Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod PLuto » sob 06.08.2022 15:57

Tak žádné ořezávátka to nejsou. Herczig je několikanásobný mistr Maďarska, Bonato Francie, Tempestini Rumunska, Wagner Rakouska, Marczyk Polska apod.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » sob 06.08.2022 17:53

To rozhodně nejsou. A ani to nikdo nerozporuje, jsou to ti nejlepší ve svých domácích šampionátech, ale jen si dej na misku vah jméno Herczig vs Huttunen...přitom na oko/časově na tom byl Norbi skvěle...tzn. i když ta startovka nebude úplně dle některých plná zvučných jmen, lidi jako Simon Wagner, Ken Torn a další určitě umí udělat závod a být hodně velkým oživením.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Tomáš » ned 07.08.2022 08:55

lubos píše: ... i když nám promotér "pokazil" harmonogram, tak se podle toho "zařídíme". Prostě uvidím denně jen dvě RZty, užiju si je na pohodu a pořád budu rád, že se kolem nás prohání fosilními palivy poháněné závoďáky. Až pojedou jenom elektry, tak budeme nuceni svoji přítomnost na této akci oželet.

Luboši, opakováním nesmyslů z tiskovky se z nepravdy fakt nestane pravda ;) Harmonogram BR si vytvořili pořadatelé sami a za to, že nestihneš (rozumně) za den víc jak dvě erzety, opravdu nemůže promotér. Jestli to Zlínští nechtějí udělat lépe (anebo neumějí), to nedokážu posoudit. Za mně je ideální systém 2x2 - servis - 2x2, s jedním přejetím stihneš za den 4 erzety. Tak jako na Sardinií nebo v pátek ve Finsku. Anebo třeba i Liepaja byla rozumná - přejezd RZ1-3 (resp. RZ4-6) první den jen pětikilometrový, druhý den bez přejíždění 4 erzety ...
Jak jsem pochopil, tak ta hodina mezi erzetami je doporučovaná a není to dogma - viz Polsko (mezera 50 min), Kanáry (45 min) nebo Fafe (dokonce 32 min), ať beru jen evropské podniky.
To jenom u nás se furt fňuká, všichni nám házejí klacky pod nohy, zkrátka taková naše typicky česká ukňouranost ...

ps: pokud na moji výtku bude někdo reagovat, tak se určitě dočteme něco ve stylu, že to nejde proto a proto a z toho a toho důvodu. Na to existuje jedno moc hezké přísloví: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody."
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Pepé » ned 07.08.2022 10:09

Tak,tak. Za mě je Barumka soutěž, kde se vůbec neberou ohledy na diváky. Nikdo jim přece nediktuje, že se má jet pouhých 12RZ. Můžou jich udělat klidně dvacet kratších, argumentace promotérem je jenom výmluva.Ale je jednodušší se na něco vymluvit a udělat jich dvanáct = je to výrazně jednodušší, naklady jsou nižší , zisk bude vyšší a to stádo hloupých ovcí si ty permanentky stejně koupí. Já vzhledem k tomu, že stejně jako loni se pořadatelé vykašlali na diváky co se parkování ve Slušovicích týká , přestávám být po dvaceti letech ovce. Podle map je do prostoru dostihový zase zákaz vjezdu přestože tady ve fóru pořadatelé tvrdili , že se u dostihový parkovat bude.
Pepé
N/1

Nový příspěvekod Farnsw0rth » ned 07.08.2022 10:22

Jedna hloupá ovce se hlásí, už má dokonce permanentku koupenou :D
Když tě Barumka tak strašně irituje, tak tam přece nemusíš jezdit ... a už vůbec nevidím důvod, proč po ní plivat .... a urážet fanoušky této soutěže

Mně třeba nesedí Krumlov...byť ho mám asi 50km od baráku....takže tam už léta nejezdím...ale určitě by mě nenapadlo na něj někde nadávat, nebo urážet lidi, kteří tam pravidelně jezdí...
Farnsw0rth
Rally škola

