Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod Vavrinec » úte 31.08.2021 10:12

Já jsem si letošní Barumku naopak užil. Počasí vyšlo slušně, souboj Caise, Kopeckého a Mikkelsena byl skvělý, celé to bylo rámováno příběhem Erikova senzačního útoku na vítězství a následného zmaru. Trochu zklamáním bylo vystoupení Huttunena, ale tam se asi vzhledem k tomu, jak pozdě do celého kolotoče naskočil a s čím jel, nedalo reálně o moc víc čekat. Byl jsem na čtyřech RZtách a nikde jsem se nesetkal s vážnějším problémem a na rozdíl od jiných chápu, že uspořádat takhle velkou akci vyžaduje kromě velkého nasazení pořadatelů také obrovské finanční prostředky, což prostě v dnešní době vede k takovému spektáklu okolo samotného závodění. Připadá mi smutné, že místo poděkování pořadatelům za, podle mého názoru vydařenou akci, která proběhla bez nějakých větších problémů, se tu zase hledá cokoli, kvůli čemu by se mohlo na Barumku zanadávat. Normálně nemám potřebu se takhle na fórech vyjadřovat, ale kvůli tomu, co tu čtu, jsem měl potřebu alespoň něco krátkého napsat a poděkovat organizátorům. Tak snad zase za rok. : )
Vavrinec
Rally škola

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 31.08.2021 10:43

huja píše:Já bych se zase rád zeptal vedení v čem byla tato 50.jubilejní Barumka jiná a natolik výjimečná oproti jiným ročníkům. Nějak jsem nezaregistroval, že by bylo něco jiného, výjimečného. Maximálně cena vstupného a pořadatel, který neměl žádné spojení a to, že je erzeta zrušena se dozvěděl od fanoušků u trati, protože si to přečetli ve výsledcích. Chodím na Barumku 30 let, ale je to rok od roku horší. Chybí tomu šťáva, nápad. Dřív to bylo o závodech, teď je to pouze marketing a média. Jiné mistrovství Evropy mají úplně jiné obsazení. Ale zase čemu se divit, když sem už nikdo nechce jezdit. Nic proti Regnerum a lidí kolem nich, ale někdy si fakt říkám, že by to chtělo obměnit, aby přišli nové nápady, ne ruka ruku myje, ale opravdu nápady, aby se Barumka vrátila tam kam patří a patřila.

Pokud si náhodou někdo nevšiml, tak už rok a půl tady do všeho háže vidle covid. Za mě je úspěch, že se to letos podařilo uskutečnit aspoň ve standardním rozsahu a s diváky, a to i přes loňskou sekeru a bez dyndání záchranných peněz od lidí. Kdo čekal pečené pávy, nevidí souvislosti.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » úte 31.08.2021 10:54

100 lidí 100 názorů. Já stihl s kámošema 6klasických RZ, městskou a shake, z toho asi na dvou RZ bylo možné počkat na celé pole. Letos jsem se nepotkal s nesmyslně daleko umístěnými zákazy vjezdu jako v nekterých letech minulých. To neznamená, že někde nemohly být jen my na ně nenarazili.
Co se týká jezdeckého nasazení tam už je to moc let stejné. Auta špičky jedou jak po kolejích a když chci vidět něco vyjímečného musím do míst, která jsou ovšem nezpečná a pokud by to jedzci nevyšlo už to smrdí. Nemyslím pro diváka, ale spíš pro samotnou posádku.
Z celé Barumky mě nejvíc bavil Jaroslav Urban jak si z autem pohrával prostě paráda.
Překvapilo mě, že po moc pořadatelských autech projel jen třeba jeden předjezdec. Na dvou RZ jsem myslím potkal pouze trojnulku.
A teď k těm padesátinám letošní Barumky. Můj názor je takový, že když měly poprvé jet Buggatky vnímal jsem to velmi hlasitě a bylo to něco jiného a byla to show. Jenomže jako diváci jsme si na to zvykli, doba je rychlá a tohle musí zaznamenat i pořadatelský sbor. Supr bylo když jel Béreš s Audi S1 to bylo to správný halo. Letošní utajované překvapení oznámené snad dva dni pře závodem bylo ve stylu očekávání a velké zklamání. Vysvětlím. V servisu v pátek dopo jsem se ptal Kresty co je to za auto s kterým pojede. Jeho odpověď, upozorňuji ne arogantní ani odmítavá, byla já o tom nic nevím. A to už jsem začal větřit, že to nebude na moc dlouho. V článku na netu bylo napsáno kdo s tím kde pojede. Jaké bylo překvapení když se informace od komentátorů na městské lišily od toho co jsem si přečetl. Prostě můj dojem je, že to bylo úšité horkou jehlou v posledním týdnu. K tomu si člověk přidá zkušenosti ostatních třeba o neinformovanosti pořadatelů u trati a je mi smutno.
Nechci aby můj post vyzněl negativně, viděl jsem hezký sport na soutěži, ale nemám pocit, že bych v budoucnu vzpomínal "Jó to bylo tenkrát když se jel 50.ročník....."
pelikan
N/2

