Rallye Monte Carlo 2011 [IRC]

Re: Rallye Monte Carlo 2011 [IRC]

Příspěvekod PetrWRC » ned 23.01.2011 03:09

Jinak jestli to tu ještě nepadlo, tak Boetti nakonec zlomená noha ...
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod -xp- » ned 23.01.2011 09:26

PetrWRC píše:Jinak jestli to tu ještě nepadlo, tak Boetti nakonec zlomená noha ...

No on měl chlapec dost kliku i dřív, než nám přijel ukázat akrobatickou vložku... Jakoby ho ty lesy kolem trati nějak vábily...

-xp-
A/5

Příspěvekod Mirek Fric » ned 23.01.2011 11:34

Tak jsem zpět a vyspinkaný :) Letošní Turini bylo mazec největší, sice méně sněhu, ale o to větší párty :D A průjezdy nakonec taky nebyly špatné, hlavně většina dvoukolek se pěkně klouzala.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Mirek Fric » ned 23.01.2011 11:41

Jinak jen deail ke gumám na RZ7/8. Včera jsem o tom mluvil se špiony Freddyho (Marc Timmers a Walter Broekmans, někteří z fóra je znají). Říkali, že informace z webu IRC je špatně, Freddy neměl stejnou kombinaci jako Juho, ale čtyři klasické zimní D10 bez hrotů. Podle toho, co říkal, tak v době, kdy oni jeli až jako úplně poslední špioni, které pustili do RZ, tak byl sníh jen u nás na RZ7 a jinde téměř žádný nebo vůbec žádný. S volbou byli relativně spokojení, čas Freddymu pokazil až defekt v závěru RZ8.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PetrWRC » ned 23.01.2011 12:22

Hezký video ...

PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Haryk » ned 23.01.2011 12:39

Mirku, rozumím tomu správně, že tímto tedy koriguješ tohle svoje vyjádření: "Právě jsem se vrátil z RZ5/7. Byl jsem ve sjezdu na široké cestě ke konci RZ - na sněhu. Sníh tu byl už při průjezdu špionů, protože sněžit začalo na konci prvního průjezdu. Bylo ho teda ještě celkem málo a špioni v něm vyjezdili úzkou čistou stopu, která ale v další hodině do startu zmizela, protože sněžení ještě zesílilo. Každopádně tu po celou dobu průjezdu špionů dost hustě sněžilo a silně foukalo a mě by ani nenapadlo tam jet jiné než zimní gumy, i kdyby od startu bylo mokro (což nakonec bylo). Do kopce to totiž na špatých gumách ještě celkem jde, ale z kopce je to neřiditelné :(" Mám totiž pocit, že to není jen detail, ale docela zásadní změna
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Příspěvekod Mirek Fric » ned 23.01.2011 13:06

Spíš doplňuji. Původní info z RZ7 je pravda. Tak jak jsem to napsal, tak to bylo. To, že na RZ8 začalo sněžit až později, jsem v tu dobu nevěděl, ale ani jsem to v předchozím příspěvku netvrdil. Popisoval jsem, co jsem viděl a jaké jsem měl z toho pocity. Nic víc.

Co se RZ7 týče, tak ta startuje velmi nízko (asi 250 m.n.m.) a první půlka je do prudkého kopce, kde se sníh nedal čekat (2009 tu proběhla velice podobná situace - tehdy RZ3 byla spojená z částí letošní RZ7 s letošní RZ8). Druhá část je z kopce do údolí, kde jsme byli, a tam situace byla přesně taková, jak jsem ji popsal ve čtvrtek.

Tím "by mě ani nenapadlo tam jet jiné než zimní gumy" jsem popsal své pocity na místě. Diskutovali jsme tam před startem RZ o volbě gum hodně.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod -xp- » ned 23.01.2011 13:33

No přiznám se, je mi to trochu zvláštní... RZ8 byla jen kousek od nás a že by tam byla o tolik jiná situace? Navíc se jela později, takže i špióni tam mohli být hoodně pozdě a to v době, kdy u nás už leželo dost sněhu na cestě... A bylo od rána pod nulou, tak se určitě nedalo čekat, že by se to nějak zlepšovalo, navíc že by byl někde seriózně suchý asfalt (který by odpovídal těm slikům v kufru), tomu se mi zkrátka nechce věřit ani trochu :shock: :geek:
-xp-
A/5

Příspěvekod Haryk » ned 23.01.2011 13:48

OK, tady je ale potřeba vědět víc věcí. Třeba:

Jeli špioni obě erzety, nebo byl na každou jeden vůz? Vzhledem tomu, kdy mohli nejpozději na trať a kdy jely posádky ze servisu to je dost důležitý.

Když je u mě boží dopuštění, neznamená to, že je tomu tak na všech dvaceti kilometrech.

I když jsem na svoje místo, odkud se koukám, jel po trati, neznamená to, že zůstala ve stavu, v jakém jsem ji projížděl.

Slicky byl asi pekelnej úlet, o tom žádná :roll: :lol:

Já bych si ani na místě nedovolil žádnej soud a naopak, když jsem u bedny viděl na Delecourově autě hroty, tak jsem kroutil hlavou. Dokud jsem neviděl obrázky z cíle :lol: :lol: :lol:

Řešením by mohl být vrtulník nad tratí (místo pupíků s Ruska a Číny by byl užitečnější), nebo rozházení lidi po pár kilometrech se znalostí výberu gum a jeden, kterej by info od nich v servisu zapisoval do mapy erzety. Třeba by se takoví lidé vyplatili. Nebo by naopak celou soutěž svítilo sluníčko a byly by to vyhozené prachy.
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Příspěvekod Mirek Fric » ned 23.01.2011 13:58

Zkusím odpovědět :)

Špioni jeli obě RZ stejní. Kdy přesně posádky vyjížděly ze servisu nevím, to je fakt.

Ad počasí - jednak sněžit mělo i podle radarů a jednak když je vidět, že v celém údolí, kde je půlka RZ7 leží těžké sněhové mraky a za celý den nebylo nikde vidět slunce, tak se určitě něco odhadovat dá.

Vím, že to je svým způsobem náhoda, ale protože jsme po RZ i odjížděli v protisměru, tak vím, že stav odpovídal našemu odhadu - tj. první část ve stoupání bez sněhu a zbytek komplet na sněhu. Stejným způsobem to vypadalo i před dvěma lety a odpovídá to nadmořské výšce. Ale jak říkám, to samozřejmě může být náhoda.

Delecour přesně jak říkáš dostal info od přátel po trati. Škodovka na trati měla údajně lidi taky (a myslím, že náklady na ně vedle nákladů na testy jsou minimální). Rozhodli se, jak se rozhodli, ať už sami nebo pod vlivem volby Solberga. To už je jedno, nepovedlo se. Holt se to musí za rok zkusit znova, i když letos k tomu vysněnému vítězství bylo hodně blízko.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2011