Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod dufs » pon 05.09.2022 09:23

Moje galerie z Barumky.
Stačí kliknout na fotku.
Obrázek
dufs
N/1

Nový příspěvekod PLuto » pon 05.09.2022 14:47

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 05.09.2022 14:58

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 05.09.2022 15:27

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » pon 05.09.2022 21:28

dalva píše:Tady existuje jen a pouze jedna pravda a tu mají vždy jen "nejvyšší" o tom se tady přesvědčujeme již mnohokrát ........

Dalvo, už nemám tolik času, tak se zpožděním ...
Já rozhodně nepatřím mezi "nejvyšší", přečti si zpětně mé příspěvky a uvidíš, kolikrát tady vystupuji proti názorům Pluta či Karbonyla. Přesto jednoznačně odmítám, aby lidé stáli na tak nebezpečných místech, jak tady ukazoval Don. Je to jejich bezohlednost jak vůči nim samotným, tak vůči jezdcům, pořadatelům, ale i divákům, kteří se umí postavit rozumně. Že se ještě nic v daném místě nestalo neznamená, že ta pravděpodobnost, že se stane průser, když budou lidi stát blbě, je veliká. A až se to stane, tak pak už bude pozdě a zase rally upadne v nemilost veřejnosti. A tu veřejnost holt potřebuješ mít na své straně, pokud chceš pořádat závody takového rozsahu.¨
A že nemají na BR vyřešené parkování, že mají řadu pořadatelů, kteří jsou naprosto nekompetentní a kteří ti dokážou otrávit rally, že mají divácky nevhodně udělaný harmonogram atd., to je zase věc druhá ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 05.09.2022 21:38

Karbonyl píše:Takže info k tomu prokletému parkování :? Nejdřív obecně - příjezdové komunikace a parkování se po dohodě s policií označují zákazem vjezdu s dodatkovou tabulkou umožňujícím vjezd vozidel s povolením rally. To jsou fanoušci, média, atd. Za tuto značku se tedy může vjet. ....

Minimálně policie, ale i pořadatelé rally (viz Slušovice) to tak nevnímá. Pro mne cedule (viz obrázek) jasně znamená, že zde mohou jet vozidla s označením rally (media, host, VIP, přadatel, ...), ale ne diváci. V tom případě by měli mít auta diváků nějaké označení či samolepku (např. v rámci zaplaceného vstupného třeba samolepku o bezplatném parkování). A rozhodně to není první rok, kdy se tak policie (pořadatel) vzhledem k této značce chová, takže to vyjasnění, co daná značka znamená, už mělo být dávno vyjasněné.
Přílohy
značka-vjezd k Sudu.JPG
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » pon 05.09.2022 21:50

PLuto píše: já: Přitom by stačilo ty, kteří v sobotu odpadli, jednoduše vymazat. Podle takto podepsaných výsledků by totiž třeba Kristensson měl mít ve třídě RC2 v tabulce ne uváděných 7,5b., nýbrž 12 (3b. za soutěž, 5b. za 2. etapy, tj. (3+5) x koef.1,5).
odpověď: Není to tak jednoduché, jak by se to mohlo na první pohled zdát. I proto zůstávají všechny posádky v souladu s vypsanými ZU klasifikování, i když využili superally. Jen ti, co v sobotu odstoupili, nemají nárok na body za celou soutěž.

Jestliže v MČR nefunguje systém Re-startu, pak nevidím absolutně žádný problém v tom dopsat v příloze 7 (týkající se MČR) k informaci, že všechny české posádky přihlášené do ME jsou automaticky přihlášené i do MČR, i větu ve smyslu, že "do konečné klasifikace MČR se počítají jen ty posádky, které nevyužily Re-startu". Je to je jedna věta a vyházení takových posádek z klasifikace MČR pak zabere cca dvě minuty ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Červ » úte 06.09.2022 09:59

Mám ještě jeden zajímavý podmět ze strany kamarádů, kteří jsou fanoušky rally, ale nesledují ji až tak pravidelně a preferují osobní návštěvy na soutěžích v okolí - při debatě jsme se dostali k tomu, že jeden nevěděl, že jsou komplet přenosy dostupné online a kde. Z následné debaty bych vypíchnul bod, co kdyby byl na vstupence QR kod, který by člověka přímo nasměroval odkazem na příslušnou stránku. A co kdyby člověk, který si zakoupí vstupenku měl předplacený v ceně vstupenky i přístup a mohl sledovat přenosy?

Musím uznat, že i já jsem měl trochu problém se na příslušnou stránku dostat a to předplatné pravidelně nepravidelně využívám na WRC. A samozřejmě jsem oponoval tím, že promotér ERC je někdo jiný než pořadatel a že by to byla výzva. Nicméně i tak mi příjde zajímavé, kdyby se třeba podařilo vyjednat ke každé vstupence/speciální kategorii vstupenky např. jednorázový měsíční přístup nebo měsíční sleva. Pro promotéra by to mohlo být zajímavé z hlediska nových sledovatelů. Navíc jejich systém - odběr musíš odhlasit jinak strháváme peníze dál by na tom mohl také získat nové ovečky.

Prostě se mi líbí nápad koupil jsem si vstupenku a k tomu můžu sledovat přenos/splity přímo na RZ.
Červ
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 06.09.2022 10:25

Promotér má automatizovaný systém plateb a s jeho chováním pochybuju, že by okolo toho chtěl dělat cokoliv extra. I kdyby si barumka musela koupit za plnou palbu balík přístupů a pak doufala, že si je sama prodá. Myšlenka hezká, ale v tomto jsem skeptik.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.09.2022 12:12

Tomáš píše:Minimálně policie, ale i pořadatelé rally (viz Slušovice) to tak nevnímá. Pro mne cedule (viz obrázek) jasně znamená, že zde mohou jet vozidla s označením rally (media, host, VIP, přadatel, ...), ale ne diváci. V tom případě by měli mít auta diváků nějaké označení či samolepku (např. v rámci zaplaceného vstupného třeba samolepku o bezplatném parkování). A rozhodně to není první rok, kdy se tak policie (pořadatel) vzhledem k této značce chová, takže to vyjasnění, co daná značka znamená, už mělo být dávno vyjasněné.

Jj, zákazové cedule a jejich používání je velký oříšek a nevysvětlení jejich fungování je velká chyba. Přiznávám se, že jsem ani já sám nevěděl, jak přesně fungují. Tahle dodatková cedule je tam proto, aby mohla být cesta vyjmuta z normálního provozu a diváci tak mohli parkovat po stranách cesty a nemusel se nechávat prostřední široký pruh, jak předepisují předpisy a horliví policisté to v minulých letech hojně pokutovali. Každopádně tohle je priorita pro příští rok - udělat jasnou osvětu jak mezi policisty (kteří sami mnohdy neví, jak by to mělo fungovat, i když je to kvůli nim), tak i mezi ochrankou/pořadateli, tak i mezi diváky, aby věděli, kam můžou a kam nemůžou.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2022