Central European Rally (ex 3-Städte)

Re: Central European Rally (ex 3-Städte)

Nový příspěvekod kollma » pát 07.10.2022 16:24

lubos píše: A SEDM šoto soutěží po sobě od května do října a k tomu ještě přesuny mezi kontinenty (např. v září z Chile do Řecka) to je fakt pecka. To se z toho týmy (tedy jako mechanici a nákupčí speciálních dílů) opupínkují, pokud nastane nutnost větší opravy (a že na šotolině je šance vysoká si nemusíme povídat).
Kam ten svět směřuje??!!

Víš třeba o tom, že se dlouho dobu jezdilo MS stylem Mexiko v březnu, pak jedna soutěž v Evropě a pak v dubnu nebo v květnu soutěž v Argentině? To vypadá přeci ještě hůř! ;)
Ta auta rozhodně ale nejezdila zpátky do Evropy. A jezdcům a mechanikům je to jedno, stejnak by málokdo zůstal měsíc na jiným kontinentu.
kollma
N/1

Nový příspěvekod lubos » pon 10.10.2022 08:51

Ale to byla jiná, lepší, doba. Nechat 2 měsíce auto za mořem a mezitím ho opravovat bylo jaxi normální. Ale implementovat tyto zvyklosti do současné reality bude velmi složité a pro týmy komplikované. A pokud takto FIA činí především pro kategorii WRC/Rally1, tak kope hrob kategoriím ostatním. Opravdu myslíš, že týmy z WRC2/Rally2 a nižší mají stejné budgety, aby měly víc aut v záloze pro případ většího poškození? Nehledě na to, že pro pronajímatele bude už cestování logistický a finanční oříšek. Rád se budu mýlit a smeknu klobouček, že se tento "projekt" daří naplnit.
lubos
A/5

Nový příspěvekod alexus » úte 11.10.2022 11:06

Ti Němci , tam Pluto k tomu článku moc informací nedali... Resumé, jak jsem ti už psal...Je to prasárna vůči BR a úsilí celého organizačního týmu BR , kdy Barumka je jednoznačně nejkvalitnější motoristický podnik na území ČR v tuto chvíli. Tento paskvil od ADACu je jen o prachách...Nechápu, proč si to Němci neudělají ve vinicích na hranicích s Francií, kde byli krasné asfalty taky. Ale to by si museli celý ten poplatek WRC platit sami, takhle našli 2 další oslíky, kteří přisypou a reklama a efekt bude stejný... O tom, že rovnou organizovat něco takového bude logistický masakr pro týmy i diváky, není ani třeba mluvit... Je to totální nesmysl z hlediska rozumu a ten jejich organizační tým , že to zvládne na první dobrou, o tom bych pochyboval také...
alexus
A/5

Nový příspěvekod billek » úte 11.10.2022 21:04

Nevím, jak vy tady, ale já zastávám názor, že je potřeba dělat věci naplno. Proto radši budu mít v ČR “pouze” plnohodnotnou Evropu se vším všudy než předražený rallysprint, který nepřinese ani tu třetinu všech pozitiv. Za mne je tento projekt totální blbost a podraz na zlínskou barumku, které jistí lidé závidí její unikátní postavení na evropské rally scéně.
billek
Rally škola

Nový příspěvekod Plhus » stř 12.10.2022 06:32

Takže se nikdo z Vás ani nepůjde podívat?
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Mates » stř 12.10.2022 06:35

No samozřejmě že ne...kdo by taky jezdil na WRC :D :D :D

Za mě bych nekritizoval, dokud to celé vlastně ještě ani nezačalo. Že to je čára přes rozpočet pro BR víme všichni, na druhou stranu, nikdo nevíme, jestli tu nebude další skvělý asfaltový podnik typu Chorvatsko, který je pro nás opravdu na dosah...ať je to jak je to, já už se těším teď. A nekrýt se 3-Städte s Legendami, jsem tam i letos.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod lubos » stř 12.10.2022 14:55

Plhus píše:Takže se nikdo z Vás ani nepůjde podívat?

Když napíšu, že se o projekt-zhovadilost, tak to ještě neznamená, že se nepůjdu podívat. Minimálně proto, abych si na vlastní oči potvrdil, že jsem se nemýlil a další soudy nebudou typu JPP. Ale v tento okamžik nevím jestli na CZ, D nebo A část závodu; či jejich kombinace.
lubos
A/5

Nový příspěvekod PLuto » čtv 13.10.2022 17:16

Tak to, že je to vůči Barumce zářez, o tom se tu ani nemusíme bavit, to je každému soudnému člověku jasné. Já mám spíš obavu z toho, že tento neuvážený projekt může pohřbít český motoristický sport (nejen rallysport, ale i obecně). Celkově na tom celém projektu nevidím skoro žádné plusy, ale naopak spoustu obrovských mínusů...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Ondra WRC » ned 16.10.2022 21:24

Omlouvám se za kvalitu, tady už tedy oficiální termín.
Přílohy
AA3031E3-9C5B-4C2F-BAEE-9FAA86C37824.jpeg
Ondra WRC
N/4

Nový příspěvekod Melli » pon 17.10.2022 01:25

Tak zivot se netoci jen kolem Barumky ze jo, alespon bude na stejne startovaci care jako ostatni souteze...
Melli
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2023