ACI Rally Monza

Re: ACI Rally Monza

Nový příspěvekod PLuto » čtv 03.12.2020 16:55

Katsuta na videu

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 03.12.2020 20:12

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 03.12.2020 23:50

Uzavřené parkoviště

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 03.12.2020 23:55

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pát 04.12.2020 00:04

Přiznám se, že jsem dlouho nevěřil, jestli se Monza nakonec uskuteční. Koronavirová čísla jsou tam i po poklesu v posledních 14 dnech na cca 5tinásobcích toho, co tam měli na jaře, navíc sobotní (venkovní) etapa se uskuteční v horách kousek nad Bergamem, což bylo jarní covidové epicentrum. Bál jsem se, že to místní úřady stopnou. Mám pocit, že kdyby se závod odvolal, tak že i tak by vyhlásili pro letošek mistry, ale bylo by to takové nemastné neslané jako u nás, kdy se o titulech rozhodlo za situace, kdy už se nemohlo závodit. Teď už snad vše klapne (sníh se rozsolí, bez hřebů by to stejně nebylo ono a klouzat to bude tak jako tak, to bylo vidět už dneska) a odjede se důstojné finále (jak znám Pluta, tak se už kaje za svá neuvážená slova, což mu my fandi všech rally, nejen ERC, odpustíme díky přísunu parádních fotografií .... :-)
Než se začne naostro, ještě rychle shrnu průběžný stav, většina fandů stejně vnímá většinou jen souboj Evans - Ogier.

WRC - vypadá to, že titul (v jezdcích) bude mít na 99% Toyota, ale při tom počasí se ještě může stát cokoliv. 14 bodů pro Evanse vypadá jako luxusní náskok, ale když Ogier smaže za závod klidně 10 bodů (25 - 15), tak se možná poprvé v historii může rozhodovat o mistru světa na úplně závěrečné PS ...

WRC 2 - v týmech (počítají se všechny podniky) je situace jasná, při neúčastí Hyundaie (jejich šance ale byla naprosto mizivá) je vítězem Toksport. Zajímavé je to v jezdcích (5 nejlepších výsledků), kde sice vede o zdánlivě jasných 18 bodů Tidemand, jenže ten už má 5 bodovaných výsledků (nejhůř 15 b.), a tak mu nemusí stačit ani pomoc narychlo zangažovaného Kopeckého. Pokud Ostberg dojede 1. nebo 2. a porazí Tidemanda, bere titul (v případě Ostbergova 2. místa nastane kuriózní situace, že při stejném počtu bodů rozhodne v jeho prospěch čtvrtý nejlepší výsledek, když oba by měli shodně po třech vítězstvích)

WRC 3 - (počítají se 4 z 5 registrovaných startů) z pohledu českého fandy taky zajímavá kategorie, a to vzhledem ke "hájovskému" adeptu na titul. Rozhodne se mezi trojicí Bulacia (70b.), Huttunen (68 b.) a Kajto (55b.), Bulacia už má 4 bodované výsledky (nejhorší 12b.), takže Huttunenovi stačí:
- druhé místo, i kdyby Bulacia nebo Kajto vyhráli
- 3., 4., 5. nebo i 6. místo za situace, že Bulacia nebo Kajto nebudou první
atp. Kuriózní situace by nastala, pokud by Kajto vyhrál a Huttunen dojel čtvrtý, pak by oba měli identické body i výsledky a mistry by museli vyhlásit oba

JWRC - matematicky nejdivočejší kategorie. Počítají 3 nejlepší výsledky ze 4 a aby toho nebylo málo, tak poslední body se násobí koeficientem 1,5 a ještě se připisuje bonusový bod za každou vyhranou RZ. Startuje podobně málo jezdců (6) jako v v evropských juniorech, teoretickou šanci na titul má ale pořád ještě 5 jezdců. Hlavní trojici adeptů - Sesks (68b.), Kristensson (58b.) a Pajari (54b.) se tam bude motat jen na Monzu nominovaný Andolfi. A když se pomyslně škrtne dosud nejhorší výsledek, tak se virtuální pořadí před Monzou otáčí do pořadí Kristensson (57b.), Sesks (49b.) a Pajari (41b.)
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » pát 04.12.2020 00:49

Tomáš píše:Přiznám se, že jsem dlouho nevěřil, jestli se Monza nakonec uskuteční. Koronavirová čísla jsou tam i po poklesu v posledních 14 dnech na cca 5tinásobcích toho, co tam měli na jaře, navíc sobotní (venkovní) etapa se uskuteční v horách kousek nad Bergamem, což bylo jarní covidové epicentrum. Bál jsem se, že to místní úřady stopnou.

Možná právě proto, že měli zkušenosti na jaře, tak už k tomu přistupují trochu jinak. Zažil jsem to už na Rally di Roma Capitale a neslo se to i dalšími italskými závody, které měly celkem velkou podporu politiků, úřadů i lidí. Samozřejmě byli pořadatelé připraveni, v případě nějaké opravdu krizové situace, odjet všechno jenom na okruhu. Ale ty zkoušky kolem Bergama jsou skutečně povedené a hodně se na sobotu těším. Ať to bude za jakéhokoliv počasí.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pát 04.12.2020 01:19

1. jsem rád, že to bereš už konečně pozitivně a nemáš blok z nevhodné kombinace tří písmen c,r,w (a to nedej bože když se blbě sejde trojice i,a,f) :-)
2. té krizové varianty, že se odjede vše jen na cestičkách a okruhu v okolí Monzy, jsem se trochu bál. To by byla výborná varianta na nějakou formu Mikulášské rally, jenže vzhledem k rozhodujícím bojům o hned několik titulů by to nebylo dost důstojné zakončení
3. ta sobota bude opravdu náročná, WRC+ je návyková záležitost a určitý test soudržnosti rodinných (partnerských) vztahů (drahé polovičce jsem již oznámil, že v sobotu budu k dispozici jen v době od 11 do 13 hodin, má tedy šanci připravit kvalitní oběd, tedy určitě ne podle zásad dr. Jiříka). Navíc nesmíme zapomenout ani na maďarskou Mikuláš rally a dramatický boj o titul mezi čtveřicí Hadik - Turán - Vincze a Velencei ....
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Plhus » pát 04.12.2020 10:31

To je solidní peklo přátelé!
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod PLuto » pát 04.12.2020 10:55

PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pát 04.12.2020 11:39

Upřímně, co jsem nepochopil, tak startovní intervaly 30 vteřin pro druhou půlku startovního pole. Obzvlášť, když je před každou zkouškou tankovací zóna...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2020