Novinky v MS 2020

Re: Novinky v MS 2020

Nový příspěvekod Mirek Fric » pát 03.04.2020 22:02

Nevím, jak to bylo v případě FN HK, ale mám za to, že čínská medicína se jeden čas využívala jako snadný zdroj financí pro nemocnice. Mohl to být čistě ekonomický kalkul, který nijak nesouvisí s tím, že nyní se musí pracovat s Čínou, protože to jinak nejde.

Každopádně to je pro mne celkem nepodstatné vedle toho, co jsem si půjčil z wikipedie a z čeho podle mne jasně vyplývá, že těžko u nás budeme hledat někoho povolanějšího. Krom toho náměstek není politická funkce. Náměstek je úředník.

Medicínu studoval na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové a na Vojenském lékařském výzkumném a doškolovacím ústavu JEP v Hradci Králové. Po skončení studia se začal věnovat hygieně a epidemiologii. Studoval také na Birminghamské univerzitě, kde získal mezinárodní atest v řízení nemocnic. Po návratu nastoupil na katedru epidemiologie tehdejší Vojenské lékařské akademie JEP. Věnoval se zejména problematice imunizace, podílel se na vývoji či studiu vakcin např. proti pneumokoku, rotavirům, spalničkám, příušnicím, zarděnkám nebo lidským papilomavirům. Je autorem několika publikací zaměřených na očkování či management ve zdravotnictví.

V řídících funkcích působil na pozici prorektora Vojenské lékařské akademie a v letech 2002 až 2004 byl rektorem akademie. Po reorganizaci vojenského školství pokračoval v letech 2004–2009 v čele jako děkan Fakulty vojenského zdravotnictví nově vytvořené Univerzity obrany. V letech 2009 až 2016 stál v čele Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Je předsedou České vakcinologické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně a členem řady mezinárodních společností věnujících se preventivní medicíně. Působí nebo v minulosti působil v důležitých sborech či institucích zaměřených na epidemiologii (např. jako předseda poradního sboru hlavního hygienika pro epidemiologii, člen imunizační komise Ministerstva zdravotnictví ČR či biologického poradního výboru Ústředního krizového štábu)
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » sob 04.04.2020 07:20

Tak aby bylo jasno, co jsem myslel politickou funkcí. Náměstci ministra jsou buď čistě tzv. političtí náměstci anebo tzv. náměstci - odborníci. Pochopitelně i tito musí být dostatečně loajální svému ministrovi a hrát jejich politiku. Takže když jejich šéf (nebo šéf šéfa) rozhodne o tom, že se při nákupu zdravotnického materiálu upřednostní jeden dodavatele před druhým (a v době nouzového stavu se ostatně ani žádné výběrové řízení dělat dělat), tak může tak max. držet ústa a krok. Anebo bude odvolán ... (u nás momentálně platí, že "China first" takže se třeba pojede v plné sestavě Babiš - Hamáček - Schillerová vítat letadlo z Číny - byť si vše samozřejmě platíme - stejně jako "pomoc" ze Sovětského svazu v 47)
Co se týká pokusu zřídit kliniku "tradiční čínské medicíny" při hradecké nemocnici (v době kdy ji Prymula šéfoval), tak musím souhlasit, že se určitě jednalo o "snadný zdroj financí", především však pro určité finančně-politické skupiny.
Ostatně když už se citovalo z wikipedie, tak se mohla o něm doplnit i ta druhá část, neméně zajímavá ....
A ještě jednou - já vůbec nezpochybňuji, že je to odborník, na druhou stranu z historie víme, že řada méně morálně silných jedinců byla schopna svoji odbornost potlačit ve prospěch politiky (popřípadě být součástí korupce) a tím hrát sami svoji politiku.

