Novinky v MČR v sezóně 2015

Re: Rallye Šumava Klatovy [MČR] + Historic Vltava [ME HA]

Nový příspěvekod Tonda H » čtv 19.03.2015 17:58

PLuto píše:Přesně tak. Víc by ty staré WRC nevydržely Obrázek

Když se ten Pluto tak rozčiluje , vyvolává to ve mě naději , že snad opravdu nějaká pojedou :D
Tonda H
A/5

Nový příspěvekod Plhus » čtv 19.03.2015 20:51

Naději? Nejlepší mistrák v Evropě to býval a teď máme naději, že tu pojedou tři nebo čtyři staré wrca? Podívej se na top ten v Belgii, Itálii nebo Portugalsku! Za mě je naděje, že se to tady taky někdy ukáže!
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Re: Novinky v MČR v sezóně 2015

Nový příspěvekod Medvěd » čtv 19.03.2015 20:52

gonzo píše:Peták má tuším někde v garáži Audi S2 s kterou jezdil a říkal až z toho bude HA tak s ní vyjede. Řekl bych, že už do třídy Klasik splňuje podmínky tak snad vyrazí. To Audi má krásný zvuk. ;)

Spíš ne, v prosinci na otazku, jestli "už je čas", říkal, že ještě není... (jinak naprostý souhlas ;-) )
Medvěd
N/1

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 21:04

Kdyby se nepovolily WRC, tak už tu další S2000/R5 byly...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » čtv 19.03.2015 21:09

Za posledních deset let je to asi 115. nekoncepční krok v české rally, a tak nechápu, proč je zrovna tento přijímaný tak ostře. Když se na to podíváme s nadhledem, tak se docílilo jen toho, že může jet velký mistrák víc aut než dosud. A pokud se oprostíme od teorie za počítačem a stoupneme si někam k trati, jsem si téměř na 90 % jistý, že například takový Odložilík s WRC bude na koukání dost jiné kafe než Odložilík s R5.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod Plhus » čtv 19.03.2015 21:16

Ano, z pohledu diváka u trati to bude celkem zajímavé, to bezesporu. Ale z pohledu logiky a rozvoje krok zpět...nebo dva!
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 21:25

JirkaD píše:Za posledních deset let je to asi 115. nekoncepční krok v české rally, a tak nechápu, proč je zrovna tento přijímaný tak ostře. Když se na to podíváme s nadhledem, tak se docílilo jen toho, že může jet velký mistrák víc aut než dosud. A pokud se oprostíme od teorie za počítačem a stoupneme si někam k trati, jsem si téměř na 90 % jistý, že například takový Odložilík s WRC bude na koukání dost jiné kafe než Odložilík s R5.

Nemyslím si, že řada kroků byla tak nekoncepčních, jak se to někteří snaží předhazovat. Teď byla konečně šance ten mistrák oživit, zatraktivnit a dostat tam víc jezdců s konkurenceschopnou technikou, ale povolení WRC to celé zase zbrzdilo. Roman Odložilík je krásný příklad, na kterého se dá dívat jak za volantem WRC, tak i za volantem R5. A já bych ho radši viděl za volantem R5.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » čtv 19.03.2015 21:30

Pamatuju si ještě na období svojí drobné pořadatelské činnosti a bývaly to hezké časy, když organizační výbor půl roku chystal rally a lidé na FASu pak začali ukazovat prstem která auta přijet můžou a která ne. Právě z logiky věci je letošní uvolnění krok správným směrem, protože závodní auta mají závodit, ne stát v garáži nebo jezdit pralesní ligu. Ano, majitelů vozů S2000 a R5 je mi líto, protože utratili hromadu peněz a nikdo jim neřekl, že přijde toto. Ale když poslouchám, kolik lidí z hloubi pole a z bývalého Poháru ČR je znechucených a ani si neprodlužují licenci, tak jsou určitě akutnější problémy k řešení, než zrovna povolení wrců.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 21:39

JirkaD píše:Pamatuju si ještě na období svojí drobné pořadatelské činnosti a bývaly to hezké časy, když organizační výbor půl roku chystal rally a lidé na FASu pak začali ukazovat prstem která auta přijet můžou a která ne. Právě z logiky věci je letošní uvolnění krok správným směrem, protože závodní auta mají závodit, ne stát v garáži nebo jezdit pralesní ligu. Ano, majitelů vozů S2000 a R5 je mi líto, protože utratili hromadu peněz a nikdo jim neřekl, že přijde toto. Ale když poslouchám, kolik lidí z hloubi pole a z bývalého Poháru ČR je znechucených a ani si neprodlužují licenci, tak jsou určitě akutnější problémy k řešení, než zrovna povolení wrců.

Ale ano, s povolením aut souhlasím, proti tomu nejsem. Taky jsem byl pro povolení startu vozů WRC. Ale ne, aby mohli bojovat o titul mistra republiky. Právě pro ně měl být určen pohár 2+ případně nějaký WRC Cup, který by byl mixem třeba tří velkých a tří malých závodů. Co se týče lidí z hloubi pole, je otázkou, čím jsou znechuceni a proč si neprodlužují licence. Ono Češi jsou obecně ve všem negativističtí (a mnohdy i alibističtí), podle řady z nich je všechno špatně, ať se udělá cokoliv...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 21:40

JirkaD píše:Pamatuju si ještě na období svojí drobné pořadatelské činnosti a bývaly to hezké časy, když organizační výbor půl roku chystal rally a lidé na FASu pak začali ukazovat prstem která auta přijet můžou a která ne.

A neukazuj zase na FAS. Pokud si pamatuju, většinou bylo už na začátku roku jasné, kde můžou jaké auta jet, i v jaké klasifikaci.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015