Rallye Klatovy [MČR]

Re: Rallye Klatovy [MČR]

Nový příspěvekod Peperoma » úte 27.10.2020 19:46

Tak to už je defenitivní, Šumava (Klatovy), se tento rok neuskuteční.
Otázka jak to dopadne s titulem.
Peperoma
N/1

Nový příspěvekod PLuto » úte 27.10.2020 19:54

PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » úte 27.10.2020 20:13

Upřímně, nic jiného se nedalo čekat. Spíš mne překvapovalo, jak dlouho s tím Klatovští bojovali a ještě v pátek vydávali nové prováděčky ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » úte 27.10.2020 22:13

Peperoma píše:Tak to už je defenitivní, Šumava (Klatovy), se tento rok neuskuteční.
Otázka jak to dopadne s titulem.

Holt, doba na závodění byla letos krátká, vlastně jen cca 3 měsíce (červenec - září). Už i ta poslední Morava byla dost na hraně a jen na základě výjimky. Ve sprintech se odjely 4 závody (z 5), ale tam se stejně oficiálně neudělují tituly "mistr ČR, ale "jen" vítěz. Co se týká velkého mistrovství, tak tam to bude muset rozseknout Komise rally, resp. vyšší orgány AČR. Ona formulace jedné z podmínek (NSŘ, kapitola D, bod 3.1) je ostatně poměrně vágní a hovoří o: "... jsou vypsány nejméně 4 závody ...".
Vezme-li se to doslovně, tak ty závody vypsány byly, ale z důvodu vis maior (ať se vyjádřím na úrovni JUDr. Šťovíčka :-) ) se zkrátka jeden neuskutečnil. Pokud by bylo na mne, tak bych ty tituly udělil, samozřejmě za podmínky splnění dalších podmínek (určitý minimální počet posádek ...) toho bodu 3.1.
Tituly by pak připadly: Pech - Uhel (abs.), Kopecký - Hloušek (tř. 2), Dohnal - Vybíral (2WD) a Stříteský - Krajča (tř. 6 + Junior), toť vše.
Pokud se ale bude trvat důsledně na čtyřech podnicích, tak v např. v autocrossu či závodech do vrchu mistři budou (tam se stihli odjet přesně čtyři podniky), ale v rally či rallycrossu už ne. No a o to větší výčitka pak může putovat do Zlína, že se vykašlali letos i na to MČR ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod atomrally2 » úte 27.10.2020 22:54

atomrally2
N/1

Nový příspěvekod Tomáš » úte 27.10.2020 23:10

Ano, já už tuto informaci dostal minulý týden, když jsem zjišťoval, jak to bude, když se nepojedou Klatovy. Ale pořád věřím, že se s tím dá něco udělat, když bude vůle. Nastala situace, za kterou jezdci nemohou a bylo by hloupé, kdyby na to doplatili a v kolonce 2020 bylo bílé místo. Tedy to je alespoň můj pohled na věc. Třeba v Polsku je taky mistr (Huttunen) ze tří závodů a na Slovensku se pokouší udělat třetí podnik (na Slovakiaringu) tak, aby i tam mohli vyhlásit mistra ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Červ » úte 27.10.2020 23:40

No já nevím, mně příjde divné, že by se teď rozhodlo, tak jo, mistr bude. Nebo divné. Spíš mi to nepříjde správné. Přeci jen 3 závody... Možná bych po souhlasu zúčastněných (v TOP 5 třeba) dal příští závod hodnocený do obou ročníků. Nebo nachystal poznámku pro příští rok, že pokud se neodjede ani příští rok minimální počet závodů, tak se tyto dvě sezóny sečtou... Myslím si, že Covid tu s námi bude určitě i příští rok a leč doufám, že současné promoření pomůže do budoucna, tak bych dle hesla: kdo je připraven, není překvapen raději nachystal i nějakou alternativní variantu a doufal, že nebude potřeba...
Červ
A/5

