Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 20.08.2019 20:44

Tomáš píše:Tak Llarena není poškozený, ale naopak vítěz (+ juniorský šampión), byť to vítěz patří spíš do uvozovek. A jsem rád, že v této věci se ještě něco děje, jak píše Pluto, a tedy se může psát, že dosud je jen prozatímní jun. šampión.

To jsi nepochopil, jak jsem to myslel. Já napsal, že v závislosti na rozhodnutí o přidělovaných časech se mohou jako poškození cítit všichni tři, tzn. že Llarena se jako poškozený cítil u původní varianty.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » úte 20.08.2019 21:05

Ano, tak to máš pravdu, v tomto jsem tvůj příspěvek chápal jinak. Každopádně i tak si myslím, že Llarena se nemohl ani při původním rozhodnutí cítit jako poškozený, pokud je jen trochu soudný. Protože když už tedy přepočítávat časy, tak pak všem, a to by zase vyhrál Cais a Llarena by titul neměl. Ne že si vytáhneme jenom Franceschiho, tomu přihodíme minutu a tím zařízneme Torna ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Mates » úte 20.08.2019 21:18

Snad to tak nezůstane, už jen kvůli tomu, jak Ken konečně jednou projevil výrazněji emoce při oslavách ;) Hlavně kdyby ten protest/možnost přidělení jiného času Franceschimu přišel včas, určitě by si nechal dát pentli aby spadl za Torna...já souhlasím s tím, že když měl někdo očividně technický problém a prokazatelně zastavil kvůli němu 3x, asi je fair, že dostal jiný čas. Pokud ovšem měl Llarena defekt a jel na ráfku...ještě před vlajkou, tak by jiný čas měl dostat opravdu i on. Možná se mnou nesouhlasíte, můžete si myslet že jsem neobjektivní a v tomto případě zaujatý...ale takhle bych smýšlel kdyby se to stalo u komukoliv. Za mě buď opravdu vše utnout a nechat to po Pinduli...nebo když připočítávat čas, tak všem stejným metrem. Nicméně chápu že tohle je a muselo být extrémně složité z hlediska důkazního...protože dokázat Llarenovi defekt a taky kde přesně ho chytil (tedy jestli ještě před vlajkou nebo po), muselo být opravdu hodně náročné a takhle rychle se asi důkazy proti němu vlastně ani nedaly sehnat...vždycky tu bude někdo ublížený/poškozený, v tomto případě by to dle mého ovšem měl být Llarena, který dojel opravdu už totálně na ráfku.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 20.08.2019 21:23

Nejen to... kdo taky může najisto jistě říct, že Franceschi skutečně problémy měl a že to nebyla jen pokažená týmová taktika zásahem vyšší moci (což tvrdí Llarena).
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » úte 20.08.2019 21:25

Proč by tohle dělali? Vždyť by si kdykoliv po závodě kdyby nedal Llarenu mohl nechat dát pentli ;) a přijít o vyhranou Barumku když M-Sport mohl vyhrát Barum + mít titul v juniorech :?: To se mi nějak nezdá. Kór když Franceschi už nahoře na Všemině po asi 2km měl na Llarenu okolo 2,5s náskok...tahle verzi se mi úplně nezdá.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Červ » stř 21.08.2019 06:52

Hodně jsem nad tím přemýšlel a přemýšlím. Je pravda, že upravování časů na základě zastavení je +- standard. Kvůli ztrátě 12s někde na neofiko mezičase se asi upravovat nebude. Pak se dělá přidělení podle předchozího průjezdu, což by pro Torna znamenal propad o 2 místa dozadu a Llarena by byl o 0,3s za Erikem...

A pokud bychom se bavili o časech dle GPS, kde chcete dát ten rozhodný mezičas? Nastavit ho jen Llarene VS Cais? A co pak ostatní? a co právě situace za Tornem? A jaká je přesnost GPS? Opravdu to asi spravedlivé udělat nejde. A dokonce mi přijde, jestli to takto nebude i v rámci možností správně na základě toho, že časy zastavení se běžně přidávají..

Nicméně by bylo asi fajn přidat do řádů, že čas zastavení na zrušené RZ se bude přidávat. K přidělování časů tam prakticky nic není. Pak by pro mne byla situace jasná.

Co se týká týmové taktiky, tak to bych taky na základě dat z auta (FIA by měla mít přístup jen nevím, jestli platí i pro R2) v případě odvolání jel zkoumat... tato myšlenka mne ani nenapadla... Ale Martine podle mě by fakt nebylo ok si připsat pently v cíli...
Červ
A/5

Nový příspěvekod PLuto » stř 21.08.2019 10:46

Karbonyl píše:Vraťa Hýbner:

phpBB [video]

Vráťa Hýbner k nehodě:
Vážení přátelé a kamarádi.
Děkuji Vám všem za starost a podporu po naší neúspěšné Barumce.Abych Vám nastínil situaci. Stalo se to na rovince směrem na Hvozdnou v plné rychlosti. Prasklo nám řízení a odporoučeli jsme se do lesa. Naštěstí tam byl mladý porost, který ztlumil náraz a nepoškodil pegyna tak, aby se nedal opravit. Bohužel nám vypadla gumová hadice co spojuje nalévací hrdlo a nádrž a tak se benzin dostal na výfuk a začal hořet. Jelikož jsme vletěli do (měkého) tak jsme mohli ihned opustit pegyna a uhasit oheň. Video je úmyslně ukončeno chvíli před tím, než byl požár uhašen následně jsme organizovali diváky tak, aby mohli další posádky pokračovat v závodu.
Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří nám vyjadřují podporu a také těm, kteří nám nabízejí pomoc . Moc si toho vážím .
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » stř 21.08.2019 12:59

To Karbonyl:
Musím se přidat k řadě nespokojených s organizováním příjezdů k RZ. Za 450,- korun si opravdu představuji trochu jiný servis. Ano letos byla k permici malá mapka, ale tady z mého pohledu pozitiva končí. Například nikde po trase přejezdů jsem si nevšiml tabulek neno šipek k diváckým místům. A přitom výběrčí bylyi umístěni na kdejaké polňačce, aby nahodou neproklouzla ani myš bez zaplacení.
Rozpor mezi značeným parkováním v programu a skutečností mě taky zaráží. Za mě RZ2. Vybral jsem si místo kdy posádky pravým odbocenim odjíždí pryč ze Slušovic směrem na hvozdnou. Policie nás nepustila dál snad 100m od kruháče, ale v mapě byl zákaz až na konci obce. A v tomto místě se parkovat opravdu dalo. Nezajímá mě jestli je to již léta zaběhlá praxe. Ať tam ta policie klidně stojí, ale ať mám do p.dele za své peníze správné informace podle kterých mohu plánovat.
Z tohoto pohledu na mě Barumka působí tak nějak divně. A to jí mám jako srdcovku, protože Pindula byla moje první RZ, kterou jsem s tátou ve svých čtyřech letech navštívil.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod PLuto » stř 21.08.2019 15:48

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 21.08.2019 17:21

phpBB [video]
PLuto