Kowax Valašská Rally [MČR, ERT]

Re: Kowax Valašská Rally [MČR, ERT]

Příspěvekod Plhus » ned 31.03.2019 21:24

No já se přiznám, že i pro mě jsou výsledky zklamání. To že je Filip na bedně v cíli je hezké, ale to jen díky tomu, že rally končí až v cíli. Já jsem čekal po loňské sezóně trošku větší progres, aspon nějaké časy v první trojce, menší díra na čelo. Ale to samé platí k Mírovi Jakešovi nebo Vendovi Kopáčkovi. Jako že Kopejda je jinde víme, ale oni moc nečuchali ani k té bedně.
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Příspěvekod Miloš-V » ned 31.03.2019 21:47

K bedně zase fest čuchal Černý a nebýt penalizace v důsledku technické závady, byl boj v top five ještě hodně zajímavý. Mareš mě v sobotu moc nenadchnul, ale v neděli zrychloval a celkově je jeho výkon ok, těžkou soutěž v brutální konkurenci dojel na bedně. Zastat se musím i Kopáčka, ten se sžívá s novým vozem a časy byly dost nadprůměrné, jak sám řekl, chce to víc kilometrů, pak bych se nedivil, když by to přiblížení nejužší špičce přišlo - to bude záležet i na zázemí. Bohužel souhlasit musím s Jakešem, to je pro mě největší zklamání letošní Valašky. Sice měl dva defekty, ale i když se odečte ztráta způsobená těmito problémy, tak furt jsme až na chvostu první desítky. A to jsem ho čekal na druhém místě za Kopeckým....
Miloš-V
N/2

Příspěvekod PLuto » ned 31.03.2019 22:13

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Mirek Fric » ned 31.03.2019 22:45

Plhus píše:No já se přiznám, že i pro mě jsou výsledky zklamání. To že je Filip na bedně v cíli je hezké, ale to jen díky tomu, že rally končí až v cíli. Já jsem čekal po loňské sezóně trošku větší progres, aspon nějaké časy v první trojce, menší díra na čelo.

Na bedně v RZ dvakrát byl a na bedně celkové je taky. Je to druhá sezona ve čtyřkolce, Černého osmá (nepočítám sezony s jedním dvěma starty), Kočiho šestá nebo sedmá a Pecha s Kopeckým radši ani nezmiňuju. Krom Černého jsou všichni národní mistři, někdo i daleko víc a i ten Černý je mistr Evropy a třeba taky Pirelli Star driver atd. Prostě všichni, co byli objektivně rychlejší, by i rychlejší být měli.

Já nevím, co čekáte. Zázraky se nedějí a nejen Kopecký, ale i Pech půjdou dřív do důchodu, než s nimi někdo začne pravidelně závodit a už vůbec to nedá někdo, kdo začal takto pozdě a má tak málo odjeto, ani někdo, kdo dlouhodobě vypadá, jako že mu to je vlastně jedno. Na českých tratích jsou karty jasně rozdané. Ty stovky odjetých soutěží prostě nejde vymazat a žádný supertalent světového významu tu už dvě generace není. Ti nejmladší (Erik Cais, Petr Semerád), co vypadají, že by mohli ten potenciál mít, se už nejspíš s Kopeckým, Pechem ani Krestou v souboji na trati nepotkají. A je potřeba i říct, že Martin Semerád, Honza Černý, Mirek Jakeš v osmnácti rozhodně taky měli spoustu potenciálu a taky jsme věřili, že toho Pecha nebo Kopeckého jednou dají - a nic z toho nebylo.

Další věc je, k čemu je vlastně dobré, aby se někdo mladý snažil porazit místní matadory, kteří už každou RZ jeli stokrát a znají je všechny nazpaměť? Český mistrák není pupek světa. Z mého pohledu je to pro mladé plýtvání energií, časem, penězmi a taky obrovské riziko průšvihu, protože závodění je droga a mnozí zjistí, že za cenu velkého rizika by to třeba šlo. Jednou to třeba vyjde a pak taky třeba ne a je průser. Pro mladé, co míří vysoko, pokud to jen trochu jde, tak to chce závodit na mezinárodní úrovni, kde na většině závodů nikdo není doma za barákem. Možná se mnou nebudete souhlasit, ale pro mne je i to čtvrté páté místo v soutěži MS víc než libovolný počet domácích titulů.
Naposledy upravil Mirek Fric dne ned 31.03.2019 22:51, celkově upraveno 1
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PLuto » ned 31.03.2019 22:47

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Mirek Fric » ned 31.03.2019 22:56

Havárie Šimka
phpBB [video]
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PLuto » ned 31.03.2019 22:58

Mirek Fric píše:Havárie Šimka

Chtělo by to i druhou půlku videa :)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PLuto » ned 31.03.2019 23:11

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod kib » pon 01.04.2019 19:46

K Jakešovi bych jen dodal, že jeho výkon mohl být částečně limitován i pneumatikami... Přece jen Hankook asi nebude Michelin nebo Pirelli...
kib
A/5

Příspěvekod Haryk » úte 02.04.2019 08:14

já ti nevím, ale on jel hankooky už skoro celou loňskou sezonu včetně skvěle zajeté Barumky
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2019