Central European Rally (ex 3-Städte)

Re: Central European Rally (ex 3-Städte)

Nový příspěvekod PLuto » stř 19.10.2022 20:53

Taky mě mrzí, že se to přesunulo do roviny osobního osočování a zbytečných urážek. Stejně tak jako mě mrzí, že někteří jsou paranoidní ohledně celkem logických a lehko podložitelných tvrzení ostatních.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Pepé » stř 19.10.2022 23:03

Ono by možná stálo za to zveřejnit jakou podporu jednotlivé soutěže v rámci mistráku dostaly a určitě se tím předešlo zbytečným "třenicím". Každý by viděl na mohl posoudit, že podpora jednotlivým soutěžím byla přidělena spravedlivě.

Taky by v rámci objektivity měla dostat prostor i druhá strana - ať zástupce české části soutěže má také možnost se k tomuto tématu vyjádřit - po přečtení Plutova članku si myslím, že by to bylo fér (vím , že u konkurence to tak kdysi u nějaké věci s různými názory zúčastněných stran udělali).

Bral bych to taky trochu pozitivně - mít v ČR evropskou i světovou soutěž není špatná představa.

Asi bych nijak nehrotil , nějaká organizační zaškobrtnuti , to jsou věci řešitelné a nebojím se , že by se organizátoři nepoučili.
Podmínky byly podle videí opravdu náročné pro všechny zúčastněné . A to jestli přerušili RZ aby pustili autobus - vyšli vstříc místním a to se jim do budoucna může pozitivně vrátit .
Pepé
N/1

Nový příspěvekod Mates » čtv 20.10.2022 08:30

Dojetí civilního auta na RZ Voldřichama (a nebyli jediní, kdo na RZ potkal civilní auto...), chyby v itíku, totální neinformovanost posádek a soutěžících, Břízovo neumožnění odtáhnutí auta, ..., myslím, že toho není úplně málo a to jsem za myšlenku tohoto závodu. Byla to naprosto katastrofa, chaos, bordel. Takhle se o tom vyjadřují víceméně všichni zúčastnění, takže bych to úplně na lehkou váhu nebral. Každý chválil akorát RZ.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod standak » čtv 20.10.2022 08:48

V tomhle máš naprostou pravdu. Na druhou stranu se ale psalo o tom, že příští rok mají mít tuhle soutěž na starost pořadatelé Deutschland rally. Pokud je to pravda, tak tam bych se o nedostatek zkušeností z MS nebál. A z letoška pak teoreticky zůstanou jen ty pěkný tratě... ;)
FANS OSEK !!!
standak
N/1

Nový příspěvekod PLuto » čtv 20.10.2022 14:05

Mě nevadí to, že se udělá nějaký zbastlený projekt. Jenom už minulost ukázala (na různých frontách), že joint podniky s různými pořadateli moc nefunguji. A hlavně je důležité, aby podobný podnik nepohřbil ty ostatní (a teď mi nejde ani tak o Barumku jako o všechny soutěže a obecně motoristické podniky u nás).

A to, že letošní ročník byla po organizační stránce katastrofa, na tom se shodnou asi všichni.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 20.10.2022 19:23

PLuto píše: ... Stejně tak jako mě mrzí, že někteří jsou paranoidní ohledně celkem logických a lehko podložitelných tvrzení ostatních.