Nový příspěvekod Tomáš » úte 27.10.2020 23:57

Souhlas s tím, že tři závody jsou poměrně málo a že by to byla výjimečná situace. Jenže i ta doba je výjimečná a nepamatuje ji nikdo z nás. Navíc ty čtyři zmíněné posádky bojovaly v klasifikacích, kde bylo opravdu hodně posádek a zasloužily by si to. A taky nejde o to, aby teď někdo nahonem měnil řády, jen poukazuji na nejasnou formulaci (" jsou vypsány" není to samé jako "jsou uskutečněny").
Ale ať jsem spravedlivý, tak v tom Polsku to měli lepší aspoň v tom, že ještě před třetím Rajdem Swidnicki věděli, že už se nejedou poslední Košice a že se tedy už tam bude rozhodovat. U nás se jaksi věřilo, že když to šlo na Pačejově, tak to půjde i v Klatovech ...
Na druhou stranu si nemyslím, že by bylo dobré nějak přesouvat závody do dalších roků či něco slučovat. A v otázce koronaviru jsem trochu větší optimista a doufám ve vakcínu a následně pak v už relativně normální rok i sezonu 2021 ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » čtv 29.10.2020 13:55

Nevím, jestli tu už byl odkaz na ten "kontroverzní" bulletin 3, tak to sem radši přidávám - https://www.autoklub.cz/wp-content/uplo ... _final.pdf
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 29.10.2020 14:07

Tomáš píše:Holt, doba na závodění byla letos krátká, vlastně jen cca 3 měsíce (červenec - září). Už i ta poslední Morava byla dost na hraně a jen na základě výjimky. Ve sprintech se odjely 4 závody (z 5), ale tam se stejně oficiálně neudělují tituly "mistr ČR, ale "jen" vítěz. Co se týká velkého mistrovství, tak tam to bude muset rozseknout Komise rally, resp. vyšší orgány AČR. Ona formulace jedné z podmínek (NSŘ, kapitola D, bod 3.1) je ostatně poměrně vágní a hovoří o: "... jsou vypsány nejméně 4 závody ...".
Vezme-li se to doslovně, tak ty závody vypsány byly, ale z důvodu vis maior (ať se vyjádřím na úrovni JUDr. Šťovíčka :-) ) se zkrátka jeden neuskutečnil. Pokud by bylo na mne, tak bych ty tituly udělil, samozřejmě za podmínky splnění dalších podmínek (určitý minimální počet posádek ...) toho bodu 3.1.
Tituly by pak připadly: Pech - Uhel (abs.), Kopecký - Hloušek (tř. 2), Dohnal - Vybíral (2WD) a Stříteský - Krajča (tř. 6 + Junior), toť vše.
Pokud se ale bude trvat důsledně na čtyřech podnicích, tak v např. v autocrossu či závodech do vrchu mistři budou (tam se stihli odjet přesně čtyři podniky), ale v rally či rallycrossu už ne. No a o to větší výčitka pak může putovat do Zlína, že se vykašlali letos i na to MČR ...

Ad výčitka do Zlína - Když se Barumka na konci června rušila, tak jsem byl celkem naštvaný, přestože jsem měl informace od hygieniků, které se ani nedostaly na veřejnost. Když to ale beru zpětně podle toho, co se skutečně událo, tak musím uznat, že neuskutečnit Barumku bylo, bohužel, dobré rozhodnutí. Jet to jen jako MČR nebylo nikdy na pořadu dne (z pohledu organizátora) a ve finále by to stejně asi nic neřešilo, protože řada cizinců by přijela i tak. A s tím, jak začaly v září stoupat počty pozitivních, obzvlášť tady v regionu, tak by to každý sváděl na Barumku, že to sem ti lidi dotáhli. Něco podobného, co se teď svádí na filmový festival, který byl jen o týden později a v mnohem omezenější formě...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2020