od Rebbyman » úte 07.10.2014 17:10
Pluto, já tě hrozně uznávám, ale tenhle názor mě donutil se tu zaregistrovat a odpovědět. Bez urážky - kdo jsou ti lidé, kteří oceňovali fakt, že by na Pačejově měla platit stejná pravidla, jako na soutěži v Evropě (absurdita - EU pneu byla předhlášena i ve sprintech)? Kdo kdy oceňoval MMČR za jeho "Evropskost"? Oceňovali to zahraniční jezdci, kteří se tu houfně sjíždělí? Zahraniční jezdec byl v našem veleslavném MMČR jen jeden (a to proto, že jel za ROTO). Kde jsou ty zástupy spokojených českých jezdců, kteří z toho měli takovou radost? Na Šumavě 33 aut, Hustopeče 49, Příbram 39, slovutná Bohemia 50! Nebýt historiků, mohla to Šumava odpískat. Sice znám osobně hlavně kluky z nižších tříd, ale neznám nikoho z nich, kdo by se z těchto FIA a EURO věcí (které jen a jen zvyšují náklady) kdy radoval. Toto je první vstřícné opatření ke zvýšení úrovně mistráku a zvýšení počtu aut. My, jen díky této změně, "velký mistrák" v roce 2015 pojedeme.
WRCa jsou samozřejmě k debatě, v tom s tebou souhlasím. Osobně mi WRCa vadí ve sprintech, protože právě sprinty by měly být přestupní stanicí výše. Tam taková auta být nemají, ta mají jezdit špičku. Nechme je dožít na vrcholu. Mimochodem - víš, proč jsme v této situaci? Protože FIA, jejíž předpisy chválíš, nemá koncepci. Žádnou. Zavedou se třídy 1-10, místo A/N, aby se následně rušily a nahradily kategorií RC. FIA je jedno, že se auta jen tak nevypaří, že pořád mají homologaci. Že byla stavěna s nějakým cílem jezdit proti stejným(!) vozům. V RC třídách pojede třída 8 proti ostrému áčku. Fér, co? To je prosím zmařená investice. To ovšem nikoho z nich nezajímá, protože to neplatí. My ano.