To je právě ten problém, že se tady prezentují osobní dohady a fabulace jako "lehce podložitelné tvrzení", pak se z nich několikerým opakováním pomalu udělají "jasná fakta" a postupně z toho vznikne až lehce hysterická lavina dalších domněnek a spekulací.
Konkrétní příklad, kterým si tu protisvětovou náladu odstartoval: "pořádání MS v Česku pohřbí řadu jiných podniků a bude to mít následky pro celý český motorsport."
Ptám se jednoduše - proč? Máš pro toto své tvrzení nějaký důkaz? Nebo je to jenom tvá spekulace, kterou se zase jenom vymezuješ proti MS, zvlášť když si někdo dovolí pořádat MS mimo Zlín. Když se mne osobně někdo zeptá, jaký to bude mít dopad, tak mu musím zcela otevřeně říct, že v tuto chvíli nevím. Ale domnívám se (a přeji si jako fanda rally), že s snad to bude mít kladný dopad. A to ve více věcech. A finanční stránka by mohla být úplně v pohodě. Doložím: česká strana se nejspíš bude podílet cca třetinou (tzn. cca 30M), ale jak jsem se bavil s odpovědným činovníkem, tak to rozložení nákladů může být taky třeba 50M:25M:25M (německá strana jako garant by platila nejvíce). Ale to všechno se ještě bude dolaďovat (už víc než měsíc stará informace). Je nutné předpokládat, že když do toho Autoklub jde, tak už má podstatné (nebo všechny) peníze předjednané. Proto taky na tiskovce bude Neusser, šéf NSA. A pak se stačí podívat na některá vyúčtování přes NSA, např.:¨
https://agenturasport.cz/wp-content/upl ... ti2022.pdf
Nuže, basket na svoje letošní ME dostal 24M, veslování na MS v Račicích dokonce 37M.
Takže jestli přes NSA přiteče na české rallyové MS třeba nějakých 25-30M, tak je financování zajištěno. A jestli si AČR sežene ještě další finance z privátní sféry (Škoda?) + vstupné, tak může být taky bohatě v plusu. Ale to nevím, to se zatím jen domnívám. Jako ty tady opakovaně roznášíš, tak CER bude div ne hrobařem motorsportu, tak jiný tady může roznášet podobné spekulace, jak AČR na tom vydělá 10M, která zpátky vrazí do českého motorsportu. Obojí, jak tvoje, tak to druhé, ale má v tuto chvíli nulovou informační hodnotu, to jsou jen dohady. Protože co všechno je v tuto chvíli domluvené, to nevíme.
Vrátím se zpátky. Na "podložitelné tvrzení", jak podnik MS bude ničit ostatní motorsport, už se následně nabalují další:
"Už teď se zastavují projekty v motokrossu" (nick Mates). Sice na dotaz Walacha, o které se konkrétně jedná, tak dotyčný prý to nemůže říct, ale už to zase jede (aha, tak to je kvůli českému WRC?, které se pojede za rok). "Příští rok se taky (kvůli tomu) mohou jen čtyři podniky MČR" (nick Luboš) To sice teoreticky mohou, ale co bude příští rok, to v tuto chvíli nikdo neví. Ale snad si nikdo nemyslí, že AČR dává sprintům dotaci po miliónu a velkým po dvou, a teď to stáhne na české MS. Ty podniky si všechno platí samy a co si neseženou (přes veřejné rozpočty či privátní sféru + startovné), tak to nemají.
Tak to jenom k tomu stále omílanému "lehce podložitelnému tvrzení".
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » čtv 20.10.2022 20:22

S tou paranoiou jsem samozřejmě myslel jiné případy, ale jsem rád, že od tebe konečně přišla podnětná a smysluplně rozvedená reakce (a teď to myslím fakt vážně). Upřímně se do toho nechci zbytečně zamotávat a vytahovat ven věci, stejně by to ničemu nemohlo pomoct. Rozhodují jiní a jinde. Takže zkusím fakt jen obecně - jde samozřejmě hlavně o finance. MS stojí obrovské finanční prostředky, které je potřeba sehnat. Obecně se žádné podobně velké akce (ať už na úrovni MS nebo ME, napříč všemi sportovními disciplínami) nedají udělat bez podpory státních úřadů. Vzhledem k současné době je jasné, že podobných finančních prostředků obecně bude míň, i sama NSA dostane méně peněz. A jestliže přibude takto významná položka, bude ty peníze potřeba někde vzít. Dá NSA víc peněz na motoristický sport nebo to přetransformuje z jiných závodů? Nebo se ty peníze podaří sehnat jinde? Nebo to zadotuje Autoklub ze svých zdrojů? A nebo získají finanční prostředky od soukromých firem? Pokud ano, od kterých? Těch, co se v motoristickém sportu už pohybují a nemalými prostředky podporují ostatní pořadatele (soutěžící)? Peníze nerostou na stromě a není jich neomezené množství. Pokud jsou někde potřeba, někde jinde se musí zákonitě sebrat. Byl bych velice rád, kdyby se na tento projekt (ve kterém je česká strana pořád jen spolupořadatel a při aktuální 3-Städte bylo vidět, jak se k nám Němci chovají) podařilo sehnat finanční prostředky z jiných zdrojů, než těch, které již do motoristického sportu peníze dávají. Každopádně, nikde neříkám, že CER bude hrobařem. Říkám jen, že může být hrobařem a je potřeba se na celý projekt nedívat jen růžovýma brýlema, jak to dělá spousta ostatních...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 20.10.2022 20:47

PLuto píše:S tou paranoiou jsem samozřejmě myslel jiné případy, ale jsem rád, že od tebe konečně přišla podnětná a smysluplně rozvedená reakce ...

Aha, tak doposud to bylo na houby, ale teď už "konečně" ode mne přišla podnětná reakce. :-) Ale pokud máš pocit, že z mé strany tady přichází nějaké paranoické reakce, klidně mi to napiš. Aspoň budu zase blíž k rozhodnutí už tady více "neobtěžovat" nepodnětnými a nesmysluplnými reakcemi :-)
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » stř 14.12.2022 14:34

Článek na Idnesu věnující se CER - https://www.idnes.cz/sport/motorsport/s ... rsport_ten
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Re: Novinky v MS 2023

Nový příspěvekod Seda 25 » úte 28.03.2023 13:45

Zdravím dnes daly pořadatelé z Prahy info že start bude na Hradcanech a superspecialku na Výstavišti. Ví někdo kde by se jel shakedown a který den?
Seda 25
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2023