to bylo dost.
Pokud by se udělal harmonogram "na krev", pak by se musely RZ např. po incidentu Vojty Štajfa rušit, protože by nebylo kam se zpozdit. A to si myslím (nebo doufám) nechce nikdo.
kondec
N/1

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 27.08.2018 18:09

Tak i pár slov ode mne. Předem chci poděkovat pořadatelům za další parádní ročník. Počasí letos pozlobilo a pro posádky vytvořilo docela slušné peklo (Čím to, že prší poslední léta jenom, když se jedou Rajnochovice z kopce?). Osobně nemám rád koukání na čistě mokré závody (ani ne tak kvůli dešti, ale jízda na vodě není většinou moc divácky atraktivní), naopak ta osychající cesta s kalužemi a blátem, to je to, co mne baví úplně nejvíc. K jezdcům už bylo asi vše napsáno. Přidám jen poznámku, že mne vcelku fascinoval styl jízdy Mirka Jakeše, protože jednak to vypadalo doslova, jak kdyby mu ve Fabii R5 najednou narostla křídla a druhak velmi velmi zřídka se v moderním věku vidí, aby někdo jel takové časy s tak brutálně rozevlátou jízdou. Ten jízdní styl asi souvisí i s pneumatikami Hankook, kterým to zřejmě vyhovuje (a které mne taky překvapily, protože kdyby nefungovaly, tak takový výsledek prostě zajet nejde). Ještě něco - přišlo Vám taky, že Honza Kopecký měl měkčí auto než ostatní?

Ad harmonogram - mně osobně vůbec nevadí, že to je dlouhé a roztahané. Myslím, že Star rally si už vybudovala silnou tradici a je velmi oblíbená jak u posádek, tak diváků a byla by velká škoda ji zrušit (byť já osobně ji sleduju vždy jen na městské). Stejně tak si myslím, že je skvělé, že v rámci národního pole mohou startovat exotická auta jako Madsenův nádherný kit car (Madsen navíc fakt umí řídit). S přilepováním "blbin" na městskou nemám žádný problém. Alespoň se ti skalní, co si tam hodiny hlídají místa, tolik nenudí. Mimochodem letos skvělý tah s Prokopem a jeho Shrekem. To byla show za kterou by se nemusel stydět ani Dodi Béreš. Kdo chtěl vidět jen špičku, mohl v sobotu stihnout i šest RZ (rozhodně se to dalo). Já jsem dal tři naprosto na pohodu až zhruba po třetinu národního pole i s pořádným obědem a záměrným nahrazením poslední RZ večeří v hospodě.

Co se zakázaných prostorů a pásek týče, tak je sice pravda, že to ještě není úplně tak, jak by si fanoušek přál, ale i tak je podle mne znát slušný pokrok k lepšímu proti stavu třeba před třemi čtyřmi roky. Já jsem osobně neměl nikde problém - všude jsem hezky viděl a nikdo na mne nikde neřval, naopak téměř všichni traťáci, které jsem potkal, byli úplně v pohodě. Když jsem u těch traťáků, tak myslím že si zaslouží speciálně poděkovat skupinka, která na městské celé hodiny obětavě uklízela z trati stovky vytrhaných dlažebních kostek.

K novým úsekům - bylo zajímavé, že na Halenkovicích stačilo nikdy dříve nepoužitých prvních 300 metrů a dvě zatáčky k hromadě karambolů.
Naposledy upravil Mirek Fric dne pon 27.08.2018 18:29, celkově upraveno 1
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » pon 27.08.2018 18:13

kondec, na co jsem reagoval je snadno zjistitelné z citace, tak bych prosil nevyvracet to, co jsem netvrdil ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod kondec » pon 27.08.2018 18:27

haryk: To pak ale bylo vytržené z kontextu, když diskuze začala příspěvkem Acoma o nesmyslně dlouhé neděli. V pátek na městské těch psů běhalo opravdu dost, ale určitě ne za jediným zajícem :) .
kondec
N/1

Nový příspěvekod Walach » pon 27.08.2018 18:33

Samozřejmě že jsem na něco zapomněl - Martin Prokop s Shrekem byl vynikající krok organizátorů.

A je tady onboard z druhé Kašavy v podání Jakeše
phpBB [video]
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 27.08.2018 18:49

Tak to je hodně velká střelba :shock:
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod kondec » pon 27.08.2018 19:11

Mirek Fric píše:Tak to je hodně velká střelba :shock:

Je vidět že v místě kde šel ven Mareš a mělo problémy více lidí měl taky krizovku.
kondec
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2018