Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod Pepé » ned 28.08.2022 21:45

Podle čeho se přidělovaly časy na zrušeném Bunči ? Na základě čeho dostal Pech takový nesmysl?
Pepé
N/1

Nový příspěvekod Seda 25 » pon 29.08.2022 05:51

Ahoj msim říct že kde jsem navštívil místa na RZ 4mista+shagdoun tak byy pořadatelé všude vstřícní a klidnější než v minulich letech nevím možná jen můj dojem že bylo min fanoušků i ze záběru co jsem sledoval i na wrc plus i kde jsme byly. Jen to velké množství alkoholu u některých a pak jejich chování je děsivé když jste tam z malými dětmi. A jinak tím že nejel v sobotu Stritesky a oba dva dny Pech ve stejných časech jako Kopecký a spol. bylo MČR degradovano. Jednim zadkem na dvou státbach se nedá být
Seda 25
N/1

Nový příspěvekod M.Y.S. » pon 29.08.2022 09:11

Ač jsem byl po čtvrtečním projetí některých úseků velmi skeptický co se páskování týče, nakonec jsme všude narazili na super pořadatele, kteří byli rozumní a vždy se s nimi dalo nějak domluvit. Z naší strany pochvala a všem pořadatelům letošní BR za tento víkend velký dík. Vzhledem k opravdu velkým ránám jste to neměli vůbec jednoduché.
Rallye design
M.Y.S.
N/3

Nový příspěvekod lubos » pon 29.08.2022 13:05

Naše skupinka byla na čtyřech RZtách + SSS. Už to tu bylo zmíněno: pořadatelé vstřícní i přes páskování, NAPROSTO žádná "buzerace". A měli jsme i štěstí na alkoholem "posilněné" spoluobčany, kterých jsme nepotkali tolik, že by to stálo za zmínku; snad proto, že jsme se pohybovali daleko od příjezdů (1,5 - 3 km). Jen se musím podělit o dva poznatky: v sobotu byla I/49 v trase od slušovické křižovatky do Zlína (Příluky) zasekaná kolonou odjíždějících diváků (Březová) a v tomto provozu se jezdci vraceli ze Semetína - no kličkovali na varovné; v neděli semafor u LIDLu nefungoval a jezdci, kteří vyjeli po mytí z areálu DSZO (v pohodě odbočili na Podvesnou XVII) měli co dělat, aby se zařadili do proudu na tř. T. Bati (Nešetřil stál na pravé odbočení stejně dlouho jako já na levé - a to jsem dával přednost ještě vozidlům z Díly IV).
Za mně: odpočinul jsem si u velkého sportu, který mj. potvrdil moje "tvrzení", že s Wagnerem je třeba počítat.
Jedinou kaňku vidím v rozhodnutí o pokutě Yacco ACCR Team; broušení na gumách dělá velké % (nejenom) naší špičky. Je jasné, že touto úpravou (= treatment) nelze získat sportovní (= časovou) výhodu. Snad jen to, že okolí neví jakou tvrdost jezdec obul. Technický delegát se, podle mého, dopustil veeelmi extrémního výkladu.
lubos
A/5

Nový příspěvekod Mates » pon 29.08.2022 13:06

Seda 25 píše:Ahoj msim říct že kde jsem navštívil místa na RZ 4mista+shagdoun tak byy pořadatelé všude vstřícní a klidnější než v minulich letech nevím možná jen můj dojem že bylo min fanoušků i ze záběru co jsem sledoval i na wrc plus i kde jsme byly. Jen to velké množství alkoholu u některých a pak jejich chování je děsivé když jste tam z malými dětmi. A jinak tím že nejel v sobotu Stritesky a oba dva dny Pech ve stejných časech jako Kopecký a spol. bylo MČR degradovano. Jednim zadkem na dvou státbach se nedá být

Pech o téhle situaci ví a je na ni upozorněn víceméně téměř rok dopředu. Nikdo mu nebrání, aby třeba tu Barumku jel s R5...holt tohle jsou rizika. Naopak že v sobotu vydělal na tom, že ještě v klidu mohl volit gumy, zatímco třeba taková špička už vyjela s gumami ještě před deštěm a nemohla na něj nijak zareagovat...případně že mu později jedna z RZ úplně vyschla, zatímco špička jela na mokru...taky přidělený čas na první Držkové, kde Kopejda všem ostatním naložil PARNÍK!!! a Ášín dostal jeho čas, který mu už zůstal přesto, že na druhém průjezdu dostal oproti ostatním poměrně dost naloženo...to, že pojede druhý Semetín za šera bylo téměř jisté již od zveřejnění časového harmonogramu. To, že se celá Barumka pojede bez zdržení i s hodně dlouhou Držkovou před, s tím snad nemohl počítat nikdo. Pořadatelé odvedli super práci, kdy se snažili maximálně, aby byly odjety všechny RZ, což po takto velkých ranách...klobouk dolů.

