Ještě bych se rád vrátil k jedné věci, strašně mě mrzí odstoupení Ášína (ač úplně nejsem jeho fanda), nicméně stejně mě mrzí jeho přístup k závodu, kdy to po jednom defektu vzdá. Ekonomické důvody samozřejmě chápu, ale s tím škrtáním bych si po sezóně 2020 až tak jistý nebyl...a navíc ztráta okolo 3:30 min na první místo by už i po dnešku byla na body, po zítřku dle mého v pohodě v top10, spíš výš (v rámci českého mistráku) + body za etapu. Úplně tomu upřímně nerozumím a je to pro mě velké zklamání. Stejně tak vidím, jak by se všude možně "plivalo", kdyby tohle někdy někde udělal třeba Kopejda nebo někdo jiný typu Mareš...stejně tak kdyby okamžitě opustili centrum soutěže bez jakéhokoliv vyjádření a rozhovoru, výše zmínění si to vždy "vyžrali" komplet včetně rozhovorů a neposílali za sebe na rozhovory mechanika. Ač skvělého...
Jinak k dnešku - skvělý Gryazin, obrovské nasazení, ostatně jak jsme u něj zvyklí. Výborný jízda, na oko paráda. Kopejda svůj standard, který se prostě neokouká, výborně Filip Mareš, na oko moc hezké průjezdy. Fantastické výkony Stříteského s Březíkem, kteří řežou borce, kteří mají se čtyřkolkama nacouváno desetinásobek toho, co oni v závodním tempu (např. Černý, Jakeš). Kníže na oko ok, neurazí. Hodně slabý mi dneska na oko přišel Odložka, což mě celkem mrzí, vloni na konci roku měl hezké průjezdy. Stejně tak Vlček, dneska obě místa nemastná neslaná. Na oko jedou docela hezky Cvrček, Kotarba i Trojan. Upřímně, horší průjezdy jsem čekal od Pohlídala, jeden nadprůměrný a jeden průměrný průjezd. Velice hezky špička dvoukolek vedená dvojicí Dohnalů. Na oko hezky jede i Creighton či Polášek, ten jede hodně dravě. Nezklamali ani Urbani. Největší zklamání asi Göttig, po loňské Bohemce jsem od něj nic moc nečekal, ale dneska mě z jeho průjezdů chvílemi až bolely oči. Výborně jede Venca Stejskal (na to s čím jede i hodně vysoko). Velice mě dravým stylem zaujal i David Ševčík s Type-R, který tam řeže i některé R2. Na oko dobrý i Kryštof Zpěvák. RZ-ty zítra budou ještě náročné, obzvlášť se těším na Poličnou, kde se podle mého budou dít věci...a Bystřička v téhle verzi bude taky neskutečný rallyový orgasmus. Uprímně, po zimě jsem teda čekal mnohem víc natěšených pilotů, ale chápu že to bylo hodně na poslední chvíli...obrovský rozdíl mezi špičkou a zbytkem pole, značný úbytek kvalitních dvoukolek mě dost mrzí, stejně jako žádná dobře jedoucí atmosférická R2...zaplaťpánbůh za tu S1600...
A jak to bude zítra? Očekávám opravdu velice drobné rozdíly na Juřince, nicméně si myslím, že do toho Kopejda šlápne už od rána. Určitě bude tahat i Filip, mlaďoši s Honzou Černým mají taktéž o co jet, jsou tam v 2,8s tři auta...v závětří Cais s Jakešem, kdo ví jak se vyspí. Ani ve dvoukolkách není rozestup mezi 1.-2. autem příliš velký. Uvidíme jak s tratěmi zamává odpolední déšť, myslím, že na Bystřičce a obzvlášť na Poličné to bude v ranních průjezdech solidní mazec. Sečteno a podtrženo, máme se nač těšit