Mistrovství Slovenska

Re: Mistrovství Slovenska

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 29.07.2019 14:30

V anglickém originále zní článek 2.1 "The competition element of the rally finishes at the final time control." FINAL, ne FINISH. Poslední ČK je tedy poslední ČK celé rally, ne poslední ČK před rampou.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.07.2019 14:30

Tomáš píše:- Pořád tu operujete s pojmem "soutěžní část", ale co to defacto ta soutěžní část je?
- 2.8. Rally končí vydáním konečné klasifikace. Soutěžní část rally končí cílovou časovou kontrolou. - pro mě je cílová časová kontrola ta, která je jako poslední uvedena v harmonogramu
Samozřejmě, že rally končí vydáním konečné klasifikace a po průjezdu cílem mohou být ještě dodatečně uděleny penalizace či vyloučení po rozebírkách atp. Co je soutěžní část rally, to je ale popsáno dost přesně:
2.1 ZAČÁTEK RALLY
Rally začíná administrativní přejímkou nebo seznamovacími jízdami (podle toho, co začne dříve). Soutěžní část rally začíná v první časové kontrole.
2.8 KONEC RALLY
Rally končí vydáním konečné klasifikace. Soutěžní část rally končí cílovou časovou kontrolou.
56.1 POSTUP V CÍLI
Soutěžní část rally končí v „cílové časové kontrole IN“ před pódiem (cílovou rampou).

Jenže právě tím jsi nikde neřekl, co to ta soutěžní část je. Uvedené body říkají, kdy je začátek rally, kdy je konec rally a kdy končí soutěžní část. Ale nikde není řečeno, co je tou soutěžní částí myšleno.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.07.2019 14:41

Navíc, bod 56.1 se týká pouze předávání cen v cíli...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 29.07.2019 14:50

Karbonyl píše:V anglickém originále zní článek 2.1 "The competition element of the rally finishes at the final time control." FINAL, ne FINISH. Poslední ČK je tedy poslední ČK celé rally, ne poslední ČK před rampou.

Kubo, Kubo, psal si posledně, že už se k tomu nebudeš vyjadřovat, ty ale chceš opravdu moc vyhrát a mít pravdu. Být to šachy, tak ti nabídnu remízu, tady to ale jaksi nejde ... :-)
Teď vážně. Toho, co píšeš, jsem si při studování řádů taky všimnul (jen to není článek 2.1, jak uvádíš, to se týká začátku rally, ale článek 2.8). Taky mne to zarazilo. Jak se může v 2.8 psát: "The competition element of the rally finishes at the final time control." a zároveň v článku 56.1: "The competition element of the rally will finish at the "Finish Time Control IN"." ?
Byť jsem oproti vám v angličtině o několik levelů níže, tak rozdíl mezi slovy final a finish fakt vnímám. Proto vnímám nejen rozpor mezi originální verzí řádů v angličtině a v čestině (tak že bychom ještě zkusili fráninu :-) ), ale i mezi dvěma články (2.8 a 56.1) jednoho a toho samého textu ve stejné řeči!
A shodneme-li se v tom, že je v tom rozpor, tak při jednání právníků dochází právě k tomu, čím jsem tady někdy před více než týdnem začínal. Jsou-li rozpory a pochyby, co vlastně platí, pak se musí vždy postupovat ve prospěch postiženého - obviněného (in dubio pro reo).
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 29.07.2019 14:53

PLuto píše:Navíc, bod 56.1 se týká pouze předávání cen v cíli...

... ale popisuje se v něm, co je, resp. kde končí soutěžní část rally.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 29.07.2019 15:08

PLuto píše:
Jenže právě tím jsi nikde neřekl, co to ta soutěžní část je. Uvedené body říkají, kdy je začátek rally, kdy je konec rally a kdy končí soutěžní část. Ale nikde není řečeno, co je tou soutěžní částí myšleno.

Já si ani nevšimnul, že by to bylo někde exaktně nadefinované. Takže si můžu jen vypomoct selskou logikou a říct, je je to něco mezi ČK 0 a cílovou ČK (a ta je tam, kde si do ZÚ napíšu cíl). Tam se měří časy, v RZ mám dosáhnout toho co nejmenšího, mezi jednotlivými ČK (resp. start RZ a následující ČK) toho předepsaného času, ani pomaleji, ani rychleji. To, co je před ČK 0 a po cílové ČK např. z hlediska (přesného) času nikoho nezajímá. Jen mám odevzdat auto do UP a dodržet předepsanou trasu (např. The competition part of the rally ends at TC15D (Finish – Holding - In) ..... After the Ceremonial Finish, competitors are obliged to go straight to the final Parc Fermé and they must follow the route described in the Road Book. , viz ZÚ z Polské rally).
Kdybych totiž neoblomně trval na tom, že posádka musí mít razítko z každé ČK a současně nedefinoval, co je začátek a konec "soutěžní části", pak by nutně havárie při free practise a následné neabsolvování kvalifikační zkoušky znamenalo vyloučení ze soutěže, což se pochopitelně neděje.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Karbonyl » ned 20.10.2019 13:01

Majerčák na Košicích:

phpBB [video]
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Předchozí

Zpět na Sezona 2019