Central European Rally

Re: Central European Rally

Nový příspěvekod František Koudelka » stř 22.10.2025 19:19

Já jsem v Německu zaslechl, že se jednalo o poslední společnou soutěž v tomto formátu. Němci nemají zájem spolupracovat s jinými zeměmi a obdobně jsou na tom pořadatelé i z jiných zemí. Nicméně Němci uvažují o tom, že by si udělali soutěž WRC sami. Ale určitě v jiném regionu, v Passau se pojede zase jen "obyčejná" Drei-Städte. Deutschland Rallye by se mohla do kalendáře vrátit v roce 2027 nebo 2028 a to buď v okolí Trieru a nebo u Nurburgringu, jak ostatně propálil Ditrfish. Koncepce soutěže ve třech zemích byla zajímavá, ale neujala se a drtivá většina nějak zainteresovaných ať už do organizace, tak i do WRC je ráda, že už to končí a žádné další pokračování nebude.
STS Chvojkovice Brod
František Koudelka
N/1

Nový příspěvekod PLuto » čtv 23.10.2025 21:22

Promotér vybral ke zveřejnění onboard ze zkoušky Böhmerwald 2

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pát 24.10.2025 13:47

Letos jsem CER strávil výhradně v Bad Griesbachu v rámci ředitelství, pak jsem se ještě zajel podívat na závěrečný ceremoniál v Pasově. Takže jsem prakticky nenavštívil vůbec nic v ČR a pořádně ani servis. Takže můžu shrnout jen pár svých dojmů v bodech:

- formát s vynecháním Prahy a roztažení na více dnů návštěvy v ČR je určitě pozitivním krokem, i ty zkoušky byly namotané zajímavě
- ředitelství v Bad Griesbachu je dobré v rámci zázemí, ale prostě hodně daleko od servisu v Pasově ; všichni byli úplně odříznuti od závodu, jakékoliv předvolání ke sporťákům muselo být prováděno pouze virtuálně ; s tím souviselo i různé rozmístění výdeje itinerářů, školení na GPS apod
- čtvrteční formát se shakedownem v Bad Griesbachu (a vzdáleným servisem na malém parkovišťátku) a následně dvojí průjezd úvodní zkoušky s dlouhým přeskupením v Bad Griesbachu je hodně zvláštní formát, vypadalo to, že se chtěli zavděčit místním politikům, když už servis přesunuli jinam
- umístění uzavřeného parkoviště slowly sideways bylo velkým plusem, v noci jsme ty skvosty chodili obdivovat (pravda, jen v jednu noc, pro zbytek soutěže se rozhodli žádné UP nedělat a nechali je v servisu v Pasově, což stejně moc nepomohlo, když řada posádek spala v Bad Griesbachu)
- tradiční neřešení retardérů ve WRC se tentokrát změnilo a rozhodli se trestat, protože však pro to nemají oporu ve zvláštních ustanoveních, tak to museli řešit sportovní komisaři jako nedodržení trati - tím se všechno strašně protáhlo a ještě si předvolávali posádku, která musela komisařům vysvětlovat, že to neudělali schválně... V tomto jsme u nás mnohem dál, kdy máme jasně nadefinované, za co se dává trest a jaký. Sám vzpomínám na loňský rok, kdy sportovní komisaři původně nechtěli trestat Serderidise, který ten retardér tehdy minul úplně
- další rozporuplná rozhodnutí sportovních komisařů jsou couvání v zóně Katsuty a nezastavení ve STOPce Ruiloby. Udělené tresty v podobě pokuty a napomenutí jsou podle mě velkým výsměchem, v obou případech měl přijít mnohem tvrdší trest
- překvapilo mě, že na ředitelství nebyl skoro nikdo za rakouskou stranu
- zvláštní krok přišel ze strany vedení soutěže, kdy se rozhodli, že v případě zrušení rychlostní zkoušky a nutnosti využít objízdnou trasu se nebudou časy do jízdního výkazu zapisovat na startu RZ, ale zpátky až v ČK, přičemž jezdci, co byli před tyre warming zónou a v ČK ani nemuseli jet na start a mohli se otočit rovnou - tato informace se však dostala jen k časoměřičům, posádkám to jaksi vůbec nebylo sděleno
- v neděli před vyhlášením jsem dostal řadu dotazů od fanoušků, kdy bude na náměstí v Pasově postavena rampa, že tam ještě nic není - organizátoři se letos rozhodli přesunout cílovou rampu do haly výstaviště hned vedle servisu - těžko říct, jestli to byl dobrý krok ; před radnicí v Pasově to bývávalo mnohem reprezentativnější, v hale mi to přišlo takové divné, i když se zase díky světelným efektům dala udělat pěkná show ; přesto mi přijde, že na Jänneru bývá v té hale víc diváků, než tady (ono je taky logické, že diváci, co byli na RZ, nemají důvod se sem vrace, obzvlášť proto, že všechny servisy už jsou od rána rozebrané)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod ReRe » sob 25.10.2025 12:18

Moje fotogalerie z Central European Rally 2025 zde:
https://eu.zonerama.com/TomasR/Album/14076761
ReRe
N/1

Předchozí

Zpět na Sezona 2025