Nový příspěvekod Pepé » ned 07.08.2022 11:53

Trochu jsi to nepochopil, nenazývám fanoušky ovcema - jedná z o nadsázku.
Pepé
N/1

Nový příspěvekod PLuto » ned 07.08.2022 12:26

Tomáš píše:Luboši, opakováním nesmyslů z tiskovky se z nepravdy fakt nestane pravda ;) Harmonogram BR si vytvořili pořadatelé sami a za to, že nestihneš (rozumně) za den víc jak dvě erzety, opravdu nemůže promotér. Jestli to Zlínští nechtějí udělat lépe (anebo neumějí), to nedokážu posoudit. Za mně je ideální systém 2x2 - servis - 2x2, s jedním přejetím stihneš za den 4 erzety. Tak jako na Sardinií nebo v pátek ve Finsku. Anebo třeba i Liepaja byla rozumná - přejezd RZ1-3 (resp. RZ4-6) první den jen pětikilometrový, druhý den bez přejíždění 4 erzety ...
Jak jsem pochopil, tak ta hodina mezi erzetami je doporučovaná a není to dogma - viz Polsko (mezera 50 min), Kanáry (45 min) nebo Fafe (dokonce 32 min), ať beru jen evropské podniky.
To jenom u nás se furt fňuká, všichni nám házejí klacky pod nohy, zkrátka taková naše typicky česká ukňouranost ...

ps: pokud na moji výtku bude někdo reagovat, tak se určitě dočteme něco ve stylu, že to nejde proto a proto a z toho a toho důvodu. Na to existuje jedno moc hezké přísloví: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody."

Já na tvou výtku reagovat nebudu, protože si pořád meleš to svoje a nechceš přijmout, že tvá verze nemusí být pravdivá...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » ned 07.08.2022 12:36

Pepé píše:Tak,tak. Za mě je Barumka soutěž, kde se vůbec neberou ohledy na diváky. Nikdo jim přece nediktuje, že se má jet pouhých 12RZ. Můžou jich udělat klidně dvacet kratších, argumentace promotérem je jenom výmluva.Ale je jednodušší se na něco vymluvit a udělat jich dvanáct = je to výrazně jednodušší, naklady jsou nižší , zisk bude vyšší a to stádo hloupých ovcí si ty permanentky stejně koupí. Já vzhledem k tomu, že stejně jako loni se pořadatelé vykašlali na diváky co se parkování ve Slušovicích týká , přestávám být po dvaceti letech ovce. Podle map je do prostoru dostihový zase zákaz vjezdu přestože tady ve fóru pořadatelé tvrdili , že se u dostihový parkovat bude.

Dvacet RZ se jet nemůže. Dle pokynů promotéra nesmí být více než čtyři úseky za den (nebyli by to schopni pokrýt technikou ani lidma). Nehledě na to, že i ze strany pořadatele by víc než čtyři úseky za den byly náročnější (hlavně na lidské zdroje). O situaci s parkováním ve Slušovicích nic nevím, takže k tomuto se nemůžu vyjádřit.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Pepé » ned 07.08.2022 13:02

Vzpomínám na Barumky, kdy jste nebyli svazováni tolika různými nesmysly a lidí chodilo násobně vic. Zastávám názor, že nejlíp by bylo ,kdyby se Barumka jela pouze jako MČR -oddychli by si všichni, organizátoři, jezdci i diváci.
Pepé
N/1

Nový příspěvekod Tomáš » ned 07.08.2022 13:39

PLuto píše:
Já na tvou výtku reagovat nebudu, protože si pořád meleš to svoje a nechceš přijmout, že tvá verze nemusí být pravdivá...

No tak "melu" ... Neskromně si dovoluji tvrdit, že hlavně argumentuji. A když se tu bude stále opakovat, že harmonogram je pro diváka špatný kvůli promotérovi (naposledy Luboš), tak budu tvrdit, že to není pravda. A stejně tak snad se není třeba dohadovat, že 4 (RZ vidět) je víc než 2, v tom si myslím, že je má verze pravdivá :-)
Tomáš
A/6

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2022