Nový příspěvekod lubos » úte 31.08.2021 11:44

Vavrinec píše:Já jsem si letošní Barumku naopak užil. Počasí vyšlo slušně, souboj Caise, Kopeckého a Mikkelsena byl skvělý, celé to bylo rámováno příběhem Erikova senzačního útoku na vítězství a následného zmaru. Trochu zklamáním bylo vystoupení Huttunena, ale tam se asi vzhledem k tomu, jak pozdě do celého kolotoče naskočil a s čím jel, nedalo reálně o moc víc čekat. Byl jsem na čtyřech RZtách a nikde jsem se nesetkal s vážnějším problémem a na rozdíl od jiných chápu, že uspořádat takhle velkou akci vyžaduje kromě velkého nasazení pořadatelů také obrovské finanční prostředky, což prostě v dnešní době vede k takovému spektáklu okolo samotného závodění. Připadá mi smutné, že místo poděkování pořadatelům za, podle mého názoru vydařenou akci, která proběhla bez nějakých větších problémů, se tu zase hledá cokoli, kvůli čemu by se mohlo na Barumku zanadávat. Normálně nemám potřebu se takhle na fórech vyjadřovat, ale kvůli tomu, co tu čtu, jsem měl potřebu alespoň něco krátkého napsat a poděkovat organizátorům. Tak snad zase za rok. : )

Naprostý souhlas. Velkému procentu lidí bohužel chybí špetka pokory a znalostí současně. Je to jen pár měsíců, co můžeme cestovat, setkávat se, jít do hospody, na koncert, ... a hned se chce bombastický závod, jako kdyby tady žádná pandemická choroba posledních 20 let neřádila. Takto negativně hartusí povětšinou ti, kteří neumí uspořádat ani oslavu své padesátky. Ono je asi pohodlnější být silně přísný na okolí, ale na sebe nee. Ale co chceme, jsme přece v české dolině (byť se celoživotně prohlašuju za Moraváka :D ) .
A tímto reaguji i na Karbonyla a pelikana.
lubos
A/5

Nový příspěvekod nowi » úte 31.08.2021 12:08

huja píše:... Maximálně cena vstupného a pořadatel, který neměl žádné spojení a to, že je erzeta zrušena se dozvěděl od fanoušků u trati, protože si to přečetli ve výsledcích. ... Nic proti Regnerum a lidí kolem nich, ale někdy si fakt říkám, že by to chtělo obměnit, aby přišli nové nápady, ne ruka ruku myje, ale opravdu nápady, aby se Barumka vrátila tam kam patří a patřila.

Pěkně po pořádku. Cena vstupného je diskutabilní. Na letošní Bohemce začínala na páteční Sosnovou cena za vstup na 200Kč (stání) nebo 350Kč (tribuna). Když bych k tomu připočetl, že chci jít v sobotu a neděli na servis, kdy se vždy platilo 100kč, už jsem přes cenu vstupného za celou barumku. A to jsem ještě nenavštívil žádnou z propagovaných diváckých arén, které byly též zpoplatněny.

K pořadatelům - nepamatuji si, že kromě radiobodů by na kterékoli jiné rally byli "řadoví traťáci" průběžně informování. I my fanoušci si vše zjišťujeme přes mobily (Rally4Now, Rally Base, eWRC results). Minimálně na dvou rally, které jsem letos navštívil, se mě některý z pořadatelů zeptal, jestli už je konec nebo ještě něco pojede. Častou jsou to lidé, kteří o rally neví téměř nic (základ se dozví na nějakém školení) a jsou ochotní za všimné stát celý den někde v lese a hlídat svěřený úsek. Nevděčná práce. Já letos na barumce narazil na spoustu rozumných traťáků, kteří se chovali slušně a byli relativně v obraze. Na jednom místě (houpavý úsek na hřebenu nad Semetínem) dokonce pustili diváky do prostoru, kde by vůbec neměli být, aby mohli stát blíže a více si to užili. A schválně - kolik z vás, když třeba jen okolo traťáka procházíte, jej pozdravíte?

