Novinky v MČR v sezóně 2015

Re: Rallye Šumava Klatovy [MČR] + Historic Vltava [ME HA]

Nový příspěvekod Merten » čtv 19.03.2015 21:43

Obávám se že ani z pohledu diváka to žádná pecka nebude.Ty auta už tu jezdí delší dobu ve sprintech a opravdu si nevzpomínám kdy naposledy mě nějaký průjezd wrca nadchnul.S opěvovanou zlatou érou (2000-2004), kdy tu startovali špičkoví jezdci se soudobou technikou se to nemůže srovnávat.
Merten
A/5

Nový příspěvekod JirkaD » čtv 19.03.2015 22:01

Já mám pocit, PLuto, že každá naše diskuse na toto téma začíná a končí stejně a nechce se mi opakovat pořád stejné argumenty - zřejmě se opět nepochopíme. Ale nic proti, i tak může vypadat diskuse. Takže jen telegaficky a bez dlouhého pitvání:
1) Nesnáším lidi, kteří ráno vstanou a už u snídaně přemýšlí, co by omezili, zakázali nebo na to vydali manuál. A bohužel, takových bylo v "nadřízené složce" poslední roky víc než dost. Až se tohoto zlozvyku definitivně zbaví, pak budu rád FAS chválit, klidně pravidelně.
2) Ano, Češi jsou negativističtí, ale tohle je zprofanované konstatování, a když si přečteš třeba předsezonní článek Jirky Kašpara, tak tento argument určitě neobstojí. Důvody ke skepsi u posádek ze druhé části startovního pole skutečně jsou (viz zmíněný článek) - a opakuji, je to určitě větší problém než několik nahněvaných týmů s vozy S2000 a R5.
3) Obávám se, že s rozpadajícím se seriálem RSS se stejně bude do roka a do dne vymýšlet úplně nová "koncepce".
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod JirkaD » čtv 19.03.2015 22:03

PLuto píše: Taky jsem byl pro povolení startu vozů WRC. Ale ne, aby mohli bojovat o titul mistra republiky. Právě pro ně měl být určen pohár 2+ případně nějaký WRC Cup, který by byl mixem třeba tří velkých a tří malých závodů.

Jenže to by byla právě ta pralesní liga, o které jsem se už zmiňoval...
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod Plhus » čtv 19.03.2015 22:07

Tak či tak pánové, ukáže čas a první dva závody, jak to vůbec bude! Nikde není napsáno, že třeba Odložka hned po Šumavě sednezpět do R5 :)
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 22:11

JirkaD píše:Jenže to by byla právě ta pralesní liga, o které jsem se už zmiňoval...

Ale jo, tam právě tyhle starší WRC patří :)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 22:14

JirkaD píše:2) Ano, Češi jsou negativističtí, ale tohle je zprofanované konstatování, a když si přečteš třeba předsezonní článek Jirky Kašpara, tak tento argument určitě neobstojí. Důvody ke skepsi u posádek ze druhé části startovního pole skutečně jsou (viz zmíněný článek) - a opakuji, je to určitě větší problém než několik nahněvaných týmů s vozy S2000 a R5.

Vyjádřím se jen k tomuto bodu. Článek Jirky Kašpara jsem četl a pokud jsem ho dobře pochopil (přeci jen už je to nějaký čas), tak hlavním důvodem, proč chce opustit soutěže pod FASem je fakt, že by musel být jako držitel licence současně členem Autoklubu. Což je důvod, který já osobně moc neberu (ale každý má nárok na opačný názor, nikomu ho nevnucuju). Ve fotbale či jiných sportech je to stejné a tento prvek se zavádí na pokyn ministerstva školství. Nehledě na to, že jeho soutěžící Kalmar Motorsport už stejně v AČR byl v loňském roce. Přitom právě on by mohl být jedním z největších favoritů v seriálu RSS.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 22:16

Plhus píše:Tak či tak pánové, ukáže čas a první dva závody, jak to vůbec bude! Nikde není napsáno, že třeba Odložka hned po Šumavě sednezpět do R5 :)

Sedne ;)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Re: Novinky v MČR v sezóně 2015

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 22:24

Debatu ohledně WRC jsem přesunul do tohoto vlákna, hodí se to sem víc, než do vlákna o Šumavě/Vltavě.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Group B » čtv 19.03.2015 22:42

Pánové a proč nepovolit a nenechat závodit vše co kdy mělo homologaci?
Group B
A/5

Nový příspěvekod PLuto » čtv 19.03.2015 23:05

Startovat ano, proti tomu nic nemám. A víceméně se to tak i letos děje. Ale třeba moderním vozům WRC bych nedovolil bojovat o titul absolutního mistra. A to z jednoduchého důvodu - to auto je kvalitativně úplně jinde než ostatní auta, ale stejně tak jinde jsou i peníze potřebné na jeho pořízení/provoz. A v ČR již není tak silná ekonomická síla, jak to bylo třeba před deseti lety. Radši tu uvidím 5-7 jezdců schopných bojovat o stupně vítězů než tři jezdce s moderními WRC, na které by nikdo neměl šanci dosáhnout.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015