Barum Czech Rally Zlín [ME, MČR]

Re: Barum Czech Rally Zlín [ME, MČR]

Nový příspěvekod Rendy » pát 17.07.2015 19:14

Nechci vypadat jako uplakánek, ale trošku mě mrzí fakt, že majetná posádka si může koupit mezinarodni licenci na barumku a startovat o 30-40 min dříve než zbytek ve třídě (bavím se o nižších třídách). Vzhledem k tomu, že barumka se násobí 1,5 a ve hře je nějakých 80b, může to velmi ovlivnit konečné výsledky. Je to jen úvaha nad možným scénářem v některých třídách. Beru to jako fakt a jsem s tím smířen ;)
Rendy
A/5

Nový příspěvekod gonzo » pát 17.07.2015 19:24

Haryk píše:Ribeiro by se zvencnul, na to vem jed :x

A proto píšu neoficiální, aby to nááááhodou neviděl 8-)
gonzo
N/3

Nový příspěvekod PLuto » sob 18.07.2015 10:47

Rendy píše:Nechci vypadat jako uplakánek, ale trošku mě mrzí fakt, že majetná posádka si může koupit mezinarodni licenci na barumku a startovat o 30-40 min dříve než zbytek ve třídě (bavím se o nižších třídách). Vzhledem k tomu, že barumka se násobí 1,5 a ve hře je nějakých 80b, může to velmi ovlivnit konečné výsledky. Je to jen úvaha nad možným scénářem v některých třídách. Beru to jako fakt a jsem s tím smířen ;)

Mezi národní a mezinárodní licencí není zase tak velký finanční rozdíl...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 18.07.2015 10:52

gonzo píše:A byl by velký problém vydat výsledky, byť třeba neoficialní, kde by byly uvedeny všechny posádky? ;)

Ano, byl by to problém. Mezinárodní FIA řády jasně říkají, že mezinárodní a národní klasifikace se nikdy nesmí objevit pohromadě. Stejně tak to bylo před cca deseti lety, kdy na Barumce jely WRC za polem. Stejně tak to bylo v loňském roce na Barumce, kdy dostaly vyjímku auta s národními pneumatikami. A stejně tak to bylo například i letos na Krumlově.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 18.07.2015 10:53

Jet jakýkoliv závod (možná mimo MS) na trochu slušné úrovni je nemožné uspořádat bez zařazení národního šampionátu.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » sob 18.07.2015 12:13

PLuto píše:Ano, byl by to problém. Mezinárodní FIA řády jasně říkají, že mezinárodní a národní klasifikace se nikdy nesmí objevit pohromadě. Stejně tak to bylo před cca deseti lety, kdy na Barumce jely WRC za polem. Stejně tak to bylo v loňském roce na Barumce, kdy dostaly vyjímku auta s národními pneumatikami. A stejně tak to bylo například i letos na Krumlově.

Tak to tě opravím, před těma cca deseti lety (2004) byly vydány Oficiální konečné výsledky (mám je před sebou), kde jsou VŠECHNY posádky pohromadě, jen připomenu Kopecký, Pech, Kresta, Triner a pátý první Evropan J_J Simon.
A loni tady vidím taky vše dohromady, i když neoficialně. http://rally-base.com/2014/barum-czech-rally-zlin-2014/
Naposledy upravil gonzo dne sob 18.07.2015 12:29, celkově upraveno 1
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Haryk » sob 18.07.2015 12:20

Pluto, takhle otevřený přiznání, bych fakt nečekal :D :D :D
jsou vám dobří jen kvůli peněžence, ale jinak šup s nima dozadu, aby nenarušovali ten Ribeirův superextraatraktivní šampionát :o
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod gonzo » sob 18.07.2015 12:29

Ještě snad za sebe doplním, že na rozdíl od Haryka (Promiň :P ), mě až tak nevadí to startovní pořadí a chápu, že jezdci a auta s národní licenci pojedou vzadu díky zařazení do ME a jeho nadřazenosti našemu národnímu mistráku. Jsem rád, že snad bude qalitní a taky bohaté startovní pole i když to bude trochu nepřehledné. Jen mě prostě vadí, že by asi poprvé v historii Barumky nebyly všechny dokončivší posádky v jedné výsledkové listině.
A tady pro změnu letošní Krumlov a taky VŠE pohromadě ET a náš mistrák. http://www.rallyekrumlov.cz/media/attachments/kru2015konoffabssa.pdf
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Disco Stu » sob 18.07.2015 13:36

Haryk píše:a jsme u toho, co deset let říkám, přiznejme si, že Barumka narušuje domácí mistrák, letos je to opět markantní, víc jsem napsal na homepage pod Plutův článek o startovním pořadí
mistrák podstatně víc narušuje paskvil v podobě druhé Šumavy. Že se pojede v rozporu s předpisy o trati, neva? Že se pojedou podruihé ve stejném roce stejné tratě, neva? Že se budou i za jednou etapu rozdávát bonusové body jako za dojetí dvoudenní rally? To je fér? Že to bude dělat brajgl ve škrtání výsledků? To je to čisté řešení, které žádáš po barumce?
Disco Stu
N/1

Nový příspěvekod JanO » sob 18.07.2015 15:06

Obojí je samozřejmě špatně, ať se to omlouvá jakkoli, čímkoli a kýmkoli. :!:
JanO
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015