od Tomáš » čtv 08.10.2020 19:14
To, že se jede Morava, jsem zaregistroval z tiskové zprávy soutěže hned den poté, co jsem napsal svůj příspěvek. Já vycházel z usnesení vlády (z 30.9), kde se mj. v bodě II. omezuje s účinností od 5. října "... sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy tak, že se jich účastní pouze sportovci a nezbytné osoby zabezpečující organizační a technické zázemí včetně rozhodčích a osob zajišťujících zpravodajství v počtu nepřevyšujícím 130 osob v rámci vnitřního i vnějšího sportoviště; stejné omezení se vztahuje i na přípravu sportovců pro sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy,"
Přiznám se, že ač jsou rally můj životní koníček, tak spíš než radost z toho, že se Morava jede, mně děsí, do jakého chaosu se propadlo řízení tohoto státu. Nejde mi jen i různé tweety odpovědných lidí, co a jak bude, které se pak následně ještě několikrát změní a člověk už pak neví, co platí a co ne. Jako spíš o to, že se nedodržují ani platná pravidla ...
Jen na příkladech z motorsportu: o víkendu 26.-28.9 se sice jede Pačejov, v Chebu se ale motokáry s menším počtem účastníku (a v kraji s menšími počty nově nakažených) zakážou. V Přerově se tento víkend autocross nemůže jet, ve stejném Olomouckém kraji ale už rally jo. Za to, že se Pačejov odjel, možná může - spekuluji - i ta "červená mikina" (která se možná již brzy propadne pod 5%). Asi pořadatelé slíbili, jak se budou dodržovat hygienická pravidla. Nakonec ale prakticky nikdo nic v tomto směru nedodržoval, divácká místa se sektory po 50 lidech? fikce, narváno, hlava na hlavě ... Roušky v servisní zóně a dodržování rozestupů? fikce, volný přístup diváků, těch tam bylo mraky - však ať si to užijí na Bohemce, Příbrami, Valašce či Vyškově se aspoň ten servis bez diváků dodržoval -, no a po nějakých rouškách ani potuchy (čest těm několika málo výjimkám jako Kopecký - Hloušek či Rada - Jugas) ....