Červ píše:Mám ještě jeden zajímavý podmět ze strany kamarádů, kteří jsou fanoušky rally, ale nesledují ji až tak pravidelně a preferují osobní návštěvy na soutěžích v okolí - při debatě jsme se dostali k tomu, že jeden nevěděl, že jsou komplet přenosy dostupné online a kde. Z následné debaty bych vypíchnul bod, co kdyby byl na vstupence QR kod, který by člověka přímo nasměroval odkazem na příslušnou stránku. A co kdyby člověk, který si zakoupí vstupenku měl předplacený v ceně vstupenky i přístup a mohl sledovat přenosy?
Musím uznat, že i já jsem měl trochu problém se na příslušnou stránku dostat a to předplatné pravidelně nepravidelně využívám na WRC. A samozřejmě jsem oponoval tím, že promotér ERC je někdo jiný než pořadatel a že by to byla výzva. Nicméně i tak mi příjde zajímavé, kdyby se třeba podařilo vyjednat ke každé vstupence/speciální kategorii vstupenky např. jednorázový měsíční přístup nebo měsíční sleva. Pro promotéra by to mohlo být zajímavé z hlediska nových sledovatelů. Navíc jejich systém - odběr musíš odhlasit jinak strháváme peníze dál by na tom mohl také získat nové ovečky.
Prostě se mi líbí nápad koupil jsem si vstupenku a k tomu můžu sledovat přenos/splity přímo na RZ.
Troufnu si tvrdit, že tady to jsou dvě oddělený věci - vstupný na vložky jde pořadateli, přístup na WRC+/ERC+ jde do kapsy promotérovi. Pořadatel dle mě nemá zájem podstrkovat online přenos, ale potřebuje/chce lidi u trati s permanentkou (taky by asi bylo zvláštní, kdyby fotbalovej klub propagoval sledování zápasu v TV a nechtěl lidi na stadionu). Naopak promotérovi je si myslim jedno, kolik vybere pořadatel na permanentkách a je pro něj lepší, když mu přistanou peníze za přístup na online přenosy (a o tu propagaci se musí postarat, navíc, když přenosy dělá promotér sám).
A že by to bylo možné nahánění oveček a spoléhání na to, že samozřejmě s platbou odsouhlasí i automatické prodlužování bez upozornění, to mi přijde spíš jako prasárna než fér přístup

Samozřejmě si to člověk musí hlídat (jako všude jinde), ale založit si business plán na tom, že jako poskytnu nějakou formou přístup a budu doufat, že polovina nezkušených to nezruší mi přijde teda zvrhlej
Systém určitě umí zadávat slevový kód/promo kódy ... takže by ho prostě někdo poskytnul všem (asi nebudou umět něco jako dárkové kódy v e-shopech, kdy by se dal poslat jedinečný promo kód třeba k objednávce permanentek z e-shopu Barumky). Ve finále si myslim, že kdo o přenosy zájem měl, tak na ně koukal a těch kdo se o nich dozvěděl pak, tak těch bude minimum.