Mistrovství Rakouska

Re: Mistrovství Rakouska

Nový příspěvekod PetrWRC » sob 17.03.2018 16:32

Takhle dopadlo auto
phpBB [video]
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 17.03.2018 19:35

V cíli Honza Černý na druhém místě!

1. Mayr-Melnhof (Fiesta R5) 1:57:55,1
2. Černý (Fiesta R5) +2:52,1
3. Grössing (Fiesta WRC) +3:22,4
4. Hádik (Fiesta R5) +3:23,4
5. Majerčák (Fiesta R5) +5:28,8
6. G. Aigner (Fiesta WRC) +5:43,0
7. Kalteis (Evo VII A8) +5:47,8
8. Rigler (Fiesta R5) +6:36,1
9. Gassner jun. (Evo X R4) +6:48,9
10. Gassner sen. (Evo X R4) +7:22,7

Odložilík ani Pospíšilík nedokončili. Pluto asi bude vědět proč.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » sob 17.03.2018 20:15

Co je na druhém místě s téměř tříminutovou ztrátou tak super? Je fakt, že Honzovi konec soutěže vyšel, ale čekal jsem, že bude daleko blíže Melnhofovi i Mundlovi...
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PetrWRC » sob 17.03.2018 22:03

Pospíšilík ložisko zadního kola a neměli náhradní
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 17.03.2018 22:05

Mates píše:Co je na druhém místě s téměř tříminutovou ztrátou tak super? Je fakt, že Honzovi konec soutěže vyšel, ale čekal jsem, že bude daleko blíže Melnhofovi i Mundlovi...

Čím se liší druhé místo s odstupem 1 vteřiny a 3 minut? Navíc je týden před Valaškou, která má prioritu. Honza rozhodně nejel do Rakouska riskovat, ale zvyknout si na auto.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » sob 17.03.2018 23:15

Tak rozdil v tom samozřejmě neni. Pamatuji si jak velkou sodu dostal Pech za druhé misto na Antibes. Na druhou stranu je toto opravdu výkon podporovaného reprezentanta, který je medializovám jako velký talent našeho rallysportu a dostával cca 2s/km od 58letého Mundla. Nic není černobílé a toto je klasický případ. Naopak mě celkem prekvapil Pospíšilík při prvním startu s R5.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 18.03.2018 01:36

pelikan píše:Na druhou stranu je toto opravdu výkon podporovaného reprezentanta, který je medializovám jako velký talent našeho rallysportu a dostával cca 2s/km od 58letého Mundla. Nic není černobílé a toto je klasický případ. Naopak mě celkem prekvapil Pospíšilík při prvním startu s R5.

Tyhle dvě věty si značně odporují, promiň. Pospíšilík od Mundla dostával 4 s/km a byl daleko za Majerčákem či za Kalteisem s obstarožní Evo VII.

Buďme prosím soudní. Černý při svém prvním startu s Fiestou a na neznámé trati dojel na krásném druhém místě. To, že nebyl v přímém souboji s Baumschlagerem a Mayr-Melnhofem, je vcelku normální. Kolik cizinců dokáže u nás jet s Pechem nebo v Itálii s Andreuccim - zvlášť když to vůbec není cíl jejich startu? Naopak když zkritizuješ jednoho, tak nemůžeš vyzvihovat druhého za to, že jel ještě daleko pomaleji (sice samozřejmě nemá zkušenosti, ale nebavíme se o rozdílu pár vteřin nýbrž o tom, že na Mundla ztrácel minutu v průměru na každých 15 km).
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » ned 18.03.2018 04:18

V Rakousku panovalo celkově hnusné počasí, celou dobu se střídal déšť s ještě větším deštěm, po katování bylo vytaháno obrovské množství bláta, pro většinu to byl boj o udržení se na trati, obzvláště pak ve druhé etapě s velkými přívaly vody. Jak je navíc v Rakousku zvykem, víc byly auta v přeskupení a servisu než na trati, takže dostat se do pořádného tempa nebylo jednoduché. Mundl s Mayr-Melnhofem si jeli svoji ligu, pořád na hraně a bylo jen otázkou, kdo to jako první neustojí. Co se Honzy Černého týká, tento start byl jednoznačně testovací před Valaškou, poznat nové auto. Rozhodně se do Rakouska nejelo zajet co nejlepší výsledek, ale vyzkoušet si auto, jeho různé nastavení a taky různé pneumatiky. Do cíle ještě dojel Aleš Jirátko, ostatní Češi odstoupili kvůli technickým problémům.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » ned 18.03.2018 10:28

Mirku pokud jsi můj příspěvků četl tak si myslím, že si až tak nepodporují. Pospíšilíka jsem nevychvaloval, ale napsal jsem, že mě překvapil právě proto, že jel s danou technikou poprvé naostro, ne test nebo klouzání na konci sezony. Oba měli pro účast stejnou motivaci, každý jinou porci zkušeností. Osobně jsem zvědav kde bude výsledkově Černý na Valašské rally Pospíšilíka čekám někde okolo nebo spíš za Rujbrem,takže konec druhé desítky a bude rád.
K tomu kdo zahraniční stíhá při prvním startu domácím může sloužit jedině Šumava nebo spíš Barumka. Jména jako Kulig, Kuzaj, Thiry, Travaglia v poslednich letech Haninen nebo Lukyanuk. Jmen je to dlouhý seznam a čeští piloti za to vždy dostávali sodu od nás. Uznávám, ze jsou toto případy s jinou motivací ke startu a tedy jiným nasazenim.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Haryk » pon 19.03.2018 08:49

tak tady bych Černého asi chápal, tejden před Valaškou a v podmínkách, jaký v Rakousku byly, si zatestoval a ostudu neudělal, asi to byl i lepší test, než Žiželice, který jel loni, lepší časy od něj čekám právě na tý Valašce, tady nemělo cenu tahat si triko a případně i auto ze škarpy ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2018