Novinky v MS 2020

Re: Novinky v MS 2020

Nový příspěvekod Červ » úte 16.06.2020 17:34

Tak jestli v takovém stavu hrajou ještě tak podstatnou roli peníze, tak aby se to MS vůbec dojelo...
Červ
A/5

Nový příspěvekod PLuto » úte 16.06.2020 18:00

A ještě teda dodám k hodně na sociálních médiích propíranému tématu MS na Barumce. Tak, není to na pořadu dne. Co mám informace, tak WRC promotér i týmy měli zájem, ale FIA to rázně zarazila. Takže s pořadateli ani nikdo nejednal. Ale kdyby taková nabídka přišla, tak je otázkou, jestli by ji pořadatelé vůbec akceptovali. Já osobně si myslím, že spíš ne...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Group B » úte 16.06.2020 18:28

Pluto můžeš to trochu více rozvést? Docela by mě to zajímalo( a určitě nejsem sám). Barumka(pořadatelé) mají nějaký spor z FIA?
Group B
A/5

Nový příspěvekod kuře » úte 16.06.2020 19:03

To by mě taky zajímalo, kor jestli to neva u Liepaje. Jestli to fakt bylo takto, tak to člověka bude mrzet o to víc, že to zařízla už FIA... Se tak krásně snilo, že by to bylo jubileum jak řemen s MS :)
kuře
A/5

Nový příspěvekod Gurun » úte 16.06.2020 19:25

Tak jestli FIA zarazí Barumku, tak pak nechápu, že jiné soutěže nevadí. Taky by mně to zajímalo, co za tím stojí.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Tomáš » úte 16.06.2020 21:34

V takových chvílích mi okamžitě naskočí cimrmanovská klasika: Vojtěchu, Vojtěchu, ty tvoje bulíky, už je mám zase na nose ....
Takže v historii MS určitě její nejzásadnější promotér (ve WRC už osmým rokem a dalších pár roků ještě bude, který díky projektu ALL live posunul medializaci rally o několik levelů výše, který stojí za návratem Safari do WRC, který logicky má zásadní slovo v sestavování kalendáře atd. atd.) je pro.
Týmy (které do toho z logiky věci také kecají) jsou také pro.
No a pak přijde zlá FIA, která to "rázně zarazí" (proč? jaký by k tomu měla důvod?). Proboha, kluci, uvažujte trochu a nevěřte všemu, co se kde napíše ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » úte 16.06.2020 21:54

Věřit nemusíte, je to jen na vás. To, že nemám rád současné vedení FIA, to asi není žádným tajemstvím, ale to bych tady nepitval. Ani jsem nikde neřekl, že by týmy nebo promotér za každou cenu chtěli. Jen jsem řekl, že o to byl zájem. Podlední cca týden je hodně turbulentní, MS je doslova v *****, protože jim postupně ubývají závody, kde by mohli jet. Tak rozjeli neskutečný kolotoč, ve kterém se mluvilo snad o každé existující soutěži, která se ještě nezrušila a má v plánu se odjet (nadneseně řečeno). Na stole leželo asi pětadvacet různých návrhů a ty se pořád upravují a mění. Tu Barumku jsem v tom příspěvku zmínil jen proto, že se mě na to ptá spousta lidí, tak jsem popsal reálný stav v současnosti.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Rebbyman » úte 16.06.2020 22:05

Tomáš píše:V takových chvílích mi okamžitě naskočí cimrmanovská klasika: Vojtěchu, Vojtěchu, ty tvoje bulíky, už je mám zase na nose ....
Takže v historii MS určitě její nejzásadnější promotér (ve WRC už osmým rokem a dalších pár roků ještě bude, který díky projektu ALL live posunul medializaci rally o několik levelů výše, který stojí za návratem Safari do WRC, který logicky má zásadní slovo v sestavování kalendáře atd. atd.) je pro.
Týmy (které do toho z logiky věci také kecají) jsou také pro.
No a pak přijde zlá FIA, která to "rázně zarazí" (proč? jaký by k tomu měla důvod?). Proboha, kluci, uvažujte trochu a nevěřte všemu, co se kde napíše ...

Tato myšlenka je naprosto logická, validní, nepostrádající analytické pozadí, mající hlavu i patu. Jenže hodnotí FIA. A to je organizace, která nic z uvedeného nevyznává. Tedy vyvozený závěr je, bohužel pro nás i sport, chybný.
Rebbyman
Rally škola

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 16.06.2020 22:09

Upřímně si nedovedu MS ve Zlíně (a ještě kombinované s ME a MČR) představit, zvlášť se současnými auty v situaci, kdy všichni čekají, kdy už to konečně vypukne. Z hlediska ubytovacích kapacit jak pro týmy tak pro diváky a dopravní propustnosti města a okolí by to byl absolutní masakr (fakt si nemyslím, že by 2-3x víc diváků než na ME bylo nereálné). Nejbližší rozumně použitelné mezinárodní letiště je taky vcelku daleko a ještě v jiném státě, což v současné situaci fakt nepomůže. Další věc je, že nevěřím tomu, že by pořadatelé dokázali z klobouku během řekněme dvou měsíců vytáhnout třeba sto kilometrů dalších zkoušek. To podle mne nedokáže ani sebevětší nadšenec. Navíc teď to nebude jednodušší než dřív. Už vidím, jak se obce dosud rally minimálně dotčené klepou na to, až jim tam přijdou tisíce lidí z celého světa. On v tom světě ten virus pořád je a řada lidí má obavy a ne neoprávněné. Další věc jsou zkoušky jako takové. I s R5 je to brutus masakr s každoroční hromadou zmačkaného plechu. Jo, je to bomba na koukání, ale taky už tak dost často o hubu a s těmi novými WRC to bude ještě rychlejší - o hodně rychlejší. No a poslední věc je ta, že si myslím, že týmy nehledají jako doplněk zrovna soutěž, na které je z hlediska techniky všechno jinak a na kterou by musely vyvíjet komplet nové setupy a komponenty.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 16.06.2020 22:16

Máme přece připravenou verzi na 288 km RZ :) Ale ano, Mirkem popsané důvody jsou jedny z těch, proč bychom případnou nabídku nejspíš stejně nevzali. Ale jde o to, že MS je teď v takovém srabu, že opravdu řeší každou soutěž a reálně uvažujou klidně i jen o dvoudenním formátu a menším počtu kilometrů. Lotyšsko má taky připraveno jen 180 km a nevim, jak moc by to dokázali za dva měsíce natáhnout...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2020