Rallye Šumava Klatovy [MČR] + Historic Rallye Vltava [ME HA]

Re: Rallye Šumava Klatovy [MČR] + Historic Rallye Vltava [ME

Nový příspěvekod Karbonyl » ned 08.05.2022 19:55

phpBB [video]
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 09.05.2022 21:39

Walach píše:Filip Kohn měl na svém Instagramu onboard z pátečního Čínova,kde mu to uteklo na brzdách před retardérem, který tak objel po poli a poté se vrátil zpět na trať. Nemělo by se to posuzovat jako vynechání retardéru?

Krajane, čekal jsem reakci někoho z odborné veřejnosti, jsou tady sportovní komisaři či stykaři, ale když se nikdo nevyjadřuje, tak snad to vezmeš i od laické veřejnosti :-)
Pokud se jednalo o retardér, pak to samozřejmě mělo být za 30 sekund. Teoreticky se mohlo jednat o místo označené jako vymezení průjezdu (neviděl jsem to, tak nevím, o jaké místo se jedná), pak by měl dohlížející činovník (ti jsou jak u retardérů, tak u vymezení průjezdu) přestupek nahlásit sportovním komisařům a ti by měli konat a vydat přiměřený trest. Proč se tak nestalo, to netuším. Problémy s hlášením (nehlášením) přestupků bývaly i dříve. A hlavně s oklasifikováním daného přestupku (5-20-30 s). Musím uznat, že se změnou řádů se situace výrazně zjednodušila a zpřesnila. Ale ani tak není tento systém imunní proti individuálním selháním.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 09.05.2022 21:43

I já vznesu jeden dotaz - na Valašce se Polák Filip Pindel hodnotil v rámci MČR, na Šumavě už ne. Tedy alespoň podle oficiálně vydaných výsledků (podepsaných sportovními komisaři). Jedná se o jejich další chybu? Je mi totiž divné, že by Polák splňoval na Valašce podmínky dle článku 2.3.9 MSŘ FIA 2022 a o měsíc později už ne ....
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 09.05.2022 21:47

Ještě to tady raději přidám. Ono se to totiž někdy dodatečně změní a člověk je pak za pitomce díky tomu, že někteří (zpětně) mění dokumenty ;) ...
Přílohy
Konečné výsledky RŠK (1).pdf
(1.87 MiB) 21 krát
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 09.05.2022 22:00

Tak jsem toho Kohna našel

phpBB [video]

a tady opravdu není co řešit ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 09.05.2022 22:09

Tomáš píše:Krajane, čekal jsem reakci někoho z odborné veřejnosti, jsou tady sportovní komisaři či stykaři, ale když se nikdo nevyjadřuje, tak snad to vezmeš i od laické veřejnosti :-)
Pokud se jednalo o retardér, pak to samozřejmě mělo být za 30 sekund. Teoreticky se mohlo jednat o místo označené jako vymezení průjezdu (neviděl jsem to, tak nevím, o jaké místo se jedná), pak by měl dohlížející činovník (ti jsou jak u retardérů, tak u vymezení průjezdu) přestupek nahlásit sportovním komisařům a ti by měli konat a vydat přiměřený trest. Proč se tak nestalo, to netuším. Problémy s hlášením (nehlášením) přestupků bývaly i dříve. A hlavně s oklasifikováním daného přestupku (5-20-30 s). Musím uznat, že se změnou řádů se situace výrazně zjednodušila a zpřesnila. Ale ani tak není tento systém imunní proti individuálním selháním.
Současná podoba řádů už úplné vynechání retardéru neošetřuje, o penalizaci rozhoduje ředitel. Na Šumavě jsem nebyl, tak netuším, jestli se to zaseklo hned u rozhodčího faktu nebo někde dál, každopádně toto je jednoznačně na penalizaci.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 09.05.2022 22:11

Děkuji za odpověď, Kubo, i za shodné stanovisko k mému ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Muska » pon 09.05.2022 23:06

Nejzajímavější momenty z letošního ročníku Rallye Šumava a Historic Vltava Rallye natočené objektivem mojí kamery

phpBB [video]
Muska
Rally škola

Předchozí

Zpět na Sezona 2022