Tomáš píše:Tak v tomto, Standaku, naprostý souhlas. A nevidím za tím nic jiného než nenažranost vybrat další poplatky za "přihlášení se", tentokrát od gumařů. Nejvíc mne na tom štve fakt, že to pak znehodnocuje národní mistrák, když Stříteský bude startovat až cca hodinu za nejlepšími.
standak píše:Tohle mi přijde snad nejvíc nejnesmyslnější pravidlo. V dalším roce bych povolil jen jeden druh paliva a oleje a pak už je jen krůček k tomu povolit jen vybrané značky... Místo toho, aby se v dnešní době posádkám spíše pomáhalo a motivovalo ke startu, tak mi přijde, že se děje pravý opak. To by bylo, aby se ta špička ještě více neosekala
Tomáš píše:A v posunu nepomůže ani přeskupení po etapě??
Tomáš píše:No, v tom panuje zatím taky docela zmatek. Na Azorech obraceli prvních 15 a Csomose nechali jet 2. den jako druhého. Na Kanárech prvních 15, ale Csomos jel až 16. (přitom po 1. dnu byl desátý). Na Rajdu a Liepaji se pro jistotu obracelo prvních 14, přitom Csomos na Rajdu po první dnu šestý startoval až jako patnáctý. Na Liepaji byl po 1. dnu 15., tak ho raději nechali startovat až jako 19. za dalšími ERC1. No a úplný extrém byl Řím, kde jako 11. po první etapě startoval do druhé jako 25. až za mj. dvěma RC4 a jedním RC3 a RGT.
Takže každý pes, jiná ves.
Schválně jsem se díval do ZÚček a tam je to napsané tak, že to umožňuje dvojí výklad.
" ... do 2. etapy prvních 15 v absolutní klasifikaci jako sloučená skupina obráceně .... pořadí startu ERC, MČR ..."
Nejlogičtěji mi tedy přijde, že bude-li např. Stříteský po prvním dnu 7., tak bude do neděle startovat ve sloučené skupině jako devátý v pořadí. Taky ale může přijít chytrák, který řekne, že Stříteský není ERC, protože nemá prioritu a šoupnou ho tam, kde se jim zamane ...
gonzo píše:Taky jsem studoval pořadí do druhé etapy dle ZU, a já to chápu tak, že mezi Evropany se počítají posádky do Pecha, tzn včetně Stříte.., a až po nich pojedou posádky MČR dle pořádí,tzn od Pecha dále . Ale ví bůh,nebo Pluto jak to bude
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník