Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod PLuto » úte 30.07.2019 13:22

A Hyundai sází na Ondřeje Bisahu.

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 30.07.2019 13:26

Gurun píše:Je pravdou, když to tak čtu, že spousta lidí má pocit, když se jede letos Barumka před Německem, tak tady bude stratovat téměř celá světová špička. A i když startovka bude zajímavá, jako každý rok, tak to pro ty lidi to bude vlastně obrovský propadák a nejhorší startovka za posledních deset let, protože nikdo z tolik očakávané špičky nejede.

No, je fakt, že jsem čekal, že když to bude týden před Deutschlandem, tak by někdo Barumku mohl využít jako test. Ale kromě Gryazina nakonec nikdo není, každý si radši dělá svůj privátní test...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 30.07.2019 15:35

Ale zase abych nebyl tak negativní, dvoukolky budou letos hodně našlapané.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » úte 30.07.2019 16:48

ehm, testovat na těžký Barumce jenom tejden před DE? to je nesmysl, kdo by riskoval únavu posádky i materiálu, nebo dokonce paddonizaci auta v tak šibeničním termínu? na něco podobnýho se hoděj spíš menší soutěže, nebo privátní test v klídku, bez lidí a bez "nadrženejch" soupeřů, co se budou chtít na velkýho kluka vytáhnout a tím ho rozhoděj a zvýšej riziko
co se týká dvoukolek, kolik ze "skalních a přejíždějících plánovačů" si si na ně počká a kolikrát za soutěž?
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 30.07.2019 17:03

S první částí souhlas.

S druhou si myslím, že hodně podceňuješ vnímání evropské juniorky a taky zajímavost špičky národního pole. Pro mne, ale i pro většinu přátel jsou juniorské dvoukolky jeden z hlavních taháků soutěže a něco, co se prostě nesmí vynechat. Myslím, že tak na tom je docela dost těch skalních a přejížděčů, mezi které se počítám (loni jsem s sebou bral na jednu RZ přátele, co nebyli na rally několik let a o malorážkách vyprávěli ještě celý večer).

My jsme poslední roky Barumku plánovali vždycky tak, abychom přejížděli pokud možno až po nejzajímavějších posádkách národního pole, které jede až za evropskou juniorkou. Loni to bylo většinou někde po Janotu (když to šlo, tak déle). Ono přijít i třeba o Madsena s jeho Swiftem Kit Car, který jezdí až v národních, je škoda.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » úte 30.07.2019 18:21

Pro mě osobně jsou dvoukolky vrcholem téměř každé soutěže, třeba na Hustopečích byla na oko jízda dvoukolek ještě o něco zajímavější než ten časově vyrovnaný boj o vítězství. Takže já se na ně určitě opravdu těším, ostatně jako každý rok a vlastně i každý závod. A není to kvůli osobním vazbám ;)
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PetrWRC » úte 30.07.2019 19:25

Ad Hyundai: Doufám, že to bylo myšleno tak, že s Hyundaiem pojede konečně i Bisaha (a že jsme se načekali od prvotního prohlášení po Praze v loňskym roce po vlastně oznámení ohledně tuším Krumlova) ... ale jako ano, jsem rád, že s tím pojede a doufám taky, že se s tim ukáže i tady u nás a teď nemyslím jen na Barumce. I když to píšu sem a ne do novinek ohledně sezony, když navíc Příbram je zrušená.

Pořád předpokládám a doufám, že Hyundai Motorsport někoho nasadí podobně jako vloni Sorda na domácí půdu Škody (osobně čekám Huttunena, nejsem naivka, i když bych se rád pletl) a ukáže tak potenciál auta. Porazit doma Škodu (navíc s ohledem na to, že Kopejda potřebuje dobrý body po absenci na Hustopečích) by samo byla ta nejlepší reklama. Sordo vloni rozhodně neudělal ostudu. Na druhou stranu Vlček v dobrym světle moc auto neukazuje, spíš takovou zdechlou kozu.

Jinak dost možná dotaz na Karboše, jakej smysl má udělat dneska takovou poloprezenčku týmu s tím, že bližší info v následné tiskovce, na kterou se bude čekat? Já bych čekal velkou tiskovku (která podle fotek asi byla se vší parádou) ... ale další info zapadne dle mě, to mělo jít všechno dneska s plánama, cílema, prezentací a tak ... dneska fotky a následně tiskovka ... nešťastné.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » úte 30.07.2019 20:27

Tak mluvit o Vlčkově i20 jako o zdechlé koze je docela úlet. To auto bylo druhé na Polsku a Huttunenovi se natolik líbilo, že jej jede i teď ve Finsku. Martin se po první seznamovačce na Valašce dostal hodně brzy tam, kde výsledkově patřil plus minus i vloni, časově to bývá možná už i blíž Odložilíkovi či Tarabusovi oproti loňským výsledkům, kdy jezdil fiestu a v třetí sezoně už ji rozuměl velmi dobře, hyundai pochopitelně pořád ještě poznává.
Větší problém než jeho věk vidím v tom, že momentálně řeší několik aut v rámci týmu a logicky se tak nemůže úplně soustředit na vlastní závodění. Vzpomínám pár roků zpátky, jak jsem se bavil s Karlem Trněným při Jeseníkách, kdy hned na první erzetě projížděl kolem své rozbité fabie WRC (Štěpánek). Říkal, jak už se pak nemohl soustředit na závodění, že myslel víc na to, jak se to bude řešit, jak se budou shánět náhradní díly, kdy se auto stihne opravit atd.
V cíli Bohemie jsem měl podobný pocit z Martina. Kromě problémů s výběrem gum a vlastního závodění zmiňoval jako jednu z prvních věcí rozbité týmové auto při polském mistráku v Litvě. Když se takovou věc člověk dozví v sobotu v poledním servisu, tak se pak blbě soustředí na další svoje závodění.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PetrWRC » úte 30.07.2019 20:50

To Tomáš: Psal jsem, že Vlček auto v dobrym světle moc neukazuje. Myslíš si snad opak? Resp. kde by Hyundai chtěl svoje auto ukazovat? Sundejme růžové brýle (nic proti Vlčkovi), ale vždyť se nahání s Březíkem (kterej se zase sakra rozjel a Fabie R5 mu neskutečně sedla). Já netvrdim, že i20 je špatný auto, ani si to nemyslim ... taky si ale nemyslim, že s Vlčkem budou prezentovat auto tam, kde by chtěli, aby bylo vidět (což asi ani nemohli očekávat).

Že dost možná čekali, že se budou pohybovat v trošku jinejch časech by nám mohl asi dost možná potvrdit zde na fóru se vyskytující spolujezdec, ale reakci logicky neočekávám (to není myšleno nijak zle)

S čim a kde pojede Huttunen bych byl osobně opatrný, do smluv jim tady asi moc lidí nevidí a Vlček sám už před sezonou prezentoval svůj projekt jako polokomerční, jak už jsem psal nahoře, auto jako takový špatný nebude, špička R5 je ale jinde.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Walach » úte 30.07.2019 21:27

Sázka na Bisahu je fantastický krok od Hyundaie.
Společně s Vlčkem jsou to dva největší experti na provádění změn v nastavení vozu během jedné soutěže. Staré známé přísloví "ve dvou se to lépe táhne" známe všichni, to by bylo aby to auto společným silami nedostali na špici.
Snad už jen popřát dobrou volbu pneumatik...to taky bývá řehole :D
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2019