Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod PLuto » úte 08.08.2023 21:13

Peperoma píše:Jediné jméno, které mě překvapilo že se nedostavilo na start je O´Brien.

U něj je to složité. Měl trochu větší očekávání, ale prakticky všude, kde startoval, tak se mu nedařilo. Navíc si neporozuměl s pneumatikami Hankook, na kterých jel. Takže se po Římě rozhodl ukončit své účinkování v letošní Evropě. Je to škoda, Barumka je charakterem hodně podobná irským tratím, mohlo by mu to tady sedět. Podobně ukončil plánovanou kompletní sezónu v ME i Paul Allen, který havaroval jak na Fafe, tak i na Kanárech. A pak už se nikde neobjevil...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 08.08.2023 21:14

Peperoma píše:Taktéž, jsem po účasti Joony v Římě věřil v jeho účast i ve Zlíně.

Od začátku měl jasné jen dva starty v ME, Švédsko a Řím. Start na Barumce nebyl na pořadu dne...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 08.08.2023 21:16

Peperoma píše:Nerozumím proč mezi Tarabusem a Oprea jakoby jsou vynechány 2 posádky, předpokládám že 1 místo obsadí polák Kowalczyk, který se kvůli jeho startovnímu číslu zřejmě přihlásil dodatečně.

Už popsal Kuba, je to kvůli Breenovi a Blockovi. FIA původně garantovala, že tyto čísla bude vynechávat v MS, ale nějakým záhadným způsobem tohle pravidlo přenesla i do ERC, aniž by o tom kohokoliv informovala. Polák Kowalczyk bude startovat jen v rámci národního pole, tudíž tak dopředu určitě nepůjde.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 08.08.2023 21:20

Seda 25 píše:Chtěl jsem se zeptat na to samé. Třeba by pak jezdilo min lidi před rally po rz.

Možná by jezdilo míň lidí před rally, ale určitě by se pak dostalo víc diváků tam, kde by během rally neměli být. Můj názor :-)
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod dalva » stř 09.08.2023 07:04

Karbonyl-to je hodně špatně,ale víme o co v tomhle případě jde.A hlavně jak je to u vás nastaveno co se týká fanoušků.
dalva
Rally škola

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 09.08.2023 08:09

Já mám na mysli bezpečnost, ne vstupné ;) Už jsme to tu psali v podobné diskuzi loni. Na trati je hromada vypáskovaných míst i mimo ta oficiální divácká, takže možností je dost. Ale ukázat komplet onboardy by pro mnohé z nich byla přímá cesta k nahnání do zakázaných prostorů.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Rendy » stř 09.08.2023 08:47

Já si myslím, že zveřejnění onboardů ve skutečnosti moc škod nenapáchá. Skalní fandové (fajnšmekři) si trať stejně po zveřejnění map projedou potažmo otevřou oficiální mapy a přes google maps/mapy.cz si celou trať "naklikají" přes panorama.
Naopak zveřejněním by mohlo alespoň ubýt najíždění aut před startem soutěže (možná ale naivní představa :D )
Rendy
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 09.08.2023 08:56

Za mě by lidí neubylo, protože ty onboardy se stejně točí v zimě nebo na jaře, když ještě není vyrostlá zeleň. A za ten půlrok se trať změní k nepoznání. Takže foťáci nebo fanoušci, co chtějí vědět stav, si to projedou tak jako tak.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod lmacala » stř 09.08.2023 08:58

Taky si nemyslím, že by to nějak zkomplikovalo práci pořadatelů nebo hromadné vstupy do zakázaných prostorů. Vnímám to jako zpřístupnění informací o trati divákům a doplněk k oficiálním mapám (navíc, pokud se ty onboardy stejně vyrábí, tak by to nestálo v podstatě nic navíc). Přece jen, panaroma na mapy.cz nebo streetview na google není úplně aktuální a úplně všude. Mně to osobně pomáhá v tom, že mám představu, o kolik dřív musím přijet (je rozdíl jestli chci od parkoviště jít 1km nebo 3km). Prostě čím víc informací, tím lepší přehled a rozhodování. Pokud nad tím pořadatelský tým bude uvažovat, super. Jinde to funguje, tak jsem se jen zeptal, zda se o tom na Barumce taky uvažuje
lmacala
Rally škola

Nový příspěvekod PLuto » stř 09.08.2023 11:06

lmacala píše:Taky si nemyslím, že by to nějak zkomplikovalo práci pořadatelů nebo hromadné vstupy do zakázaných prostorů. Vnímám to jako zpřístupnění informací o trati divákům a doplněk k oficiálním mapám (navíc, pokud se ty onboardy stejně vyrábí, tak by to nestálo v podstatě nic navíc). Přece jen, panaroma na mapy.cz nebo streetview na google není úplně aktuální a úplně všude. Mně to osobně pomáhá v tom, že mám představu, o kolik dřív musím přijet (je rozdíl jestli chci od parkoviště jít 1km nebo 3km). Prostě čím víc informací, tím lepší přehled a rozhodování. Pokud nad tím pořadatelský tým bude uvažovat, super. Jinde to funguje, tak jsem se jen zeptal, zda se o tom na Barumce taky uvažuje

I obecně ve světě/Evropě fungujou vpodstatě dva přístupy - někde zveřejní onboardy úplně všem, někde je zveřejní jen posádkám. Každá z variant má své pro a proti a ti pořadatelé většinou vědí moc dobře, proč se pro tu kterou variantu rozhodli. ALe jak už jsem psal, žádné rozhodnutí nemusí být neměnné a dá se měnit. (Plus je teda ještě třetí případ, kde onboardy nemají vůbec, ale to je pro tuhle debatu irelevantní).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2023