Já se teda vrátím zpátky k závodění. Honza Dohnal se moc nesvezl, tak aspoň video z testu.
Rendy píše:Trochu se obávám, že po tomto "incidentu" to budou příště posádky řešit návratem zpět "za každou cenu".
Popravdě netuším jak je to v řádech, ale hrozí také vyloučení za případný návrat a možné ohrožení posádky jedoucí za mnou?
Tomáš píše:Ano, Rendo, toto riziko teď samozřejmě hrozí o to víc a bude je důsledkem onoho nesmyslného rozhodnutí.
Jinak k tvé druhé větě - nějaké pravidlo by se na to určitě nepasovalo. Jinak konkrétně k návratu do směru jízdy (otáčení se) se zmiňuje jen bod 34.1.4 "Posádky musí vždy jet jen ve směru RZ (s výjimkou pouhého otočení se)".
kondec píše:Tomáši s tím připosouzením podle případu loňských Jeseníků souhlasím i s tím dodatkem, že opravdu možná stačilo připočíst třeba tu půlminutu co by se vracel, než posádky motivovat, aby se snažily takovou nepříjemnost řešit návratem za každou cenu. Když jsem si ale procházel znovu řády a přesnou definici letmého cíle, zaujala mne věta: "Tato část tratě by měla být bez odbočení, bez ostrých a nebezpečných zatáček a jiných nebezpečí jako jsou brány a podobně." Ze zkoumání onboardu to vypadá na docela ošemetné - nevím zda se rovná nebezpečné místo. Nebyl jsem ale na místě a neznám to tam, takže nedokáži říct, na kolik šlo o záludnost tratě a na kolik si Cvrnda ten problém vyrobil sám.
Tomáš píše:Ano, přesně tak.
Jen vybírám: článek 49.1 " .... Zastavení mezi žlutým návěstním znakem a znakem Stop je zakázáno a bude oznámeno sportovním komisařům. ..."
Takže každou posádku, která vypadne z trati mezi 100 m před letmým cílem a stopkou a pak ji vytáhnout diváci na trať (a že takových posádek už za dobu, co sleduji rally, bylo), následně budou SK potahovat za zastavení před stopkou?! A udělovat tresty či pokuty?! Pokud se budou řády tupě interpretovat, pak asi ano ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků