Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod gogin » čtv 22.08.2019 16:49

Cena vstupenky a za ni odvedené služby divákům mě donutily se zaregistrovat, abych mohl taky přidat svoji zkušenost. V pátek na shacku stáli mladí výběrčí(spíš větší děti) na poli až do téměř konce - úsměvné, když všichni najíždí hned ráno, ale hlavně chování pořadatelek při vjezdu do lesa od Pohořelic - neměly vůbec páru o tom co jsou závody.Pustit skupinu lidí přes cestu za horizontem, když přejelo jedno z porsche a jeho zvuk byl slyšet ještě hodně dlouho.... a najednou se jim tam vyřítilo další méně hlučné auto - moc nechybělo k průseru..Nechce se mi to rozepisovat dopodrobna, ale snad každý fanda pochopí.A když pak chce někdo přejít a opravdu nic nejede - to je kolem řečí...I další mladí kluci pořadatelé se divili, jak rychle se ty auta k nim blíží, když spravovali pásky nebo balíky - hlavně že důležitě vyháněli lidi z relativně bezpečných míst a sami se postavili dost nevhodně. Příjezd do Hrobic - zákaz to už tady bylo popsáno a u vysílače před Březovou hromada parkovacích míst - nikomu by nevadili a nikdy v minulosti to nevadilo. Spousta lidí si stejně cestu našla i zdarma , přes pole na jiné místa.A co je horší zlo? pustit je k vysílači, kde nikomu nevadí nebo aby jezdili po poli?? Zakázané místa na rovinách! Opravdu rovné a když myslím rovné tak bez zatáček rovné úseky a samý zákaz. Někde jsem slyšel, že letos dali vidělat tiskařské firmě za zákazové cedulky...V programu byla nějak odůvodněná výše částky za vstup a jak nás fanoušky potřebují a za to se snaží něco pro ně dělat....Vypadá to že jde jen o ty peníze. Pindula na Kudlově - tam docela chápu že nepouštěly auta - jen vybrané :-). Asi bych mohl pokračovat v další kritice, ale vím co znamená něco organizovat. Jen mi za těch 450,-kč něco chybělo.. Jinak sport nádherný. Když to shrnu, asi mi nejvíc vadily zákazy vjezdu na jiných místech než v mapě(proč tak daleko od RZ??) a pořadatelky holky, které neměly žádnou páru o rally a dostaly jen nějaké instrukce, které striktně a někdy nesmyslně vyžadovaly. Na druhou stranu normání pořadatel, se kterým jsem se bavil na Bunči mi řekl, že mají zákaz se hádat s lidma, mohli by prý přijít o odměnu... Je to tak všechno divné.
A úsměvné bylo, když další děti - výběrčí, poslali slušně domorodci na poslední RZ v neděli odpoledně k šípku, když chtěly ještě peníze za vstup.cca. 2 hod před cílem. Tak mé shrnutí jinak nádherné Barumky a všem co na ní makali děkuji za super zážitek, ale je potřeba si vyslechnout názory z druhé strany, protože se to snad dělá i pro nás fanoušky.
gogin
Rally škola

Nový příspěvekod PLuto » čtv 22.08.2019 17:16

Děkujeme za názory a zkušenosti. Vězte, že je určitě sbíráme a budeme se tím zaobírat.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » čtv 22.08.2019 17:23

sorry Pluto, ale dosud jste dělali co? dyk toto jsem zažíval já, když jsem k vám jezdil a to je sakra let, kde je od tý doby změna? :(
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » čtv 22.08.2019 17:35

Ale jo, něco se změnilo. Letos nikde nikdo nenadával (až na jednu komickou scénu s jednou slečnou pořadatelkou, které strašně vadila pohozená paleta, co ležela metr před páskou úplně mimo dosah aut a snažila se jakýmsi Španělům česky nařídit, aby ji odnesli, i když oni ji tam nepřinesli). Vypáskováno bylo obecně spíš divácky přívětivěji než v minulých letech a jelikož pořadatelé vesměs do boje proti divákům netáhli, tak v některých místech byl na obvyklé poměry Barumky docela punk. Problémy byly spíš na těch příjezdech. Někde to bylo úplně v pohodě (já jsem na všech RZ včetně kvalifikace dojel de fakto až k trati). Někde to skřípalo (jako ten absurdní zákaz ve Spytihněvi, kam jsem naštěstí nejel). Do toho sem tam nějaká legrační vložka jako policejní manévry ráno na louce u Ostraty.

Já vím, že jste se mi tady někteří smáli s tím, že potřebuju na plánování dva týdny, ale ono to zase fungovalo. Viděl jsem všechno, co jsem vidět chtěl, naprosto bez stresu a spěchu a nikde jsem neměl jediný problém.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod znt » čtv 22.08.2019 17:58

Ale abych tady jen nenadával, tak bych chtěl pochválit policistu na příjezdové cestě na Bunč. Konečně normální člověk a policista se kterým se dalo normálně mluvit, který si tam parádně řídil auta a parkování a bylo to tam tak jak má a jak bylo v mapách vyznačené. A jen se smál tomu jak všude jinde je to špatně. Škoda, že to byl jediný normální člověk z pořadatelů a policie, které jsem potkal a který nebyl k fanouškům arogatní.
2001 - 2010 Lada VAZ žiguli 2103 -> 2010 - 2015 Škoda Felicia Kit Car (imitace) -> 2012 - ? Škoda Fabia RS
znt
A/5

Nový příspěvekod gonzo » čtv 22.08.2019 19:32

Jojo, ono se určitě najde více důvodu chválit. Přidám jeden zážitek s pořadatelem v lese pod Pindulou. Po projetí posledního předjezdce se zvedl, pozdravil diváky a slušně je poprosil o o úklid odpadků do jim nachystaných pytlů, stejně tak rádil kudy a kam se dostat, pokud teda věděl. Naopak jako prase se zachoval spolujezdec na Sluškách v Safety Jaguáru, který Pet lahve položené na barelu naházel do keřů, krásný příklad pro ostatní.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod PLuto » čtv 22.08.2019 19:32

Martin Vlček: Vážení sportovní přátelé, drsná nehoda na závěrečné rychlostní zkoušce Barum rally 2019, mě na "chvili vyřadila" z provozu. Psát tady o zraněních, počtech operací je zbytečné, spíše děkujeme tomu nahoře, že to nedopadlo hůře. Hold zmizet z dohledu strážnému andělovi se nevyplácí, on totiž nemá rozpis, aby nás dohnal. Ondra je myslím v pohodě, hlavně díky fyzickým dispozicim, a taky proto, že stromy vybírám já.
Na kecy o ukončení kariéry není v komentářích místo, to snad jasné. V 1680 zprávách jsem taky nic takového nenašel, tak cajk a GAS.

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Disco Stu » čtv 22.08.2019 21:50

nevím kde se vzal tady ten pozérský styl, ale od národních reprzentantů bych si představoval něco důstojněšího.

Obrázek
Obrázek
Disco Stu
N/1

Nový příspěvekod Acom » čtv 22.08.2019 23:43

jj mohl si vzit do tech vietnamek aspon nejake zastupovane fusakle :shock:
jojo, pořád se něco děje...
Ich liebe grüne Atomenergie
Acom
N/2

Nový příspěvekod Gurun » pát 23.08.2019 06:33

znt píše:Ale abych tady jen nenadával, tak bych chtěl pochválit policistu na příjezdové cestě na Bunč. Konečně normální člověk a policista se kterým se dalo normálně mluvit, který si tam parádně řídil auta a parkování a bylo to tam tak jak má a jak bylo v mapách vyznačené. A jen se smál tomu jak všude jinde je to špatně. Škoda, že to byl jediný normální člověk z pořadatelů a policie, které jsem potkal a který nebyl k fanouškům arogatní.

Jestli myslíš přístupovou cestu od Modry, tam musím absolutně souhlasit. Když jsem tam přijížděl, už se to začalo trochu zamotávat, tak dva policisté co stáli u vstuného to šli organizovat a řídit a všichni vzorově parkovali, nikdo se nevztekal, vše šlapalo jak má. Holt uniforma dělá své a pokud ji na sobě má rozumný člověk, tak vše funguje. Pochvalte tyto policisty!
Gurun
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2019