Ahoj, informátor je zpět
Bylo to fajn, nasazení posádek vesměs velmi vysoké, sem tam krizovky, jedna fakt velká rána. Montalto vyletěl na písečku v ostré pravé kousek před příjezdem ke startu RZ1-3 (při příjezdu z předchozího kola). Ačkoli to bylo do oranice, tak šel několikrát přes střechu, auto na šrot, zejména ze strany spolujezdce, zvrchu a zezadu, utržená sedačka řidiče. Naštěstí snad jen spolujezdec měl nějakou tržnou ránu na hlavě a nic víc. Auto bylo ze Stohl Racingu a jelikož v době nehody stál Manfred vedle nás, tak z toho, co řešil telefonem plynula předchozí sms.
Nejdivočejší jízdu předváděl Gigi Galli, ale ani mnoho jiných se nenechalo zahanbit, bylo vidět, že jde o hodně. Riskovalo se celkem dost a 9 průjezdů každým okruhovým úsekem bylo na stylu jízdy znát. Nejvíc to přestřelil asi Švedas, sice jel parádně na oko, ale už 200 metrů po startu RZ1 měl první krizi, v RZ2 vyletěl po předku do příkopu a poškodil mezichladič a v RZ3 zřejmě udělal něco podobného a se zničeným chladičem zůstal stát za cílem. K tomuto odstavci patří i jedna zajímavost, na RZ1 urazil kolo i Andreas Waldherr jedoucí s Polem S2000 jako předjezdec (od RZ3 pokračoval a jako jediný jel komplet vše na asfaltovém setupu a gumách, ale osobně si myslím, že i na pološotolinové RZ4 to byla určitě rychlejší kombinace).
Snažili jsme se povzbuzovat Honzu s Pavlem, co to šlo. Dojmy z jejich jízdy mám takové, že překvapivě se mi víc líbili na šotolinových gumách. Na asfaltových mi to přišlo moc ucukané, ale celkově myslím, že kluci podali pěkný výkon, byť časy neznám.
Docela mě překvapuje, že na asfaltu byl nejrychlejší Ott Tanak, protože na oko to tak rozhodně nevypadalo. Nicméně je z toho jasné, že stopky a pocit nejsou totéž...
Co se mého potenciálního hlasu týče, tak já bych volil pro Marise Neiksanse, který na mě udělal největší dojem. Z dvoukolkářů asi Marko Jeram.
Haryk: K poznámce ve fóru Příbrami. RZ4-6 jsme neprojížděli, ale RZ1-3 ano a ta mi přišla velice pěkná. Z RZ4-6 jsem prošel pěšky asi 1,5 km okruhu a tam to bylo ok (většina šotolina). Onboardy jsem ale ještě neviděl.