Jinak, v době koronavirové (a tady i rallyové) nudy pochopitelně sleduji a čtu celou řadu odborníků - epidemiologů, infektologů, imunologů, .. A nejen Prymulu, ale zmíním i další jména jako Rastislav Maďar, Karel Drbal, Slovák Vladimír Krčméry (toho doporučuji, výborný svým lidským podáním problému), všechno jistě špičkoví odborníci. A jejich postupy a doporučení se často liší právě s tím, jak je situace nejasná a jak toho je zatím málo známo o tomto koronaviru (i proto neberu Prymulu jako toho jediného kinga, který tomu rozumí nejvíc a který má na wikipedii delší odkaz než třeba slavný profesor Antonín Holý)
Jasně, nápad, že se dají zavřít hranice klidně i na dva roky, jak hrozí Prymula (občas mi to přijde jak hra na zlého a hodného policajta - "zlý" Prymula něco vypustí a "hodný" Babiš to trochu zkoriguje), se realizovat určitě dá. Že se tím ale totálně zničí ekonomika je však také snad jasné každému.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod pelikan » ned 05.04.2020 10:39

Že to zničí ekonomiku je jasné a čím víc se koukáš za hranice tak uvidíš, že tu ekonomiku to ničí celosvětově.
Oni jsou asi možné dva scénáře. Nic se dělat nebude, onemocní moc lidí, kteří nebudou moci chodit do práce a ekonomika se zastaví a zhrouti se zdravotnictví. Nebo budeme něco dělat onemocní opět hodně lidi, ale v delším čase a ekonomika se opět zastaví, ale snad se nezhroutí zdravotnictví.
A nezavrit hranice by byla blbost největší. Chtělo by aby pustili v TV film s Dustinem Hodmanem na tohle téma, nevím už jak se jmenuje, ale sedí jako ***** na hrnec dokonce bych řekl, že je moc optimistickej.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod lubos » pon 06.04.2020 05:51

Omlouvám se těm, které jsem na.ral zatažením osoby politika do tohoto tématu.
Pro mně závěr: 1. nezpochybňuji p. náměstka jako odborníka na jeho obor zdravotnictví; 2. náměstek ministra byl, je a bude politikem - a to především proto, že jsem se v minulosti v této oblasti pohyboval, tedy mám osobní zkušenosti; 2. přesně tak - spustila se hra na hodného a zlého policajta; 4. a to je to co mně vadí - opět mají politici navrch a hrajou s nama ku.va hnusnou hru (používám proto, že se mně taková praxe ani za mák nelíbí; a to fakt pomíjím nas.ání, že jsem přišel o letošní výlet na Sradinie); 5. a mám jednu velkou (ekonomickou) obavu - za války došlo k likvidaci značné části průmyslu a svět se z toho nějak vzpamatoval (a to i docela rychle), nyní dochází k totální devastaci malých podnikatelů (živnostníků) a nejsu si jistý nakolik je tady oživení možné (a tito lidé se baví rallysportem, minimálně ho sponzorují; samo i velké firmy [ti si však vybírají ze špičky], ale bez malých by startovní pole nebylo ta obsáhlé).
lubos
A/5

Nový příspěvekod PLuto » úte 07.04.2020 13:19

Loeb v karanténě

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 07.04.2020 13:19

A reakce Eleny :)

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » čtv 09.04.2020 11:38

Aktuální program u Hyundai:
Přílohy
elena.jpg
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » čtv 16.04.2020 10:30

FIA pod záminkou zachování férovosti (a aby to v očích veřejnosti a PR vypadalo dobře, že bojuje s covidem) zakázala továrním týmům veškeré testy svých WRC do konce května. Jenže tato jakože férovost je neférová v tom, že Toyota jako jediná chystá úplně nové auto a výjimka pro ně byla zamítnuta. V nejhorším důsledku by to mohlo znamenat konec dalšího týmu v MS, protože Japonci jasně řekli, že příští rok pojedou buď s novým Yarisem, nebo vůbec. A dovedu si představit, že jak se jako velká voda do MS přihrnuli, tak se taky klidně zase stáhnou, než aby vyjeli s nekonkurenceschopným polotovarem.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 18.04.2020 18:12

Nevím, kam to dát...

Na covid-19 zemřel Roberto Angiolini, týmový šéf Jolly Clubu v jeho nejslavnějších letech.

https://www.dirtfish.com/archive/rememb ... angiolini/
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 18.04.2020 22:10

Mirek Fric píše:Nevím, kam to dát...

Na covid-19 zemřel Roberto Angiolini, týmový šéf Jolly Clubu v jeho nejslavnějších letech.

https://www.dirtfish.com/archive/rememb ... angiolini/

Jj, Jolly Club, jeden z nejslavnějších soukromých týmů v historii rally. Ten článek na Dirtfishi jsem četl již předtím a upřímně mě trochu zklamal, čekal jsem od něj něco trochu jiného. Víc se pohrabat v historii. Že by tip pro Zdeňka Weisera něco sepsat?
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2020