Nevím jestli má cenu se do toho nějak dále zamotávat, ale ještě to zkusím a půjdu s vlastní kůží na trh. To, že vědomě posledních asi 7-8 let stojím na každé (podotýkám české) soutěži v zakázaném prostoru, to rozhodně v pořádku není. Na druhou stranu, byli jste se kluci teď někdy v poslední době podívat někde na RZ a nestáli pouze v servisu/UP/na rampě/kdekoliv podobně
Od roku 2012 je na české rally páska v jednom/dvou diváckých odbočeních někde s dobrým příjezdem + občerstvením a zbytek všech RZ jeden velký zakázaný prostor. Prostě pásky je na českých RZ méně než "wéercéček" a vlastně ani není kde stát. To, že občas na pár aut nestojím úplně dobře taky vím a nehájím to, rozhodně to nebudu svádět na pásku. Jen, když se chce jít obyčejný člověk podívat někam do lesa na rally, tak vlastně vždycky stojí v zakázaném prostoru. (Vracáky s R5, R2, Rally4 opravdu absolvovat nehodlám, stejně jako mačkání se s dalšími stovkami/až tisíci jiných lidí, navíc to občas může být dokonce nebezpečnější než ten les, pokud se stane něco nepředvídatelného, viz. letošní Valaška a Perná...). Ano, byla idiocie to nechat na videu, ale teď už to měnit a stříhat pryč nebudu.
To, že jsem asi píchl do vosího hnízda kvůli dronu nebylo mířeno vůči vám, pořadatelskému týmu ani nikomu z lidí, kteří se o Kopnou starají, s tím vy nic neuděláte. Ta byla mimo jiné jako každý rok skvěle organizovaná, RZ-ty moc hezké, konečně změna shakedown (i když ten původní je divácky atraktivnější), servis taky v pořádku, cesty se neucpávaly, bylo na co se dívat, startovka v tomhle období zajímavá a moc hezká, historici na úvod dobrý předkrm, počasí jste objednali taky super, bitvy (třeba ve 2wd nebo okolo Vlčka/Bisahy/Jiráska) až do posledního metru. Prostě jsem chtěl poukázat na to, co se neopatrnou manipulací s dronem může v praxi stát. Martin Lehký mi k tomu dokonce dal fotku z onboardu auta a ta vypadá mnohem hůř než tohle "líznutí" na videu. Jen zázrakem se nestalo nic posádce ani nikomu jinému. Tak mi přišlo dobré to pár lidem, kteří jsou v rally zainteresovaní a zajímá je (mezi přáteli několik kameramanů/fotografů mám), aby tohle viděli a třeba se trošku zamysleli, protože je to do této chvíle až tak úplně napadnout nemuselo. Já rozhodně dobrovolně do cesty pod auta neskáču, i když občas stojím trochu nešťastně...