Stříťa na tu pozici zas tak nedoplatil, dle mého. Čekal jsem to horší. Ano, vyházeno něco bylo, vycutováno na pár místech taky, ale letos bylo hodně anticutů (obzvlášť v sobotu) a taky jako Ášín mohl ještě na první sekci v klidu zvolit gumy, což se mu povedlo. V neděli ovšem kvůli PS (o čemž ale asi taky dopředu tým věděl/muselo to být jasné vzhledem k jeho nevysílání atd.) a přeskládanému pořadí do ní docela pravděpodobně přišel minimálně o bednu, spíš o druhé místo...když vyrazil bojovat ze všech sil na za mě nejhorším počasí ze špičky...(lilo hodně), samozřejmě nejvíc ztratil výletem mimo trať, ale i tak jet podle průběžného pořadí dřív, tak nejspíš Wagnera a dost možná i Mareše udělá...
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Kubeeek6 » pon 29.08.2022 13:57

Můžu se zeptat proč byla na Bunči už asi 2km před chatou ve všech směrech zatarasena cesta se zákazem vjezdu? Pochopil bych pár metrů vyhrazených pro ty vaše VIP a hosty, ale takhle tam bylo ještě spousta parkovacího místa a za ty prachy na vstupným byste mohli nechat diváky dojet blíž k RZ. Já jsem se prošel, ale ne každý je zdatný turista a takhle akorát spoustu lidí nas.... rozzlobíte :)

Jinak byste prosím při školení mohli některým pořadatelům vysvětlit základy fyziky. Konkrétně na RZ Bunč když stojím v lese na rovném úseku na vyvýšeném svahu a to opravdu hodně vyvýšeném za několikátou řadou vzrostlých stromů téměř jako na tribuně a pořadatel mě odtud hodinu a půl před startem RZ vyhání s tím, že jsou podél cesty přicvaknuté cedulky zakázaný prostor, (které jsou mimochodem po celé RZ, takže by člověk prakticky nemohl stát nikde). Jako jak mu má člověk vysvětlit, že to auto nemá křídla a že se nevznese 10m na rovném úseku do vzduchu a nezatočí v letu prudce pravoúhle doprava a pokácí několik vzrostlých dubů, aby mě mohl úmyslně v tom lese zabít? Krásné, divácky bezpečné a přehledné místo, a zabije to jeden jednoduchý trouba, který prostě dostal vestu a trvá si na svém. Než se s ním hádat, odcházím radši jinam, kde jsou traťáci benevolentnější a používají zdravý rozum. Barumku miluju, nerad kritizuju, ale tyhle věci jí prostě nedělají dobrý jméno, tak to spíš prosím berte jako konstruktivní kritiku pro zlepšení do budoucna.
Kubeeek6
Rally škola

Nový příspěvekod Seda 25 » pon 29.08.2022 15:31

Ahoj vím že Pech rok dopředu to ví jen mi to přijde v rámci MČR divné myslím si že aspoň první 10 by mělo mít trochu stejné podmínky (Hustopeče prach v pátek večer) jezdci si sami seženu peníze, zaplatí startovné,obce soukromí maj. pozemku a těm obcím Hlavně chci poděkovat že umožní RZ (drzkova,vlckova atd.) my u cesty se ale těšíme třeba na to wrc že do toho dává srdce a On určitě se chce porvat a bojovat z ostatními jako na všech ostatních soutěžích. A ti Jako že fanoušci (alkaci) si myslím že svému jezdci moc nepomohou když mu vleti 2m od kraje cesty se zapalenou dymovnici a ukáží na něj holý zadek Nechápu. Ale jinak kolem a kolem pěkná Barumka dík všem
Seda 25
N/1

Nový příspěvekod Dusle1 » pon 29.08.2022 15:52

To Lubos: Já bych řekl, že mu (Jarinovi) to spočítali za ten loňský rok
Dusle1
N/1

Nový příspěvekod John » pon 29.08.2022 20:56

Jen update: Dopsal jsem před chvíli ohlasy z cíle. Jsou docela rozsáhlé, najdete je v souhrnném reportu. Je tam k dispozici i komentář Vaška Pecha, za mě velmi seriózní a bylo to bez jakýchkoliv emocí.
John
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 29.08.2022 21:31

John píše:Jen update: Dopsal jsem před chvíli ohlasy z cíle. Jsou docela rozsáhlé, najdete je v souhrnném reportu. Je tam k dispozici i komentář Vaška Pecha, za mě velmi seriózní a bylo to bez jakýchkoliv emocí.

Jj, Honzo, Venca mi to říkal plus minus podobně. Rozhodně tam nebyla nějaká hořkost, že musel jet až vzadu, o pravidlech věděl dopředu a byl s tím smířený. Jinak ty tvé rozsáhle ohlasy mne docela štvou :-), protože člověk už pak neví, co z těch svých vybrat, aby to bylo aspoň trochu jiné a odlišné. U Vency tedy bude aspoň podrobnější popis, jak to vypadalo na Semetíně za tmy bez rampy, no a proč se rozhodl si ji nebrat ...
ps:tedy pokud to nedá do tiskovky, pak už tedy nevím :-(
Tomáš
A/6

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2022