PLuto píše:Tenhle svůj názor mám od prvního zařazení Jänneru do MMČR a stále jsem ho nezměnil.
Svým obdivem k pojetí tohoto sportu v Rakousku jako pikniku u každé druhé stodoly, jako demonstrace všestrannosti uniformovaného c.k. hasičstva, spolu s nepředstíraným zájmem místních představitelů, se netajím. Neformální setkání všech posádek v předvečer rally, sice s bohatým občerstvením, ale s nekonečnými proslovy organizátorů, policajtů, starostů - to si nedovedu u nás představit. Afterpárty po skončení rally, trvající pro mnohé až do rána, to také ne. Všichni musejí být co nejrychleji doma. Rakušáci si to prostě užívají úplně jinak než my a určitě by nebylo špatné, kdyby se u nás něco z toho uchytilo.
Přesto si i já myslím, že MČR patří do ČR, MSR do SR atd. Gambrinus liga se také netahá na stadiony do Rakouska. Jestliže je v názvu seriálu jedno „M“ navíc, to by podle mého názoru nemělo znamenat nic jiného, než že je to šampionát otevřený, kterého se může zúčastnit i zahraniční posádka.
Hlavní problém Jänneru jako MMČR vidím v poněkud odlišné aplikaci řádů, v řadě některých zvláštností (např. žlutou vlajkou se zamává třem posádkám, potom se vlajka smotá a jede se dál)… Jak to vypadá „v zákulisí“ naznačil částečně Pluto. Nevzpomínám si, že bych na cílové rampě viděl někoho z FASu… To jsou věci, které pro mě znamenají ne.
Naštěstí do toho nemám co kecat…