Ad nápady. Když se řekne A, je třeba říct B. Jaké nápady máš na mysli, co by se dalo při rally udělat jinak, aby to zase mělo tu "štávu"? A kam by se barumka měla vracet?
nowi
N/1

Nový příspěvekod kondec » úte 31.08.2021 13:17

pelikan: horká jehla - co mám informace, tak se vše chystalo předem a měla to být skutečně bomba. Že to nevyšlo je škoda. Víc nemá cenu se o tom rozepisovat.

nowi: Nápady - ano, naprostý souhlas. Místo naplákání co všechno dělají Regneři a lidi kolem špatně jsem spíš čekal, že se ozve zástup lidí co tomu rozumí a jsou ochotni podat pomocnou ruku a do příprav se zapojit s vlastními nápady. Ale nemyslím nápady zaplatíme tady takového a takového jezdce, pokud součástí toho nápadu nebude i řešení jak ty peníze získat.
Netvrdím, že to byl povedený ročník, ba naopak jsem k některým věcem (část z nich se řešila i zde) hodně kritický, ale je to práce přibližně dvou tisíc lidí a když něco zaskřípe, nedaří se to vždy jednoduše zachránit.
kondec
N/1

Nový příspěvekod Melmisek » úte 31.08.2021 13:32

Já jsem byl třeba na Trojáku u rozhledny a pořadatel většinou info čerpal z internetu a nebo volal vedoucímu RZ. Tak jsme mu udělali po druhém průjezdu něco na grilu a chvilku s ním povídali, co za kolik atd. Ale tam nás napadlo, nešlo by posílat hromadné SMS pořadatelům na dané RZ, že se něco děje? Alespoň ty důležité věci, RZ zastavena, poslední auto je č.xxx, RZ obnovena v 00:00 číslem XX. To je celkem dost důležité, jelikož po 15 minutách se ti lidé začnou trousit a najednou přijede auto, které ve výsledcích havarovalo a nic mu není, viz Březík a Tlusťák na Májové. Pak je zase 15 minut pauza a pak auto. Všichni jsou na místě chytří na pořadatele, jak to je a bude a najednou jede proti nim auto rychle... Pluto, je na dispečinku nebo u výsledků někdo, kdo by tohle mohl řešit, když nemají vysílačky? (chápu, že ji nemůže mít každý)
...ŠkodaUltrasGang...
Melmisek
N/2

Nový příspěvekod PLuto » úte 31.08.2021 13:59

Melmisek píše:Já jsem byl třeba na Trojáku u rozhledny a pořadatel většinou info čerpal z internetu a nebo volal vedoucímu RZ. Tak jsme mu udělali po druhém průjezdu něco na grilu a chvilku s ním povídali, co za kolik atd. Ale tam nás napadlo, nešlo by posílat hromadné SMS pořadatelům na dané RZ, že se něco děje? Alespoň ty důležité věci, RZ zastavena, poslední auto je č.xxx, RZ obnovena v 00:00 číslem XX. To je celkem dost důležité, jelikož po 15 minutách se ti lidé začnou trousit a najednou přijede auto, které ve výsledcích havarovalo a nic mu není, viz Březík a Tlusťák na Májové. Pak je zase 15 minut pauza a pak auto. Všichni jsou na místě chytří na pořadatele, jak to je a bude a najednou jede proti nim auto rychle... Pluto, je na dispečinku nebo u výsledků někdo, kdo by tohle mohl řešit, když nemají vysílačky? (chápu, že ji nemůže mít každý)

O tomhle problému víme. V minulých letech se posílaly SMS a celkem to fungovalo. Letos se mělo přejít na systém, proti kterému jsem se od počátku ohrazoval. Ale dopadlo to doslova fiaskem. Tohle je věc, kterou si musíme vyřešit interně...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 31.08.2021 14:08

Záznam z výběru startovního pořadí - zde bych chtěl poděkovat za pomoc Honzovi Vaškovičovi, který na poslední chvíli zastoupil indisponovaného Petra Suchoně

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 31.08.2021 14:10

Něco málo z free practice/kvalifikace

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší