Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.09.2022 12:16

Tomáš píše:Jestliže v MČR nefunguje systém Re-startu, pak nevidím absolutně žádný problém v tom dopsat v příloze 7 (týkající se MČR) k informaci, že všechny české posádky přihlášené do ME jsou automaticky přihlášené i do MČR, i větu ve smyslu, že "do konečné klasifikace MČR se počítají jen ty posádky, které nevyužily Re-startu". Je to je jedna věta a vyházení takových posádek z klasifikace MČR pak zabere cca dvě minuty ...

Jak už jsem psal dřív, není to tak jednoduché, jak se to může zdát. Je jedna klasifikace za soutěž a nechávat posádky ve výsledkách jednoho šampionátu a z jiného je zase vyhazovat by bylo zbytečně komplikované a pro všechny matoucí. Proto je zvolena varianta, kdy jsou v rámci soutěže klasifikováni všichni, a to i v rámci MČR. Jen pak nemají nárok na body.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.09.2022 12:20

Červ píše:Mám ještě jeden zajímavý podmět ze strany kamarádů, kteří jsou fanoušky rally, ale nesledují ji až tak pravidelně a preferují osobní návštěvy na soutěžích v okolí - při debatě jsme se dostali k tomu, že jeden nevěděl, že jsou komplet přenosy dostupné online a kde. Z následné debaty bych vypíchnul bod, co kdyby byl na vstupence QR kod, který by člověka přímo nasměroval odkazem na příslušnou stránku. A co kdyby člověk, který si zakoupí vstupenku měl předplacený v ceně vstupenky i přístup a mohl sledovat přenosy?

Musím uznat, že i já jsem měl trochu problém se na příslušnou stránku dostat a to předplatné pravidelně nepravidelně využívám na WRC. A samozřejmě jsem oponoval tím, že promotér ERC je někdo jiný než pořadatel a že by to byla výzva. Nicméně i tak mi příjde zajímavé, kdyby se třeba podařilo vyjednat ke každé vstupence/speciální kategorii vstupenky např. jednorázový měsíční přístup nebo měsíční sleva. Pro promotéra by to mohlo být zajímavé z hlediska nových sledovatelů. Navíc jejich systém - odběr musíš odhlasit jinak strháváme peníze dál by na tom mohl také získat nové ovečky.

Prostě se mi líbí nápad koupil jsem si vstupenku a k tomu můžu sledovat přenos/splity přímo na RZ.

Nápad je to pěkný, ale chtít po promotérovi něco, aby zasahoval do svého systému, je absolutně nereálné. Ten systém je celý non-user-friendly i vůči současným předplatitelům a jakékoliv zásahy do něj si moc nedovedu představit. Vše je jen na bázi časového předplatného, nějaké akce na konkrétní závod nebo sleva je vůbec nezajímají. Jak tak sleduju fungování promotéra hlouběji, tak mě skoro připadá, že je počty předplatitelů nezajímají skoro vůbec a celé je to jedna velká pračka...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.09.2022 12:23

Efren Llarena se po vážné nehodě včera poprvé posadil do závodního auta. Pokud se ještě na poslední chvíli něco nezmění, chtěl by již tento víkend odstartovat na španělské Rallye Principe de Asturias.

Llarena tyden po Barum 2022.jpg
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » úte 06.09.2022 12:27

K těm Zákazovým značkám s dodatkovou tabulkou, v drtivé většině to funguje tak, že kdo má na skle nálepku je za ní vpuštěn, zbytek má smůlu,i gdyž je tam hafo místa a značka nesmyslně daleko...
gonzo
N/3

Nový příspěvekod PetrWRC » úte 06.09.2022 13:05

Červ píše:Mám ještě jeden zajímavý podmět ze strany kamarádů, kteří jsou fanoušky rally, ale nesledují ji až tak pravidelně a preferují osobní návštěvy na soutěžích v okolí - při debatě jsme se dostali k tomu, že jeden nevěděl, že jsou komplet přenosy dostupné online a kde. Z následné debaty bych vypíchnul bod, co kdyby byl na vstupence QR kod, který by člověka přímo nasměroval odkazem na příslušnou stránku. A co kdyby člověk, který si zakoupí vstupenku měl předplacený v ceně vstupenky i přístup a mohl sledovat přenosy?

Musím uznat, že i já jsem měl trochu problém se na příslušnou stránku dostat a to předplatné pravidelně nepravidelně využívám na WRC. A samozřejmě jsem oponoval tím, že promotér ERC je někdo jiný než pořadatel a že by to byla výzva. Nicméně i tak mi příjde zajímavé, kdyby se třeba podařilo vyjednat ke každé vstupence/speciální kategorii vstupenky např. jednorázový měsíční přístup nebo měsíční sleva. Pro promotéra by to mohlo být zajímavé z hlediska nových sledovatelů. Navíc jejich systém - odběr musíš odhlasit jinak strháváme peníze dál by na tom mohl také získat nové ovečky.

Prostě se mi líbí nápad koupil jsem si vstupenku a k tomu můžu sledovat přenos/splity přímo na RZ.

Troufnu si tvrdit, že tady to jsou dvě oddělený věci - vstupný na vložky jde pořadateli, přístup na WRC+/ERC+ jde do kapsy promotérovi. Pořadatel dle mě nemá zájem podstrkovat online přenos, ale potřebuje/chce lidi u trati s permanentkou (taky by asi bylo zvláštní, kdyby fotbalovej klub propagoval sledování zápasu v TV a nechtěl lidi na stadionu). Naopak promotérovi je si myslim jedno, kolik vybere pořadatel na permanentkách a je pro něj lepší, když mu přistanou peníze za přístup na online přenosy (a o tu propagaci se musí postarat, navíc, když přenosy dělá promotér sám).

A že by to bylo možné nahánění oveček a spoléhání na to, že samozřejmě s platbou odsouhlasí i automatické prodlužování bez upozornění, to mi přijde spíš jako prasárna než fér přístup :) Samozřejmě si to člověk musí hlídat (jako všude jinde), ale založit si business plán na tom, že jako poskytnu nějakou formou přístup a budu doufat, že polovina nezkušených to nezruší mi přijde teda zvrhlej :)

Systém určitě umí zadávat slevový kód/promo kódy ... takže by ho prostě někdo poskytnul všem (asi nebudou umět něco jako dárkové kódy v e-shopech, kdy by se dal poslat jedinečný promo kód třeba k objednávce permanentek z e-shopu Barumky). Ve finále si myslim, že kdo o přenosy zájem měl, tak na ně koukal a těch kdo se o nich dozvěděl pak, tak těch bude minimum.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » úte 06.09.2022 21:41

PLuto píše:Jak už jsem psal dřív, není to tak jednoduché, jak se to může zdát. Je jedna klasifikace za soutěž a nechávat posádky ve výsledkách jednoho šampionátu a z jiného je zase vyhazovat by bylo zbytečně komplikované a pro všechny matoucí. ...

No, je to přesně naopak. Matoucí je právě to, že české posádky, které odpadly, jsou vedené v konečných výsledcích MČR (a to i za 1. etapu). A důkazem budiž opakované chyby v tabulkách jednotlivých tříd, které se po BR objevují. Letos se třeba jednalo "jen" o tři. Ostatně BR jsou vlastně dvě samostatné klasifikace (soutěže), jedoucí se podle odlišných pravidel, každá část (evropská - národní) má pak své samostatné sporťáky. A to sladění konečných výsledků BR - MČR dle pravidel MČR je fakt jednoduché, zabralo by čas v řádech jednotkách minut ... ;)
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » úte 06.09.2022 21:58

Ono je vůbec otázka, jestli a do jaké míry má být BR součástí MČR. Překvapil mne po konci soutěže názor českého jezdce (z top 5 MČR), který se vyslovil proti tomu. A zdůvodnění bylo jednoznačné - výrazně odlišné podmínky (pravidla, časový odstup) pro výkonnostně vyrovnané jezdce, kteří by spolu jinak přímo soupeřili (přitom to nebyl jezdec, který by byl při BR těmito pravidly poškozený, možná právě naopak).
Pokud by bylo na mně, tak by MČR mělo mít 6 podniků (bez 3-Staedte a BR), započítaných pak pět, anebo klidně i šest. Ale je mi jasná "politická" realita. Minimum by ale alespoň mělo být zrušení nesmyslného koeficientu 1,5.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.09.2022 22:24

Tomáš píše:No, je to přesně naopak. Matoucí je právě to, že české posádky, které odpadly, jsou vedené v konečných výsledcích MČR (a to i za 1. etapu). A důkazem budiž opakované chyby v tabulkách jednotlivých tříd, které se po BR objevují. Letos se třeba jednalo "jen" o tři. Ostatně BR jsou vlastně dvě samostatné klasifikace (soutěže), jedoucí se podle odlišných pravidel, každá část (evropská - národní) má pak své samostatné sporťáky. A to sladění konečných výsledků BR - MČR dle pravidel MČR je fakt jednoduché, zabralo by čas v řádech jednotkách minut ... ;)

Věř mi, že to technicky není tak jednoduché. Dál nemá smysl v debatě pokračovat, ty to nedokážeš/nechceš pochopit.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.09.2022 22:25

Tomáš píše:Ono je vůbec otázka, jestli a do jaké míry má být BR součástí MČR. Překvapil mne po konci soutěže názor českého jezdce (z top 5 MČR), který se vyslovil proti tomu. A zdůvodnění bylo jednoznačné - výrazně odlišné podmínky (pravidla, časový odstup) pro výkonnostně vyrovnané jezdce, kteří by spolu jinak přímo soupeřili (přitom to nebyl jezdec, který by byl při BR těmito pravidly poškozený, možná právě naopak).
Pokud by bylo na mně, tak by MČR mělo mít 6 podniků (bez 3-Staedte a BR), započítaných pak pět, anebo klidně i šest. Ale je mi jasná "politická" realita. Minimum by ale alespoň mělo být zrušení nesmyslného koeficientu 1,5.

Neexistuje žádná soutěž (možná vyjma pár výjimek v MS), která se dokáže uspořádat bez národního šampionátu. Taková je prostě realita nejen současného soutěžáckého světa.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » stř 07.09.2022 13:14

A ještě sólo Historici ode mě:

phpBB [video]
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2022